Een reeksje met “zou je liever” vragen, elke donderdag eentje. Zo van die moeilijke en/of onmogelijke dingen waar je eigenlijk geen zinnig antwoord op kan formuleren. Maar ik ga het toch eens proberen.

Ik ben zo iemand die een hekel heeft aan te laat komen, en overal (bijna) altijd te vroeg staat. Veel te vroeg vaak. En ik vind dat vervelend, want wat doe je dan ondertussen? Je vervelen, je lichtjes ongemakkelijk voelen, soms te vroeg ergens binnenvallen wat ook vervelend is…

Maar, langs de andere kant, liever dat dan te laat komen. Ik vind te laat komen in de eerste plaats onbeleefd, en ten tweede jaag ik me dan heel hard op, want ik kom niet graag te laat.

Vaak is het wel zo dat ik me zit op te jagen en op te jagen dat we te laat gaan zijn, waarna blijkt dat we nét op tijd zijn.

Gelukkig heb ik een wederhelft die op dezelfde lijn zit als ik. Het is wel zo dat het in dit huishouden niet op de vrouwen is dat je altijd moet wachten, maar op de mannen. Haha.

En: ik heb mijn kinders zo “gekweekt” dat ze ook zelden te laat zijn. Eerder te vroeg. Van Milan en Sara weten we dat ze altijd, over het algemeen, pakweg 10 minuten tot een kwartier te vroeg zijn.

Wat doe jij? Te vroeg? Te laat? Stipt op tijd?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

24 reacties

 1. Ik probeer er 5 à 10 minuten te vroeg te zijn. Maar kan dan moeilijk verdragen dat ik nog een halfuur of een uur moet wachten. Bij vergaderingen op het werk gaf ik een kwartuurtje, daarna begon de vergadering.

  1. Soms ben ik veel te vroeg omdat het moeilijk timen is met het openbaar vervoer, zoals jij het schrijft is het voor mij ook ideaal 🙂

 2. Ik kom niet graag te laat maar ook niet graag te vroeg want dat is in bepaalde gevallen even goed onbeleefd. Ik probeer op tijd te zijn, maar toch liever 5 minuten te vroeg dan te laat.

  1. Ja, ergens veel te vroeg binnenvallen kan ook onbeleefd zijn. Ik probeer dan meestal de tijd ergens anders zoek te maken, een wandelingetje, eens naar de winkels kijken (als die er al zijn).

 3. Absoluut 100% altijd te vroeg.

  Als ik er niet ben op de afgesproken tijd is er iets aan de hand, dan mag je me gerust bellen (al zal dat niet zo heel gauw nodig zijn want ik bericht altijd als ik tegen oponthoud aanloop… dat in bijna alle gevallen alleen maar voorkomt als er onderweg een file ontstaat door een ongeluk ofzo. Ik calculeer altijd een half uur tot 1 uur extra reistijd in afhankelijk van de eindbestemming – duur reis)

 4. Ik ben altijd, maar dan ook altijd op tijd, lees… te vroeg. Ik weet zelf hoe vervelend het is als bv een klant te laat is, dan moet die daarna wachten. Dus, uit beleefdheid ben ik steeds op tijd, wacht desnoods liever even in de auto ofzo.

 5. Ik kom heel vaak te laat. Ik heb een te positief beeld van de tijd. Ik denk altijd dat ik genoeg tijd heb maar dan reken ik de verplaatsingstijd en dan heb ik te weinig marge als er iets tegen zit. Ik onderschat het vaak en dan moet ik waanzinnig hard fietsen om het toch te halen.

  1. Kijk, ondanks het feit dat ik zelden te laat ben, begrijp ik jouw gevoel dus ook. Ik herken het… dat beeld van tijd, maar dan in omgekeerde zin.

 6. Ik kom maar zelden te laat op een afspraak. Ik ben liever mooie op tijd, zodat ik het rustig aan kan doen. In mijn werkzame leven heb ik me één keer verslapen, en dat heb ik toen ook meteen maar goed gedaan.

  1. Dat moet wel heel goed geweest zijn, dat je het je nog herinnert 🙂
   Mooi op tijd zijn zodat je het rustig aan kan doen, dat vind ik dus ook aangenaam.

 7. Altijd te vroeg! Ik ben in heel mijn loopbaan ook maar één keer te laat gekomen omdat ik een ongevalletje onderweg had. Ik heb me zelfs nooit overslapen. Het zou moeten lukken dat het volgende week, tijdens mijn laatste week nog gebeurt…

  1. Knap. Ik heb me ook niet vaak overslapen denk ik, ik oversliep me op andere (soms heel cruciale, haha, momenten).
   Succes met je laatste week Bea, ik vermoed inderdaad dat je je niet zal overslapen!

 8. Te vroeg, ik word reuze nerveus als ik denk ergens te laat te komen.
  Dan gieren de zenuwen door mijn keel (als het om een serieuze afspraak gaat) en bij een sociale afspraak vind ik het onbeleefd om te laat te komen.
  Dan liever 5 minuten te vroeg

 9. Ben het met je eens. Te laat komen betekend dat je tijd van een ander onnodig in beslag neemt. En bij mensen die chronisch te laat komen vind ik dat al helemaal ergerlijk. Alsof de tijd van een ander er niet toe doet. Zo niet netjes. Ik heb om die reden altijd mijn reader mee, zodat ik heerlijk nog even kan lezen als ik te vroeg op een afspraak verschijn.

  1. Ben het helemaal met je eens.
   Heb hetzelfde ook bij sommige dokters. Altijd, chronisch achter op schema. Mijn gynaecologe bijvoorbeeld. En ze doet geen bevallingen meer. Ik kan begrijpen dat er regelmatig iets tussenkomt zodat je vertraging hebt, maar als het elke keer weer zo is dat je een uur moet wachten, dan vind ik dat het afsprakenschema eens moet bekeken worden, want dan heb ik inderdaad het gevoel dat mijn tijd inferieur is en er niet toe doet.

Zeg het eens?