Elke keer weer verrast het bericht me, zo ook daarnet:

Satur9’s World is jarig! Meer nog: Satur9’s World is vanaf vandaag meerderjarig! Hiep hiep hiep!

De eerste jaren zag mijn blog er een beetje uit als een veredeld Facebook: korte tekstjes, maar dan zonder foto’s. Daarna ging ik eens iets met recepten doen, en dan eens iets met fietstochten, dan eens iets met weekmenu’s, zo had ik verschillende invallen om mijn blog in leven te houden.

Maar sedert ik mijn handwerk terug opnam, herleefde Satur9’s World mee, en ben ik vrij consistent blijven bloggen. Soms periodes van alle dagen bloggen, en langere periodes, zoals nu, met een blogpost of 4 per week. Vaste reeksjes houden me aan het bloggen, en mijn week in beeld vind ik zelf ook een fijn archief. Net als mijn reisverslagen, daar ga ik regelmatig eens in teruglezen en -kijken, of dingen opzoeken.

Wat is het plan voor mijn 18-jarige? Niets speciaals. Ik blijf voorlopig voortdoen zoals ik bezig ben. Ik probeer ook regelmatig te reageren op de commentaren en andere blogs te lezen, iets wat niet altijd vanzelfsprekend is de laatste tijd.

In ieder geval: ik ben hier en ik blijf hier!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

42 reacties

 1. Proficiat! Zelf blog ik al zo’n jaar of twintig. Ooit begonnen op skynet in de jaren stillekes. Daarom ook mijn maandelijkse terugblikken. Fijn om dingen terug te lezen.

  1. Ja, dat vind ik dus ook, de archiefwaarde voor onszelf is zo’n grote extra 🙂
   Proficiat met je 20 jaar jij 🙂 Ik heb altijd met WP geblogd.

 2. Proficiat met je blogjubileum. Je blogt echt heel consistent. Dat vind ik erg knap. Mij lukt dat niet. Ik kan ook niet goed blogs inplannen. Bij mij komt alles ‘heet van de naald’. Dat je nog maar lang verder mag gaan.

  1. Dankjewel 🙂
   Daarin zijn we elkaars tegenovergestelde: ik heb planning nodig, en blogberichten die klaar staan, om mijn geest daarin rustig te houden 🙂 Ik kan gerust 3 of 4 weken vooruit plannen als dat nodig zou zijn 🙂 (maar nu staat er alleen nog voor vandaag iets klaar)

 3. Proficiat! Ik heb nog niet zoveel jaren op de teller en tegenwoordig iets stiller op mijn digitaal hofje, maar ik wil het toch niet laten schieten. Zorgt inderdaad ook voor een stukje archief waarin het fijn terugbladeren is 🙂

Zeg het eens?