Momenteel loopt in Gent Shopping Zuid de tentoonstelling Gentse Prente. En daar hangt een foto van mij bij. De foto’s worden later geveild voor het goede doel: vzw Kras.

Dat was de korte samenvatting. Nu in ’t lang.

Een tijdje geleden stuurde Janna me een oproepje door om foto’s in te sturen voor een tentoonstelling. Mama mama, ge moet meedoen! Dat durfde ik wel aan. Ik twijfelde tussen twee foto’s, maar stuurde uiteindelijk “Coronawalks” door.

Er waren meer dan 300 inzendingen van 65 fotografen (meer lees je hier), en hoera, de mijne behoorde bij de 20 geselecteerde foto’s! En nu hangt mijn foto daar dus hè, samen met 19 andere prachtige foto’s van Gent!

Ik ging vorige week een kijkje nemen, en maakte deze foto’s en ook een filmpje.

De tentoonstelling Gentse Prente loopt tot 20 september in het Shopping Center Zuid, op het gelijkvloers aan de ingang Kuiperskaai.

Ben je in de buurt, ga eens een kijkje nemen, alle foto’s zijn meer dan de moeite waard.

Nog belangrijker, en ik citeer nu even de tekst op de site van het Shopping Center:

Bovendien kan je een steentje bijdragen om Gent nog mooier te maken. Door te bieden op de tentoongestelde werken steun je de armoedebestrijding in onze stad. Een deel van de opbrengsten gaat namelijk naar de werking van Kras VZW.

Dus als je een mooie foto in huis wil halen én een goed doel wil steunen, drop een briefje in de box die ter plekke staat met een bod op een foto. Het hoeft niet persé de mijne te zijn hoor!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

44 reacties

  1. Zeker doen 🙂 Geef dan een seintje, misschien kunnen we samen ergens in de buurt van de Zuid een koffietje gaan drinken dan 🙂

 1. Je hebt een originele en sfeervolle plaat met een echt bij de tijd passende titel ingezonden. Ik vind die plattelandssfeer ook heel verrassend als Gentse prent. 🙂
  Als ik in de buurt ben, loop ik zeker even binnen om een briefje in de box te droppen.

  1. Haha ja, doe dat 😉
   Het is iets waar ik me blijvend over verwonder, hoe je hier vanuit de stad in geen tijd op het platteland staat. We zitten al redelijk aan de rand maar nog in echt verstedelijkt gebied, de 19e eeuwse gordel rond de stad, maar 5 minuten met de fiets en je staat echt op het platteland. Ik vind het schitterend 🙂

 2. Helemaal terecht dat jouw foto er bij mocht hangen. Waarschijnlijk is hij als één van de eerste verkocht want hij heeft een grote decoratieve waarde, ook als je niet in Gent woont.

Zeg het eens?