Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

(Allez hoppa. Er was een update van WordPress, en nu krijg ik mijn inleiding niet meer in mijn mooie paarse kleurtje. Grom.)

Een zekerheid voor de komende weken is alvast: er zullen vooral verhuisfoto’s zijn, want in een verhuis, daar kruipt veel tijd in.

Voor wie het eerder miste: we verhuizen de komende weken naar Waarschoot, een deelgemeente van Lievegem, op zo’n 18 kilometer van waar we nu wonen. Weg uit de stad, naar het Meetjesland, naar een rustige wijk in een gemeente waar we veel meer groen hebben.

Voor deze week in beeld eerst twee video’s. Niet dat ik ze gemaakt heb, maar te leuk om te laten liggen. Deze buurt, De Dampoorte, het Manhatten van de Gentse vallei, die schitterende buurt, die gaan wij dus verlaten hè. Als je eens een vette Gentse tongval wil horen, dan is dit filmpje ideaal. Featuring the Dampoorte.

En kijk. Op diezelfde Dampoort zijn werken momenteel, dat zag je in het filmpje. Wil je eens een diepe put en een moedige duiker zien? Check this!

Next. Ik had nog een zak met brillen liggen, ooit was het plan eens om ze binnen te brengen bij Optiek Colette in Gent, die zorgt dat ze bij een project in Afrika geraken waar mensen daar aan goede oogzorg en brillen geholpen worden. Ik mailde eens naar de opticien of ze dat nog doen, en ja, ik kon ze gaan afgeven. Nog een foto gemaakt, ah ja. Je kan mijn brillen er gemakkelijk uithalen (de grootste en ook dikste). De rest is op één na van Janna. Het tweede brilletje van onderaan rechts is de enige bril die Milan ooit droeg (advies van CLB, volgens mij onnodig).

De onderste bril rechts is er eentje met geschiedenis. Dat was ooit mijn eerste bril. Bij het medisch onderzoek in het eerste leerjaar werd vastgesteld dat ik niet goed zag, en dat was het begin van mijn brilcarrière.

Mijn ma heeft die altijd bijgehouden, en toen Janna een bril moest (bij haar was al veel eerder duidelijk dat er een probleem was), krijg zij mijn bril aangemeten. (met aangepaste glazen, uiteraard). Ik weet niet goed wanneer deze foto gemaakt is, ergens eind jaren 90, op de speelplaats van de kleuterschool van de Wijze Boom. Door Herman wellicht, dit was nog lang voor ik een digitale camera had.

En dan nu weer verder met de actualiteit. Maandag mochten we het huurcontract gaan ondertekenen (wat een pil!), en kregen we meteen al de sleutel. So that was us very happy!

Het huis verkennen…

En de keuken eens bekijken.

En nu brengen wij dus elke dag een beetje gerief naar daar. We begonnen met onze kampeertafel en -stoelen en een doos dekentjes, zodat we op zijn minst al niet op de grond moeten zitten. (scheve foto)

Een dag later werd er voor het eerst eten klaargemaakt. Zie Meneertje Mertens glunderen.

We leren veel over bananen dezer dagen.

Er staan echt wel leuke dingen op die dozen.

Er is veel kans dat dit de allerlaatste garagefoto is.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

19 reacties

 1. Leuk dat eerste filmpje, en niet alleen om het taaltje, maar gewoon leuk in elkaar gezet.
  Best bijzonder dat je eigen dochter ook jóuw bril gedragen heeft, best wel bijzonder.
  Ik hoop dat de verhuizing vlot verloopt, kan me goed voorstellen dat je wat rustiger wilt wonen en het is een leuk huis waar je naar toe gaat.Sterkte met de drukte.

 2. Jouw dochter heeft een aangename stem. Je mag terecht heel trots zijn.
  Waarom Waarschoot? Deze vraag wordt enkel gesteld omwille van de alliteratie 😃. En ook omdat ik in het middelbaar een meisje in mijn klas had die Waarschoots sprak en er nauwelijks in slaagde om deftig Nederlands te praten. Ik kon en kan dat nog altijd niet goed snappen, Zo plat.

  1. Hahaha ja, onze huisbazin is een 75-jarige dame die het allerplatste Waarschoots spreekt. Meneertje Mertens zijn oren gingen bijna flapperen van wat hij allemaal hoorde en niet begreep.
   Wel, waarom Waarschoot? Mijn roots liggen in het Meetjesland, ik vind het daar echt wel fijn. Het Oosteeklo’s was een dialect dat ik vaak hoorde. We vonden er een woning op een plek waar het rustig is, maar waar het station vlakbij is, en ook de dorpskern waardoor ik zonder rijbewijs niet compleet opgesloten zit.
   En tot nu toe voel ik me hier echt goed 🙂

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: