Zoals beloofd is het op zondag verhaaltjes-dag. Jij geeft mij 3 woorden of foto’s, ik geef je een verhaaltje terug. Fictie, non-fictie, magisch-realistisch, nihilistisch, defaitistisch, escapistisch, pointillistisch, stilistisch, helemaal niet statistiekistisch want daar ben ik niet goed in, leutig, uit de lucht gegrepen, op het lijf geschreven, geknipt voor mij en jou… zoveel mogelijkheden als er sterren in de Melkweg zijn.

20181018_082537

Vandaag doe ik iets met de woorden Oudenaarde, zon en drinken die ik van Leslie kreeg. Het wordt een fietsverhaaltje over iets dat ik volgend jaar eens hoop te doen.

Er hangt (ja, er hangt) een mooie koersfiets voor mij in de gang, waarop ik de komende 3 maanden toch af en toe een ritje hoop te maken. Ik ben een goed-weer-fietser, en ik weet dat de maanden december, januari en februari niet de maanden zijn waarin ik graag fiets. Maar vanaf begin maart wordt het weer in die mate beter, dat ik hoop een eerste schema te starten: een schema om op 3 maanden 50 km te fietsen. Waarvan ik weet dat het niet bijzonder ambitieus is, maar maart en april zijn nog koud en dan boek ik sowieso niet veel vooruitgang. Daarna wil ik het volgende schema tackelen, om 100km te fietsen. Dat is al wat ambitieuzer. Ik weet niet of ik daar in 2019 ga in slagen, maar ik ga toch mijn best doen. In de loop van het voorjaar ga ik kijken hoe het gaat, en dan een doel stellen.

oudenaarde

Eén van de dingen die ik wil doen, is eens naar Oudenaarde fietsen. Dat is een mooie rit langs het water van een 30-tal kilometer, dus goed te doen tijdens mijn eerste trainingsschema. Maar dan moet ik natuurlijk nog terug naar huis, dus misschien wacht dit toch beter tot ik begonnen ben aan mijn tweede schema! Meneertje Mertens is alvast kandidaat om dit eens samen met mij te doen.

Onderweg passeren we interessante dingen, zoals de Ghelamco Arena als we Gent uitrijden. Het pad is een jaagpad langs de Schelde, waar veel professionele wielrenners trainen. Je kan nog een uitstapje maken naar de Molen van Mullem, alhoewel die nogal ver van de route ligt. Dichter bij de route is de archeologische site van Ename, daarvoor moet je het water over maar de omweg is wat minder groot.

Als ik het zo bekijk, zou je eigenlijk een echt ommetje kunnen maken en via het Lozerbos in Kruishoutem kunnen rijden, en dan aan een aantal molens in de buurt passeren (de Schietsjampettermolen,  de Huisekoutermolen, de hierboven vermelde molen van Mullem…), dat ziet er ook leuk uit.

Wat in ieder geval het eindpunt in Oudenaarde zal zijn, is het Centrum van de Ronde van Vlaanderen, waar we op hun gezellige terras in de zon een koffietje gaan drinken! En iets lekkers eten. Dat is wel zeker! Wordt vervolgd dus, ergens volgend jaar.

20180610_171630

De Koppenberg, hoe mooi die ook is, ga ik voorlopig links laten liggen. Die is me te steil. Maar of het daar mooi is!

20170315_183512

De mooie foto’s bij dit bericht werden allemaal gemaakt door Leslie Mathys.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

6 reacties

 1. Oh, als je rustig opbouwt, komt dat met die 100km wel in orde! Als je 100km plat kan, dan moet dat toertje van 60km langs de Schelde ook wel lukken met een ommetje langs de Koppenberg 😉 En als dat zin geeft in meer, moet je het maar laten weten; ik heb vroeger nog veel tochten gedaan langs die kanten 🙂

  Trouwens, als je graag eens ergens anders rijdt of geen zin hebt om zelf een tocht uit te stippelen, quasi elke weekenddag wordt er in de zomer wel ergens een uitgestippelde tocht georganiseerd. Info daarover vind je wel op de websites van de twee grote wielerbonden in Vlaanderen, Wielerbond Vlaanderen WBV en Vlaamse Wielerbond VWB (als ze nu nog zo heten tenminste). Nu ja, misschien weet je dat allemaal al lang 🙂

  1. Ha, leuk dat ik weet waar ik kan gaan schooien om fietsroutes! Routes die “tried and tested” zijn, vind ik altijd net dat beetje beter.
   Die Koppenberg weet ik nog niet zo, klimmen is echt mijn ding niet. Moet nog blijken wat 10 kilogram minder aan fiets geeft, ik zou zelf beter ook nog wat afvallen.
   Neen, ik wist dat niet van die tochten van de Vlaamse wielerbonden, bedankt voor de tip, ik ga dat eens opzoeken! Wijs 🙂

Zeg het eens?