Maandag 19 april

Om 13u30 mogen we de mobilhome oppikken. We zijn wat te vroeg, drentelen wat rond, nemen een splinternieuwe mobilhome in ontvangst. We zijn de allerlaatsten die vanuit Heestert vertrekken met een mobilhome, want DD Mobilhomes verhuist in de komende week. Dat verdient een foto!

Met dit beestje gaan we de komende maand op pad. Een beetje voor 3 zijn we op de baan, met het geijkte contente smoeltje van Meneertje Mertens achter het stuur.

We gaan onze spullen laden, vertrekken via onze smalle straten en rijden nog rond langs Sara en Milan om wat diepvriesgerief op te halen (voor de eerste keer vertrekken we met koelkast en diepvriezer uitgeschakeld). En dan zijn we écht vertrokken. Autosnelwegen mijden we (na een kwartier op de E17 van Deerlijk naar Gent hadden we het er al mee gehad), we rijden over Lokeren en zo verder via de N70 naar Sint-Niklaas en van daar via de N16 naar Temse. Het ziet er erg dreigend en grijs uit, en na een tijdje krijgen we een ferme hagelbui over ons heen. Maar wij zitten hoog en droog! Op de camperplaats op de Zaat in Temse staan redelijk wat campers, maar er is nog plaats over. De plek om te lozen is niet bepaald strategisch geplaatst, en we staan vast achter een gigantische, luxueuze bus. Rich folks, doen alsof wij lucht zijn en lozen op hun dooie gemakken. Na 20 minuten kunnen we eindelijk een plaatsje opzoeken. Met dit uitzicht.

We eten soep met een boterham, proberen de juiste plek te vinden voor onze spullen, en gaan doodmoe slapen. Het is hier vrij rustig, behalve een vogel die de ganse nacht door fluit (één of andere exoot die last heeft van jetlag wellicht) en een heerschap dat bomen doorzaagt.

Maandag 19 april

De wekker staat niet, maar rond 5u zijn we allebei klaarwakker. Meneertje Mertens zoekt de koffiespullen bij elkaar en maakt old skool koffie (met fluitketel en filter), en ik krijg mijn eerste kop koffie op bed. Zaligheid. We wandelen eens tot aan de Schelde, het is behoorlijk mistig en mooi.

We hebben niet veel zin om nog in Temse te blijven staan, dus ontbijten we en rijden we door naar Wallonië. We willen het parcours van de Waalse Pijl een stukje verkennen en dan een camperplaats zoeken. In Vlaanderen is het nog behoorlijk druk, en rijden we eens verloren in Willebroek. Geen erg, we zijn ontspannen en hebben geen haast. Waarna we probleemloos koers zetten richting Mechelen, Leuven en dan de Waalse grens. Die steken we over in Beauvechain, en we voelen ons meteen een beetje in het buitenland. De GPS-dame brengt ons zoals wel vaker aan het lachen, deze keer met de Chaussée de Namur die klinkt als Chaussée d’Amour. We houden halt in Ramillies voor een kop koffie en de rest van het ontbijt (of beter: Meneertje Mertens zijn ontbijt, ik heb al ontbeten en eet een koekje), en dan rijden we door richting Hoei. Het landschap wordt steeds heuvelachtiger, fietsen ga ik hier niet doen, pfhuh.

Al voor Hoei belanden we opeens in “koersland” met allerlei teamwagens. In Hoei zelf komen we op het parcours, en spotten we regelmatig verkennende renners. We rijden naar onze voorziene plek (rue Tige de Strée), waar we kijken of we er morgen gaan kunnen staan. De geschikte plaatsjes zijn schaars, maar het zal wel lukken. Ook hier zien we regelmatig verkennende renners en ploegen passeren, onder andere Jumbo Visma (met meer machtsvertoon dan de anderen), Trek, Cofidis en Team Bike Exchange.

We zoeken een camperplaats en rijden naar Hogne (niet ver van Marche-en-Famenne), en installeren ons op camperplaats Aire del Foy, naast Camping Le Relais. Een beetje onderkomen, een beetje groezelig, maar zo hebben wij dat graag.

Een beetje gekuist ziet het er zo uit:

Maar eigenlijk is het meer dit:

In het groen, tussen bloemetjes en vogels, ook bij een grote weg maar ik vermoed dat die vanavond wel stil zal vallen. We eten Ardeense burgers om in de stemming te komen, met gebakken aardappelen en boontjes, en brengen de rest van de namiddag al prullend en prutsend door (foto’s maken, verslagje schrijven, WiFi-antenne opzetten, de uitbater van de camperplaats zoeken om te betalen… )

Ik maak wat meer of minder geslaagde foto’s met de Nikon en de telelens.

Tegen een uur of 5 maken we nog een wandelingetje naar de nabije visvijer.

Zo ziet een contente vakantiemens eruit.

We stappen nog naar het kerkje dat we in de verte zien, maar jammer genoeg is alles potdicht. Dus niet eens rondstruinen op het kerkhof.

Deze brievenbus had wel gepast in de foto challenge.

Terug in de camper is het tijd voor soep met een boterham. Daarna zoek ik nog uit hoe het zit met het tijdsschema van de koers morgen, waaruit blijkt dat de eerste passage op onze voorziene plaats al om 8u45 is. Dus, vroeg gaan slapen en vroeg opstaan morgen!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

49 reacties

  1. Ik was “in de leer” bij een goeie meester (mijn stiefvader, mijn ma en hij schrijven al decennia lang verslagen van hun reizen). Ik vind het leuk om doen, deze verslagjes zijn ook voor onszelf. Deze manier van reizen houdt eigenlijk in dat je na 3 dagen al vergeten bent wat je eerder deed, en verslag bijhouden zorgt ervoor dat we ons veel meer herinneren.

   1. Voor mezelf maak ik altijd wel een verslag van iedere vakantie, maar ik zet slechts delen online van onderwerpen waar ik dan ook meer over opzoek en waarvan ik denk dat anderen daar ook interesse in hebben. De blogs over mijn wandelvakanties worden soms na jaren ineens frequent bezocht. Wij houden ook altijd een vakantie kasboek bij anders gaat het te hard. Ik schreef altijd met de hand maar de laatste tijd op de tablet van mijn man. Ik raak tijdens de vakantie zo min mogelijk schermen aan. Het is heerlijk om later dingen terug te lezen toch. Doe voort, ik lees graag mee.

 1. De foto van de boelwerfkraan in het mistige Temse met jullie beiden als fotograaf is prachtig.
  Ik herken in verdere foto’s ook Bokeh.
  Geniet de dagen! Dan genieten wij mee👍

 2. Ik smul hier weer van. Ben zo content dat we jullie kunnen volgen. Het voelt toch een beetje als mee-reizen. Jouw verhalen mail ik door naar mijn dochter want ze kocht een tweedehands mobilhome samen met haar vriend. Voorlopig gaan ze er weekendjes mee naar de Ardennen. Ik denk dat ze hier ook ideeën kunnen opdoen.
  Veel plezier daar!

  1. Oh wat leuk! Zoals ik al bij Menck zei: ik zal erop letten links toe te voegen van de camperplaatsen waar we gaan, dan heeft ze er nog iets meer aan.

 3. Als ik dat allemaal zo lees, spreekt het idee om er met de camper op uit te trekken in eigen land me steeds meer aan. In mijn geval zou er een gedegen planning aan vooraf dienen te gaan wegens nul ervaring. Ik wist geeneens van het bestaan van een Wifi-antenne af, om maar eens iets te noemen. Laat staan dat ik de camperparkings zou weten te vinden…
  Heerlijk om jullie via deze stek te kunnen volgen. En als je hier in de buurt bent: mijn aanbod van weleer blijft geldig. 😉
  O ja: toffe foto’s!

  1. Vergis je niet, wij doen het nu al het vijfde jaar maar plannen ook nog steeds heel veel hoor. Voor Frankrijk een volledige itinéraire, voor België niet omdat het land kleiner is en we hier willen gaan waar het betere weer ons brengt. Ik heb dus een gans pak plannen verzameld, en daar pikken we uit waar we zin in hebben. Ik vrees dat we zonder plannen tot niet erg veel zouden komen.
   Het is voor ons ook een gans leerproces geweest. Moesten jullie beslissen het eens uit te proberen, willen we gerust bijstaan met raad en daad, ervaringen moet je delen, vind ik 🙂
   Ik zal er in mijn volgende verslagjes op letten links toe te voegen van camperplaatsen, zodat je eens kan klikken en kijken.

 4. Wat een geluk dat een mens aan het eind van zo’n dag de ogen al snel mag sluiten op een plek met zo’n uitzicht als op de eerste standplaats.
  Maar dat uitzicht was bij het vervolg van de reis en je beeldverslag zo te zien al snel vergeten.
  Hopelijk hadden jullie een mooi plekje tijdens de koers. De finish was in ieder geval spannend.

  1. Ik hou daar wel van, zo’n stadsuitzicht aan de waterkant, dus het zit wel in mijn geheugen gegrift 🙂 Maar we hebben alweer moois gezien, en zullen nog veel moois zien 🙂
   We hadden een heel mooie plek tijdens de koers, op het lokale circuit, waar we de vrouwen hebben zien langskomen, en de mannen tweemaal. Zeer de moeite waard. We gaan nu overnachten op dezelfde plek. De finish was inderdaad heel spannend!

 5. Leuk om mee te mogen reizen.
  Ik schrijf ook iedere avond wat we die dag gedaan hebben want anders vergeet ik te veel. En na de vakantie wordt dat een ellenlang verslag op mijn blog.
  Nog veel plezier!

   1. Neen, dat doe ik nooit. Ik maak er één geheel van. Als de lezer afhaakt omdat het te lang is, dan vind ik dat ook niet erg want reisverslagen schrijf ik voor mezelf. Mét heel veel detail.

 6. Heel veel plezier tijdens de reis, kunnen wij mee genieten.
  Toch blijft het vreemd de maskers.
  Maar een prachtige camper om te reizen. Hans

  1. Ik vraag me ook soms nog af hoe we in al die vreemde toestanden beland zijn.
   Het is inderdaad een héérlijke camper om mee te reizen!

 7. alle zeg, ge hebt stukje van mijn woon-werk route genomen (Leuven door meerdaelwoud richting Bauvechain op de N25?) …tja iemand moet daar rijden eh als ik het niet meer doe. Heb je de Dzia schilderingen op de 2 ecoducten gespot? ik kan daar al rijdend nooit een foto van maken.

  1. Oh echt 🙂 Ik denk inderdaad wel dat we langs de N25 gereden zijn. Ik heb één ecoduct gezien (althans: ik dacht dat het dat was, jij bevestigt mijn idee nu), maar muurschilderingen heb ik niet gezien.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: