Donderdag 25 mei

We blijven lang in ons bed liggen, we hebben besloten vandaag niks te doen. Ik blijf in bed kamperen met de laptop, we eten ons ontbijt, we observeren de meeuw op de steen…

… we zitten buiten…

… Meneertje Mertens gaat eens tot aan het water, ik maak tomatensaus mét vlees en spaghetti, we eten buiten, Meneertje Mertens doet de afwas (ik hoef niet af te drogen), we hangen wat buiten en kijken naar de bootjes…

… we kijken naar de koers, we eten buiten. We doen één actief ding: we maken een avondwandeling. Naar het haventje….

… waar we de kerk eens bekijken…

… en eens rondlopen op het kerkhof (onder de argwanende blik van een vrouw die een graf aan het kuisen is).

Dan gaat het verder naar de pier, waar we een lieve kat ontmoeten (die wel dicht bij ons wil komen, maar zich met tegenzin laat aaien). We zijn te vroeg voor de zonsondergang, dus gaan we nog naar de andere kant van de camping, en maken foto’s daar foto’s vanop het “officiële” strand. Vanop de pier inclusief plastic stoel.

Er komt een stel kinderen de zon groeten, how cute is that!

Het laatste glimpje zon.

Het strandje met pier is naast het restaurant, maar dat staat leeg. Er is een gigantisch terras bij, dat gaan we nog eens verkennen. Het restaurant moet nog open geweest zijn tot het begin van de pandemie, want er hangt een dispenser voor alcoholgel. Maar alles ziet er zeer verwaarloosd uit. Zot hoe de dingen snel aftakelen als ze niet onderhouden worden, zeker aan de zee.

Ik bekijk mijn foto’s snel nog eens, maak een route voor morgen, en we gaan slapen.

Vrijdag 26 mei

Vandaag staan we wel vroeg op, we willen een uitstapje maken. Eerst een foto vanuit mijn bed van de ochtendkleuren.

Ontbijten, lozen, en rond 7u15 zijn we weg. Wat is het hier overal toch mooi, mooi en groen!

We rijden eerst nog eens naar de Spar (die is open om 7u, zalig!), waar we nog wat verse waren kopen, en dan door naar Lim Fjord (of Lim kanaal of Lim Baai). Dat is een monding van de rivier Pazincica (dezelfde van de waterval die we eergisteren bezochten) die eruit ziet als een fjord (ah ja). Grotendeels natuurgebied waar geen gemotoriseerd verkeer mag komen, maar ik heb een paar uitkijkpunten gevonden. Het eerste rijden we voorbij, het staat vol kraampjes. Het tweede is 2 kilometer verder, op een plek waar een oesterkwekerij en wat restaurants zijn. Het is er mooi, en heel rustig. We genieten van het zonnetje en van het moois dat we zien.

We keren terug naar de camper, en rijden terug. Waarbij we de panoramaplaats weer voorbijrijden, er staat nu zelfs een touring car.

Wat verder stoppen we toch, kopen aan een kraampje olijfolie en honing, en klimmen naar een uitzichtspunt. Waar het uitzicht, zoals ik al vermoedde, niet echt fameus was. Daar heb ik nu geen foto’s van, we maakten er enkel met de Nikon. Behalve van dit bord, dat aan duidelijkheid niets te wensen overlaat.

We genieten van de rit, het is rustig rijden en de omgeving is schitterend. We rijden de camperplaats weer op, gaan terug op ons plekje staan, en in no time zijn we geïnstalleerd. We zitten wat buiten, en maken daarna in teamwork ons eten klaar. Ik back röstisticks in de pan en maak een slaatje, Meneertje Mertens bakt buiten een grote schnitzel. En of het gesmaakt heeft! Ons plan voor de rest van de dag: niks doen, koers kijken, luieren, lezen.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

7 reacties

  1. Die zonnegroet van die kinderen is wel heel bijzonder maar de zon is dat ook. Dat zie ik maar al te goed in je foto’s en in de rust over de weersomstandigheden die ik voel in je blogs nu. Geniet lekker verder.

Zeg het eens?