Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend!

Vorige week had ik Chemical van Dead Man Ray, waarop Goofball doordraaide met La Crise van Daan.

Een schitterende keuze. Het clipje is gewoon de max. Geestig, maar de meeste van die dingen zie ik dus voor het eerst, en dat heeft duidelijk wel een meerwaarde.

Een vervolg vond ik moeilijk. Ik kwam uit bij allerlei groepen die hier al passeerden, dus ging ik maar voor de alternatieve route. Isolde Lasoen is de drumster van Daan, en zij is een gekende migrainepatiënte. Ik leef met haar mee, ik kan me niet voorstellen hoe je met vlammende migraine een concert speelt.

Wat me leidde naar Migraine van The Coral. The Coral kennen we vooral van het poppy Dreaming of You, maar ze kunnen dus ook een stuk zwaarder uit de hoek komen.

Ze speelden ooit in het voorprogramma van Blur in de Vooruit in Gent, waar ik dit nummer hoorde. En ik lag in een deuk… je kan er zowaar migraine van krijgen, zo’n muzikale dreun. De tekst is wel redelijk hilarisch ook. En het ironische is dat ik in die periode vaak met migraine buitenging op zo’n concerten. Niet van het lawaai, maar van de rook. Ironisch ja, want ik was zelf roker. Toen zaten we zo in een grijze zone dat je niet meer mocht roken in concertzalen, maar het werd nog gedaan en werd hier en daar oogluikend toegestaan. Ik rookte toen al lang niet meer binnen, want van sigarettenrook in een gesloten ruimte kreeg ik… migraine, ja. Ironisch, toch.

Dus, een fijne lap lawaai op dinsdag. Alstublieft!

Zonderdank.

Goofball, ’t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

28 reacties

  1. Goh, the Cramps! Je hebt gelijk! Ik ken ze niet erg goed (eigenlijk alleen A Date with Elvis, daar staan een paar zéér fijne dingen op, en misschien hier en daar nog wel een nummer), maar ik hoor ineens wel waar je heen wil 🙂

   1. Het overkomt me zo’n twee keer per jaar dat ik heel mottig loop, slecht licht verdraag, met een nare hoofdpijn erbij, zoals vorige week. Maar eigenlijk weet ik niet of het migraine is.

      1. De pijn kan onverdraaglijk zijn, als je het te ver laat komen. Slecht tegen licht en lawaai kunnen, maag die niet mee wil in meer of mindere mate, zijn andere verschijnselen. Ik kan ook veel geuren niet verdragen, wordt licht dyslectisch, ben heel vermoeid…

 1. Ik vind dit leuk. (Migraine niet natuurlijk, de muziek). Het doet erg denken aan White light, white heat van de Velvet Underground, wat het extra geestig maakt, want ik heb begrepen dat Migraine-lijders vaak dit soort verschijnselen zien of meemaken.

  1. Toch ook wel een mooie parallel die me plausibel in de oren klinkt. Als migraine-lijder kan je inderdaad last hebben van aura’s. Heb ik gelukkig nooit gehad.

Zeg het eens?