Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

De Tour de France is al even bezig, hoog tijd dus om mijn seizoensbomen nog eens uit te halen. Allez ja, bomen, één boom waar ik al een paar jaar aan bezig ben. Maar traag of niet, ooit kom ik er wel.

Fietsen komt er niet al te hard van, maar Meneertje Mertens ging zondagochtend fietsen, en kwam thuis met de mooiste foto’s. Ik was een beetje jaloers. Maar dan moet ik zelf ook maar gaan fietsen.

Maandag was er een opvangprobleempje voor Pipa, en ging ik een paar uurtjes babysitten bij Juffrouwtje De Vrolijkheid Zelve.

Waarom ik niet veel fiets? Hierom zo.

Dinsdag: stormachtig. Maar ik had een plan, en voerde het uit. Niet te fiets dan, maar te voet. Naar de Zuid en terug, om foto’s te maken van wat dingen die hier later gaan langskomen.

Eén van de mooiste plekken in Gent dus.

Muurschildering in het zonlicht.

In het terugkeren struikelde ik zowat over de street art. Zoals hier in de Tweebruggenstraat.

Een eindje verder in dezelfde straat. Stokrozen en street art, daar word ik blij van.

En een fiets-muurschildering, ook daar word ik blij van.

Woensdag maakte ik ’s morgens vroeg een kort ritje. Scouten op een plek waar ik later nog foto’s wil maken, en dan naar de Oude Dokken. Waar ik dit koppeltje tegenkwam.

Een favoriete dame in het ochtendlicht.

De lucht was intrigerend.

Met een laatste blik op het Houtdok ging het weer huiswaarts.

Ik startte weer een coöperatieve met de Fotoschuur, zij kocht materiaal aan, ik doe het breiwerk.

En ondertussen kijk ik naar de koers. (ja, de lenteboom ligt weer opzij). De rit van woensdag naar de Mont-Ventoux (Mont Ventwo?) was schitterend. Een Aertje naar één van onze beste Belgische renners. Onderweg zag ik Saint-Saturnin-les-Apt, en weet nu ook dat het de moeite waard is om er eens langs te gaan. Als het eens past zo.

En wat deed ik vrijdag? Fietsen, tiens. In de ochtendlijke vroegte. Mijn hoop op een mooie zonsopgang was een beetje tevergeefs, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door nevel. Veel nevel. Langs de Schelde.

Aan het college van Melle.

Kalkense Meersen. De konijntjes waren trouwens naar hier verhuisd, nadat de bermen aan de Schelde gemaaid werden.

De lucht werd steeds grijzer, en ik spoedde me naar huis, zin in een regenbui op mezelve en mijn fototoestel had ik echt niet.

En zo zit de eerste week van de tweede helft van het jaar er alweer op.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

33 reacties

 1. Je nevelfoto’s zijn prachtig.
  Jij zou echt eens tot in Antwerpen moeten komen om de street art op de 900 meter lange waterkeringsmuur op de Scheldelaan te bewonderen. Graffiti art van 80 kunstenaars. Pareltjes!!

 2. Wat een prachtige luchten! Dan toch de moeite om de zon te missen😉.
  Dat streepje nevel is ook heel mooi.
  Van streetart wordt een mens toch blij!! Voor mij mogen ze alle grijze vlakten vrolijke kunst maken .

  1. Dat streepje nevel maakt alles goed 🙂
   Ik vind dat ook zo’n opvrolijker, die muurschilderingen. Instant happiness 🙂

  1. Zeker. Gent zou je wel bevallen. Er is ook veel info over de street art: er is de app, er zijn wandelingen en fietstochten… er zijn er heel veel langs het water, dubbele pret dus 🙂

 3. Hier werd onverwachts donderdagochtend 50km gefietst, heel goed weer dan want direct te warm voor een jas. Een eind mee met Bruno richting Ieper. Tot Wervik de Franse kant van de Leie. Nu kan ik ook eens zeggen dat ik dit jaar eens in het buitenland ben geweest 😀.
  Mooie foto’s hier, gelijk gewente zeggen ze dan in mijn dialect.

  1. Hahaha, een mens is al content met weinig hè, dezer dagen. Flink, 50km fietsen! Doet deugd hè, om het kopje leeg te maken.
   Dankjewel 🙂

  1. Dankjewel! 🙂
   Ze houdt me inderdaad bezig, maar je hebt ook daarin gelijk: ik vind het leuk. Blij dat ik iets te breien heb, en dat het nog gebruikt zal worden ook. Dus doe ik het echt wel graag. Dubbel zo plezierig als ik mijn werk achteraf in de foto’s zie verschijnen 🙂

 4. Mooi fotowerk weer hier, vooral de mistfoto’s en de tweede kraanfoto vind ik erg mooi.
  Jammer dat Pogacar meteen al zo’n voorsprong kreeg, maar afgezien daarvan is het tot dusver toch wel een heel fijne Tour, vind ik. Het was echt genieten met Van Aert op de dubbele Mont Ventoux, en gisteren maakte Mollema weer indruk met zijn fraaie solo van 40 km. Nog een week te gaan, laat het af en toe maar wat regenen … 😉

   1. Weer of geen weer, kijken doe ik toch hoor 🙂 (dan zorg ik ’s ochtends wel voor een fietstochtje of zo, dat ik niet de hele dag in de zetel zit)

     1. Yes yes, ik ga me direct ook installeren. Jij ook veel plezier! Het is vandaag trouwens een rit door “bekend gebied” voor ons, de weg naar Mont-Louis hebben we ook gereden met de camper, en over de Col de Puymorens zijn we ook gereden. Vorig jaar. Met de camper. Geen háár op mijn hoofd dat er aan denkt daar te fietsen 😀

  1. Dankjewel!
   Helemaal met je eens wat de Tour betreft. De spankracht is een beetje weg, en zitten hopen op een slechte dag is niet zo netjes. Maar we krijgen toch wel mooie ritten en vuurwerk onderweg. We hebben al wat gezien! Wout en Bauke… goed gedaan!

Zeg het eens?