Het was al een hele tijd gepland, maar nu komt het dichterbij: Meneertje Mertens en Satur9 hebben vakantie, en gaan met de camper op pad. Corona of geen corona. Allez ongeveer toch hè, want natuurlijk houden we rekening met het virus.

De camper ligt al vast van vorig jaar, dus volgden we de evolutie van covid-19 met argusogen. Ik maakte een hele planning voor Frankrijk op, waarbij we naar het zuiden zouden rijden, een groot deel van de Route Napoléon zouden doen, dan de doorsteek zouden maken naar de andere kant van Frankrijk, en nog twee weken doorbrengen en fietsen op de eilanden (Île d’Oléron, Île de Ré, Île de Noirmoutier).

Na nieuwjaar begon het besef te groeien dat we misschien wel in België zouden moeten blijven. Eigenlijk: dat we blij zouden mogen zijn als we in België zouden mogen rondrijden.

Daardoor ontstond het idee: we maken een planning voor een maand in België, we beschouwen Frankrijk als een extraatje dat wellicht niet doorgaat, en we zijn content met wat we hebben. Er is in België véél wat we nog niet gedaan en gezien hebben, en we kunnen ons hier ook amuseren.

Dus stelde ik een lijstje op met dingen die we kunnen/willen doen. Daar pikte ik één en ander uit, en zocht in de omgeving naar goeie camperplaatsen. Een uitgebreide van-naar planning zoals in Frankrijk maakte ik niet. We willen wat we doen laten afhangen van het weer. Mooi weer, weinig wind? Dan rijden we naar een plek waar het mooi fietsen is (lees: biljartvlak). Veel wind? Zoeken we een plek op waar het mooi wandelen is. Belgisch k*kweer? Tja, we zien wel.

Sedert begin vorige week is het hélemaal duidelijk dat we niet op Frankrijk moeten rekenen. Maar daar waren we dus op voorbereid, en een ontgoocheling is het niet. Die planning, die loopt niet weg. Dat kan later ook nog. We zijn al blij dat we in België kunnen rondreizen.

Dus: op 19 april zijn wij ermee weg. Met de camper. De eerste plannen liggen wél vast: op woensdag 21 april gaan we naar de Waalse Pijl kijken, en op zondag 25 april Naar Luik-Bastenaken-Luik. Als het weer het toelaat, trekken we daarna naar Haspengouw. Maar in principe liggen alle wegen open vanaf LBL. We doen waar we goesting in hebben. We gaan fietsen boven de bomen en door het water en naar het doorkijkkerkje, en we gaan misschien naar de Verbeke Foundation en naar de cantine des italiens en nog zoveel meer. In de West-Vlaanders mogen ze ons ook verwachten. En misschien fietsen we wel eens in de haven van Antwerpen.

Wat we niet gaan doen, is steden bezoeken en musea en zo. Het is ons ding niet, en we willen ons nu écht niet onder de mensen begeven. We gaan doen wat we graag doen, rust en natuur opzoeken, veel buiten zijn, met ons tweetjes genieten van wat op ons pad komt.

Het ziet er dus naar uit dat we veel minder kilometers gaan rijden dan de afgelopen jaren. Het enige waar we een beetje schrik van hebben, is drukte. België is een klein landje waar we ons met z’n allen moeten vermaken, en we hopen dat dat niet gaat tegenvallen. Maar: we zien wel. Komt goed.

Misschien komen we naar Gent om gevaccineerd te worden. Zou zomaar kunnen. Of gaan we eens langs bij Lili op haar verjaardag. Of vieren we een andere verjaardag in Diksmuide. Maar dat zijn zowat de enige dingen die ons terug richting huis zullen brengen. Voor de rest is het just us two, on the road again.

De gevolgen voor mijn blog? Woorden op maandag en het Zeswoordverhaal worden tijdelijk stopgezet. Ook de foto challenge wordt voor een vijftal weken onderbroken (veels te veel werk om mee bezig te zijn tijdens mijn vakantie). #wedraaiendoor en Throwback Thursday lopen wel door (die berichten staan klaar). Week in beeld wordt ook opgeschort, want natuurlijk ga ik hier als vanouds verslagjes plaatsen! ’t Zal wel zijn dat!

Nu rest ons nog anderhalve week afwachten en popelen. En gerief klaarzetten. Lijstjes afvinken. Popelen. Afwachten. En aftellen.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

62 reacties

 1. Heerlijk positieve blog en ik weet nu al, hier ga ik heel veel ideetjes opdoen! De foundation in Stekene staat al langer op ons programma, slechts 10 km met de fiets en we waren er nog niet, wie weet komen we er elkaar zelfs tegen? Dan beloof ik je een koffie.

  Geniet de dagen, de stilte én de vrijheid daar, ik duim voor de zon.

  1. Ha ja, misschien lukt dat wel, een koffie bij de Foundation! Is voor jullie inderdaad niet ver.

   We gaan zeker genieten. Maar duim toch maar voor die zon, die is altijd welkom 🙂

 2. Wat heerlijk om op pad te gaan samen. Ik hoop op af en toe een verslag of foto van een mooie plek, maar zou ook goed begrijpen als je niks online zet. Wij hebben zelf ook reisplannen in Nederland.

  1. Die verslagen komen er zeker, dat doe ik elk jaar. In navolging van mijn reislustige ouders die ook al jaren een reisblog hebben. Ik beschouw het vooral als een dagboek voor onszelf, als ik niet opschrijf wat we gedaan hebben, zijn we 3 dagen later al vergeten wat we allemaal gedaan hebben. Dus ja, je zal hier zeker kunnen lezen en kijken.
   Een vakantie in Nederland, dat wordt evenzeer genieten. Veel fietsen 🙂

   1. Deze reactie gaf ik via mijn reader. Want ik ben je toch maar gaan volgen want anders is je site en de reacties heel lastig te bekijken. Ik heb ook gereageerd eerder op andere stukjes maar dat zie ik dan nergens terug. Lig ik misschien in je spam?

    1. Normaal zakt het aantal blogposts per week vanaf volgende week ook 🙂
     Ik zie nergens iets staan, ook niet in mijn spam-map. Voorlopig. Soms duiken de reacties daar met wat vertraging op. Ik hou het in de gaten.

     1. Ik had op oudere blogs gereageerd. Om redenen dat ik anders niet van reageren zoals ik wil ben ik je dus gaan volgen, maar ik lees alleen zoals me uitkomt, maar dat snap je wel denk ik.

 3. Het is natuurlijk wel zo dat de paasvakantie gedaan is en dat het daardoor nog redelijk rustig is op vele plaatsen. Je zou nu juist wel een aantal steden moeten bezoeken, je kan er nu rustig rondwandelen én mooie foto’s trekken, er zijn géén toeristen. Ik wens jullie binnenkort een zeer fijne vakantie, geniet en laat ons af en toe eens meegluren! 💙

  1. Ja, dat hoop ik ook, dat na de paasvakantie de drukte wat afneemt.
   We zijn niet zo’n stadsbezoekers, en vinden het vaak moeilijk om bij de steden een plekje te vinden voor de camper. Maar we gaan veel mooie en leuke dingen doen 🙂
   Misschien doe ik dat later op het jaar nog, wat stadsbezoeken en dan de nodige foto’s maken, want je hebt wel gelijk, het is dé moment om foto’s te maken.
   Dankjewel, en je zal zeker kunnen meegluren 🙂

 4. Verbeke Foundation zou ik ook graag doen. En Haspengouw (zonder ‘de’), mijn geboortestreek 🙂 Veel plezier! Ik vermoed dat jullie nog veel plekjes gaan ontdekken in ons kleine landje.
  Stiekem hoop ik wel dat wij in juli wel naar Frankrijk gaan kunnen. Al is het maar voor het mooi weer.

  1. Ha, Haspengouw zonder ‘de’. Ik heb het verbeterd en hoop dat te onthouden voor komende blogberichten 🙂
   Wij hebben ons voorgenomen van achteraf niet te mopperen als de grenzen toch opengaan, en content te zijn met wat we hadden. En content te zijn voor de mensen die wél naar het buitenland mogen. Dus ik duim dat jullie in juli naar Frankrijk mogen 🙂

 5. Dat gaat helemaal goed komen. Een mens moet wel flexibel zijn dezer dagen hé, en snel kunnen omdenken. Ik wens jullie een heel mooie vakantie. En wie weet komen we elkaar nog wel ergens tegen want wij zijn ook aan het omdenken. Hebben in België ook nog heel veel te ontdekken.

  1. Ja, dat moet je inderdaad kunnen, dezer dagen. Ik wens jullie ook veel plezier bij het plannen van een reisje in België en misschien komen we elkaar wel ergens tegen 🙂

  1. Ik stel voor dat we dat in de loop van de zomer eens doen, zonder camper dan wel.
   De camperplaats aan de Broeltorens hebben we al eens verkend, en die staat dus héél vaak stampvol. We zoeken wat meer rust in ieder geval, Meneertje Mertens heeft daar na een hectisch jaar op het werk echt wel nood aan.
   Maar dat drankje op je terras, daar hou ik je aan, ná onze vakantie!

  1. Fijn! Echt iets om naar uit te kijken.
   Vind je ’t erg als we zeggen dat we Antwerpen écht wel gaan mijden? 😀 Maar misschien fietsen we wel eens tot in Doel, dan zullen we van daaruit eens wuiven 😉

 6. LABIOMISTA (van Koen Vanmechelen) in Genk is sinds kort weer open. Zeer de moeite. Het staat alvast op onze planning, en mogelijks nu ook op die van jullie. 😉
  Altijd welkom om in onze tuin een drankje te komen nuttigen op jullie doorreis naar Diksmuide. We wonen er op een steenworp – nu ja, als je heel stevig kunt gooien – vandaan.
  Voor straks: have fun!

  1. Die tip hou ik ook bij, in principe komen we wel in de buurt van Genk.
   Ik onthou je aanbod! We schikken toch wel een paar dagen in de omgeving van Diksmuide te blijven.
   Merci!! 🙂

  2. Inderdaad Labiomista is een geweldige locatie om te verkennen en begrijpen. Wij waren er vorige zomer. Het domein liet een diepe indruk na. Meer dan de moeite.

 7. Zwerven door eigen land, moet kunnen. In België valt genoeg te zien. Tja het weer kan dan soms tegen vallen maar we gaan echt richting zomer. Misschien valt het hard mee. Veel genieten samen. Ik kijk nasr de verslagjes uit.

  1. Het weer kan tegenvallen, het kan ook meevallen, zoals je zegt. Ik hoop in ieder geval dat het betert, want nu is het niet zo fijn 🙂
   We gaan zeker genieten, en die verslagjes, daar mag je op rekenen! 🙂

 8. Kijk, daar houd ik van, geen gepiep en geklaag van ‘dit kan niet’ en dat ‘mag niet’. Nee, dat er veel niet kan en mag, weten we intussen al ruim een jaar. De kunst is om te kijken naar wat dan wel kan en mag. En ik kan het weten … 😉
  Nu alleen nog hopen op mooi weer, daarna komen jullie je tijd wel door. Alvast veel pleziert gewenst!

 9. Maar de tijd vliegt dus vóór je het weet ben je onderweg. Er gaan geruchten dat de regels in Nederland binnenkort wat minder strak worden dus misschien ook wel in andere landen.

  1. We hebben altijd wat reserveplannen op de plank liggen, dus moesten de regels onverhoopt toch minder strak worden, dan zijn we zó de grens over 🙂

 10. Goed idee, ook al is het min of meer een ‘gedwongen’ idee. In het buitenland hol ik mezelf altijd voorbij om toch maar alles gezien te hebben, maar ik kan me zo voorstellen dat die druk tijdens een rondreis door ons eigen landje helemaal wegvalt. Dat zou wel eens de perfecte formule kunnen zijn voor mij om echt te ontspannen, haha!
  Heel veel plezier alleszins, ik duim voor onafgebroken prachtig lenteweer!

  1. Inderdaad, min of meer “gedwongen” maar ik ben wel blij dat het kan. Er valt hier wel genoeg te zien, en inderdaad, veel druk zal er zo niet zijn.
   Dankjewel voor het duimen! 🙂

Zeg het eens?