Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Zaterdag start met een fietstochtje richting Vinderhoute. Dit neoclassicistisch herenhuis is er makkelijker te bewonderen dan het kasteel van Vinderhoute.

Een detail van het kasteel van Vinderhoute.

Op de terugweg zwaai ik eens naar de bewoners van dit schip, en we doen een klapke over het water. Volgende keer passeer ik eens voor een kop koffie. (de aandachtige toeschouwer zal zich dit schip nog herinneren van op de werf in Diksmuide).

In de namiddag mogen we de Fotoschuur eens gaan bekijken. Waarvan geen foto’s, uiteraard, de primeur is niet aan mij om hier uit de doeken te doen. Wel foto’s van de meisjes. Van een zeer welgezind Pipa’tje, dat als een elfje op blote voetjes door het gras dartelt en er al eens bij gaat liggen.

Familietafereeltje.

Zo zitten er veel in de tuin bij Janna en Florian.

Ze kijkt serieus omdat meikervers (molenaars, zegt Oma Oma) zich vasthaken in je vel, niet omdat ze bang is. Oh neen, bang is ze niet.

Ze is net als Oma Oma op dat vlak: geen vrees voor alles wat kruipt en krawietelt. Yup, op elke arm een meikever.

Pipa houdt niet van die beestjes, maar die is gewoon stoer op zich, ons klein wonderkind. Lollies eten, Lili wil niet in de lens kijken maar ik heb haar toch maar mooi te pakken!

Bang? Maar nee gij! Dat kind is niet bang!

Speelvogeltje met zwarte voetjes. Ze is gewoon van top tot teen zwart, maar op één of andere manier weet ze het kleedje toonbaar te houden.

Oma Oma in actie.

Zondag fiets ik richting Mendonk. De combinatie/tegenstelling landbouw/industrie, het blijft me fascineren.

Het kasteel van Zaffelare.

Een filmpje met kwaakkoor. Aan de fietssnelweg bij het Station van Beervelde. Het gekwaak komt uit de tuinen van het kasteel van Beervelde.

Ik profiteer van elke zonnige dag, maar maandag vergeet ik mijn drinkbus op de kast in de gang… flink doorgefietst en weinig foto’s gemaakt. Hier (Nazareth) was ik toch wel opgelucht dat ik niet lek gereden ben.

Woensdag is de laatste echt mooie dag, maar er wordt aan onze goot gewerkt en ik heb geen goesting om de stielmannen te trotseren in mijn fietstenue. Ik heb trouwens ook kleedjes te maken. Waarover later meer. Donderdag ga ik wel fietsen, maar dan is de zon niet van de partij. Ik rijd via de Leo Tertzweillaan in Gentbrugge, ik had op de social media gezien dat de street art in het voetgangerstunneltje onder de spoorweg bijgewerkt werd. En dan word ik natuurlijk nieuwsgierig.

De wolken dreigen met regen, maar het blijft bij dreigen. Het jaagpad langs de Schelde in Melle.

Met klaprozen en het college van Melle in de achtergrond.

Watch out for the aircraft, zeggen ze op Komoot. En ’t zal wel zijn, want dat spel staat zo stilaan toch op instorten. Maar het blijft een schitterend zicht, zo’n airliner in het groen naast de Schelde.

Ongeveer ter hoogte van het vliegtuig sla ik linksaf, en beland op heerlijke boerenbaantjes in het hol van pluto. (een klein holleke van pluto, bewoond gebied is hier natuurlijk nooit veraf).

Vrijdagochtend lig ik al vroeg wakker, en opeens valt het me in: waarom ga ik niet eens naar de zonsopgang kijken.

De kraan die in veel eerdere foto’s figureerde, is tijdens ons verlof verdwenen.

Ik heb niet gewacht tot de zon echt op was, het was me veel te druk op de weg op dat vroege uur. Op weg naar huis kom ik nog deze fijne Pol Cosmo tegen.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

28 reacties

 1. Jammer dat ik niet rond het Gentse woon voor een onverwachte Pol Cosmo op mijn huis. Mijn kleinzonen dragen zijn truitjes en t-shirts. En de papa gaat al eens iets drinken met de man.
  De Vlinderhoutse bossen zijn prachtig. Mooie streken daar.

  1. Ik las net een berichtje van hem op Facebook dat hij nog 600 aanvragen te gaan heeft 🙂 Lijkt me trouwens een hele fijne man. Ook onze overburen hebben een klein insectje op hun gevel. Dit is een beetje verder, maar ook in onze straat.
   Je moet hier inderdaad niet ver rijden om in heel mooie streken te belanden.

 2. Ik val hier van de ene verwondering in de andere. Wat is dat kasteeltje van Vinderhoute mooi geworden. Ik meen mij te herinneren dat het jaren stond te vervallen? De kleinkinderen staan er weer schitterend op. Zo’n mooie herinneringen die je nu al maakt. De drooggevallen Schelde daar kronkelend door Gentbrugge, dat plekje heeft toch ook iets. En het is dicht bij mijn dochter. Ook prachtig de foto in Vinderhoute met de klaprozen. Ik heb echt genoten van je week in beeld!

  1. De eerste foto is van een herenhuis er vlakbij, maar ik denk dat het kasteel ook mooi verbouwd is. Denk ik, want het was verborgen achter een poort en véél groen, dus echt veel zag ik er niet van.
   Die Schelde, ik lijk ze vaak te fotograferen als het water op z’n laagst staat, maar de getijden doen hun werk en regelmatig staat het ook hoog. Het is echt wel een prachtige plek.
   Dankjewel! 🙂

 3. Hele mooie week in beeld. Ik ben duidelijk meer fan van goei weer foto’s.
  Lili met haar schoon kleed in de container. Toch niet zo’n meisje-meisje als ik eerst dacht.
  Die street art in het tunneltje, ik denk dat het daar is waar ik die uil heb gefotografeerd (staat op IG), klopt dat? Daar waren echt mooie dingen geschilderd. Ik zal er nog eens eentje posten op IG.
  En dan die prachtige mural van Cosmo. Wow!

  1. Zo foto’s met imponerende wolken gaan er bij mij wel vlotjes in, maar dat egaal grijs is aan mij ook niet besteed.
   Lili is een durfal, ze heeft van weinig schrik, klimt in bomen en klautert op bergen. Ze heeft meer schrik van mensen 🙂
   Ik ga je IG post nog eens zoeken en je route op Strava, maar ik dacht het niet. Ik zoek het nog uit!

 4. Bbrrrrr, dapper meisje, ik hoef die kevers niet op mijn arm. De dametjes stelen de show weer natuurlijk maar het kikkerconcert is ook heel erg de moeite waard.

  1. Ik ben ook geen held, maar van meikevers ben ik niet bang (mijn schoonzoon kwam aandraven met de eerste kever voor mij, in het idee dat ik ging beginnen gillen. Hij was verbaasd dat dat niet gebeurde, haha). De dametjes zijn altijd mooi 🙂 Dat kikkerconcert is echt indrukwekkend hè. Zalig om horen 🙂

 5. Heerlijk, die meikevers. Het beeld gooit me terug naar mijn kindertijd. Bij mijn ouders zag het toentertijd bijwijlen zwart van die beesten. Heden heb ik er al twee jaar geen meer gezien. (En ja, ik ga gericht op zoek in de beukenhagen.)
  Dat kwaakkoor van kikkers klinkt als – goede! – muziek in mijn oren. Ook te onzent geven ze van jetje. Met dat geluid in slaap vallen: niks is heerlijker.

  1. We hebben er hier lang weinig gezien, maar in de tuin bij Janna en Florian zitten er heel veel. Roept inderdaad herinneringen op aan lang vervlogen tijden.
   Heerlijk hè, die kikkers 🙂

 6. Heerlijk, zo’n weekoverzicht. Lili is zo te lezen een durfal en hoe mooi, die close-up van die meikever. Hier vlak in de buurt is er ook zo’n poel met kikkerkoor. Wel heel luidruchtig bij momenten, die kunnen er wat van met hun gekwaak (of is het ‘gebrul’, van kikkers?).

  1. Lili is op sommige vlakken een durfal. Geen angst van spinnen en kevers, meer op haar hoede voor mensen 🙂
   Ik weet het eigenlijk niet goed, maar ik ga ervan uit dat het kwakende kikkers zijn. Padden brullen, zouden het padden kunnen zijn? Geen idéé, ik ken er niks van 🙂

   1. Mogelijk is Lili hoogsensitief, volgens wat ik hier zo lees al ken ik haar natuurlijk niet.
    Wat die kikkers betreft, ik weet er ook onvoldoende over om het onderscheid te horen. Die in de poel hier verderop kennen er in elk geval wat van.

 7. Het kasteeltje van Vinderhoute is mooi geworden! Mooi kleedje hé! Het staat haar echt leuk. Tiens dat vliegtuig zag ik hier op de blogs al eens passeren de laatste dagen, had er nog niet van gehoord. Leuke week met mooie foto’s.

Zeg het eens?