Over De Lijn. Het openbaar vervoer dus. Drie dingen.

Eén.

Eufemisme. Daar zou moeten staan: ! AFGESCHAFTE HALTES. Ze zijn daar goed in, die van De Lijn, in het strooien met eufemismen. Alles is aangepast, waar afgeschaft of wegbespaard beter zou zijn.

Twee.

Wat bezielt mensen om met luide stem op een volle bus te staan bellen over persoonlijke dingen? Zodat iedereen het hoort? Ik snap dat niet. Plaatsvervangende schaamte, voel ik dan. Of zo van die mensen die naar filmkes op hun telefoon zitten te kijken, met het geluid vollen bak. Meestal zo van die irritante “grappige” filmkes met een lachband eronder. Ik word daar ambetant van.

Drie.

De busperrons aan het station Gent-Sint-Pieters. Wasdajong. Helemaal op maat gemaakt… van de bussen/buschauffeurs. Die komen daar aangesjeesd gelijk idioten. Nergens iets gemarkeerd voor voetgangers, zodat je je op z’n minst een beetje beschermd voelt. Een betonvlakte. De bushokjes staan zo dicht tegen de rand van het perron, dat je er eigenlijk niet door kan als een bus komt aangereden. Idioot. Je zou toch verwachten dat zo’n groot busperron een beetje op maat gemaakt is van de reizigers. De klanten, namelijk. De mensen die betalen om vervoerd te worden. Niet dus. Geen beetje overzichtelijk ook.

Tot zover het gezaag van vandaag.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

12 reacties

  1. Ik erger me ook zo aan dat hardop telefoneren en dan ook nog op speaker zodat je de ander ook hoort

  2. Punt 2, man, man. En ik neem dan nog zelden het openbaar vervoer maar het fenomeen doet zich ook voor in de wachtkamer bij de dokter. Of ze staan een beetje in de weg in een smalle gang in de supermarkt. Ergernis ten top.

  3. Die trend om met het geluid aan naar filmpjes te kijken, die irriteert me ook verschrikkelijk! En het is niet alleen op het openbaar vervoer helaas, overal lijken mensen dit te doen, zelfs tot in de wachtzaal van de dokter. Het is triestig gesteld met het openbaar vervoer in Gent momenteel. Bepaalde wijken worden bijna niet meer bediend, haltes worden geschrapt of je bent veel langer onderweg dan vroeger. En dan willen ze dat we de auto laten staan, maar als je geen fietser bent (zoals ik), is er al niet veel alternatief meer…

  4. Nu weet ik weer waarom ik zo’n hekel heb aan de openbare bussen. En dan spreek je nog niet over de manier waarop sommige chauffeurs rijden. Remmen, slingeren, gas geven… vreselijk.

  5. Ha! Maar er hangt al een blad met info! Dat doen ze hier niet hoor! Op 9 juni bijvoorbeeld bleken de trams in Antwerpen niet door de metro te rijden omwille van onderhoudswerken. Alleen wist zowat niemand dat. Ik moest ergens naartoe en had de route gezocht op google maps en ontdekte tot mijn verbazing dat de tram niet naar astrid reed, maar naar Merksem. Ik keek dus op hun app, hun X-account, hun website en op de app slim naar Antwerpen, maar nergens info te vinden; Ik dacht al dat google maps een fout maakte toen ik al googlend deze info vond op de website van de gemeente Wijnegem. Gevolg: een tram vol volk die helemaal ontredderd in Merksem terecht kwamen, geen idee hadden wat er aan de hand was en ook geen idee hadden hoe ze dan op hun bestemming moesten geraken. En mensen die vergeefs aan de halte op hun tram stonden te wachten. Aan de haltes hing ook geen info en er werd ook niks omgeroepen. Later ontdekte ik 1 berichtje op X, enkele dagen eerder, waarin ze dat aankondigden. Ik vind dat zo getuigen van minachting voor de reizigers…. . Ik wacht op de moment dat die top daar eens zeer goed uitgemest wordt. Ik vermoed veel corruptie eerlijk gezegd … .

  6. Het busstation is echt vreselijk. Ik parkeer mijn fiets daar in de buurt en moet dat dan over om naar de trein te raken, en dat is echt altijd met gevaar voor eigen leven, geen deftige voetgangerszones, alleen helemaal achteraan tegen de sporen een voetpad, maar je moet daar wel eerst raken natuurlijk. En voor de rest was ik vroeger een gebruiker van De Lijn maar sinds corona niet meer en nu het aanbod nog is verslechterd al helemaal niet meer, alles met de fiets hier…

Zeg het eens?