Op donderdag is het hier Throwback Thursday. Dit jaar gaan we terug naar een nabij verleden. Het jaar 2020, het jaar dat we in onwetendheid begonnen, het jaar dat we een beetje lachten met dat virus in China, het jaar dat we dachten dat we er na een vijftal weken wel weer vanaf zouden zijn, het jaar van de lockdown, het jaar van de mondmaskers en de social distancing, het jaar van het voortschrijdend inzicht. Het jaar dat we kennismaakten met corona.

Er komt meer en meer bezorgdheid om het virus in China, er wordt gesproken van een “zeer ernstige situatie”. Door de mondialisering weten we eigenlijk wel dat dat virus nooit daar kan blijven, ondanks de veiligheidsmaatregelen die er genomen worden.

Maar hier gaat ons leventje gewoon door. We wanen ons sterk, en velen onder ons hebben nog nooit gehoord van een pandemie.

Ik heb meer foto’s deze week. Van 27 januari zelf vooral foto’s van maaksels, zowel naaiwerk als breiwerk.

Ik leerde een nieuw kunstje:

En ik breide blijkbaar een sjaal voor een kind. Waar ik me niets meer van herinner.

Er waren foto’s van een grijze wandeling in onze buurt, blijkbaar waren het toen ook grijze weken.

Er was een feestje. Een feestje, herinner je je nog hoe dat was?

De krokussen in de tuin bloeiden al.

En deze meisjes figureerden elke dag op mijn laptop. Wat me gegarandeerd opvrolijkte.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

8 reacties

    1. Hadden we heel vaak in ons tuintje in Sint-Amandsberg, waar het altijd 2 graden warmer was. Helemaal beschut, de vroege lentebloeiers zijn daar graag.

  1. grijze dagen…wacht maar, de stormmaand moet nog volgen! We beseften dat niet, maar dat was om te oefenen om in ons kot te blijven. Echte cabin fever heb ik gehad op die stormweekends in februari.

Zeg het eens?