Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Veel gefietst, ergo, veel foto’s.

Zondag maakte ik een lange rit van bijna 50 kilometer naar Assenede. En het was heerlijk. Ik fietste een kort stukje door Kaprijke naar Oosteeklo.

Door een stuk Oosteeklo dat ik niet goed ken. Geestig kapelletje.

Mijn bestemming was de Gezustersstraat in Assenede, waar 2 kreken liggen die als zussen zijn. De ene ontoegankelijk, maar de Grote Kilkreek is toegankelijk.

Er was heel weinig wind, dat zie je op de foto’s.

Ik ken het daar goed, in mijn kinderjaren ging mijn vader er vaak vissen. Daar bij de boerderij hadden we een oud caravannetje, verdoken in het groen.

Ik vind dit echt een heerlijke plek.

Een kort filmpje maakte ik er ook nog.

Wat verder, het Hollands Gat (dat zich nog in België bevindt, maar de grens is er op een zucht vandaan).

Een mens komt de vreemdste dingen tegen, gewoon in de berm langs de weg.

Boekhoute, het vissersdorp zonder haven.

Maandag zou ik lunchen met Dorothé (van de blog djaktief) en haar man, die op fietsvakantie zijn in België. Ze hadden een uitgebreide stop gepland in Gent. Dorothé werd jammer genoeg ziek, en we namen het risico niet om die ontmoeting te laten doorgaan. Het toeval wilde wel dat ze in een b&b verbleven op nog geen kilometer van mijn ma en Herman in Wondelgem. Dus fietste ik tot bij hen, en konden we elkaar toch 5 minuutjes ontmoeten op het terras, en wat dingen uitwisselen. We kijken al uit naar een latere, échte ontmoeting.

Het was weer een mooie ochtend.

Ik kreeg een naaiboek en een boek van Sylvia Witteman van Dorothé, heel attent ingepakt in een kaart van Gent. Mooi!

Onderweg naar huis kwam ik vreemde dingen tegen langs de Lieve, zoals een bad in de graskant.

En een compleet onzinnig bord.

Maar ook gewoon mooie dingen, zoals hier bij deze schrijnwerkerij in Evergem.

En voor de rest wordt er deze week ook veel gelezen in de tuin. Deze nazomer is zalig. Te warm? Misschien, maar de winter zal er zo snel weer zijn…

Dinsdag vertrok ik weer voor een lange rit, 52 kilometer deze keer, weer naar Assenede maar anders. Was het een mooie ochtend? Zeker weten.

Niet ver van het monument ter herinnering van het bombardement op de tram in Oosteeklo, deze herinnering aan nog meer burgerlijke slachtoffers tijdens W.O. II.

En toen werd het een beetje spannend. Door werken aan de brug over de Expressweg in Stoepe, moest ik een omleiding nemen. Na een tijdje belandde ik op een gravelweg, en opeens stond ik aan de kapel en kruisweg van Stoepe. Ha! Daar ken ik het wel.

Er volgde nog een gans eind over een boerenweg met twee repen beton gescheiden door gras, waar de zon in mijn ogen zat en ik geen hand voor mijn ogen zag. Het bleef dus spannend. Ik zag wel dit mooie kapelletje.

Uiteindelijk reed ik via Zelzate naar Sas van Gent, waar ik een eind op de grens fietste.

En dan ging het via het fietspad op de oude spoorbedding vanuit Assenede terug huiswaarts.

Woensdag was er een namiddag ten huize Fotoschuur. Janna had een shoot, Florian was thuis maar moest werken, en de drie musketiers waren thuis. Wel een gelukje dat Florian ook een oogje in het zeil kon houden, want ik vond drie kinderen toch wel chaotisch, zeker met een Ottootje dat katterap overal naartoe kruipt waar hij niet moet zijn. Dat gezegd zijnde, Otje is een zalig schattebolleke, een zachte knuffelbeer. En Pipa wordt later wellicht actrice.

Ik leerde Lili haken, ze doet het nog niet technisch correct maar het heeft resultaat en het gaat vooruit. Meer moet dat voorlopig niet zijn.

Oma en kleindochter samen aan de haak.

De lange fietsritten waren toch wel een beetje veel, dus hou ik het nu bij kortere ritten, zoals op donderdag richting Sleidinge. De ochtendlucht was schitterend. Ik had nog geen 2 kilometer gefietst, of ik stond al stil om foto’s te maken.

Aan de Lieve ontbijten paardjes in de zonsopgang.

Filmpje? Filmpje!

De lucht blijft betoverend mooi.

Een lief, speciaal bankje.

Vrijdag volgde er nog een kort ritje, het is mooi weer en we moeten ervan profiteren, niewaar. En zo ’s morgens vroeg is het nog koel. En mooi.

Ik zou echt wel eens op pad moeten met de camera, mijn telefoon doet het deze keer niet zo goed.

Ergens in Evergem, door de velden.

Ik word daar altijd zo blij van, als ik van dit moois mag genieten.

En met deze positieve noot sluit ik week 36 af.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

25 reacties

  1. Ha, zo had ik het nog niet bekeken, mooi gezien. Fieben, was het hè? 🙂
   Het was kort, maar het gaf ook mij een goed gevoel. We doen het nog eens over, maar dan in langere versie 🙂

 1. Met het mooie (maar wel hete) weer was het heerlijk fietsen (vooral ’s ochtends). Het leverde je vele mooie en sfeervolle beelden op. Jammer dat het bezoekje dat je hoopte te brengen zo kort moest blijven. Hopelijk kan je het over doen onder betere omstandigheden.

 2. Het was een prachtige week. Wat heb je weer mooie ochtendlijke tochten gemaakt. De foto’s zijn hemels.
  Een fijne ontmoeting met Dorothé en samen met je kleindochter haken. Zoveel heerlijkheden… geniet verder van deze zalige dagen.

 3. Wat woon je toch in een mooie omgeving en wat weet je er prachtige foto’s van te maken. Ik blijf verbaasd, en ook wel ontroerd, door al die kapelletjes op ongeveer iedere straathoek. Hier in het protestantse noorden vind je die niet. De oma-kleindochter-haakfoto is lief.

  1. Dankjewel voor de mooie woorden 🙂
   Beauty is in the eye of the beholder, zeggen ze. Sommigen vinden het hier saai… ik niet. En dat mooie dat ik zie, leg ik graag vast 🙂

 4. Dank je wel voor deze mooie foto impressie van de streek waar ik tot m´n 55e vlakbij woonde. Assenede ik kwam er vaak om een vriendin te bezoeken en de overige dorpjes ken ik van de koersen waaraan mijn ex-man deelnam en ik samen met andere vriendinnen en familieleden van de koereurs aan de weg zat met reservewielen en bidons 🙂

  1. Wat leuk om te lezen! 🙂 Waar woonde je dan?
   Mijn roots liggen in die regio. Mijn vader was ook een amateur-wielrenner, ik ben als kind meegeweest naar de kermiskoersen in de omgeving. Hij heeft er eentje gewonnen, de kermiskoers van Oosteeklo dan nog, zijn geboortedorp (en dat van mijn moeder).

   1. We woonden in Hulst. M’n kinderen wonen er met hun gezinnen. Wat grappig dat je vader ook koerste. Mijn ex reed veel in de omgeving van Duizend Appels, Kemzeke, Stekene, Eeklo enzovoort

 5. Hartstikke leuk dat je Dorothé hebt ontmoet. Zij staat garant voor originele cadeautjes. Groot gelijk om het nog eens over te doen. Jij woont in een meer dan prachtige streek. Die kapelletjes, de brocante op de bank onderweg, en de kreken. En een hakende kleindochter. Dat was een mieterse week!

  1. Dorothé is echt een lief mens 🙂
   Ik hou van deze streek, ze zit in me, het zijn mijn roots 🙂
   Het was zeer zeker een mieterse week 🙂

  1. Dankjewel 🙂 Soms zie ik zo van die grappige dingen, ben er voorbij voor ik het weet, maar vaak keer ik dan terug om er toch een foto van te maken 🙂

 6. mooi mooi.

  Zeg en op die eerste fietstocht heb je hopelijk toch goed opgelet voor de kippen eh. Wat voor bloeddorstige beesten zijn dat wel als die een waarschuwings bordje vereisen?

Zeg het eens?