De coronacrisis is nog lang niet voorbij, we gaan ons nog lang in stilte moeten bezighouden. Dus leek een reeks gastblogs leuk om de boel wat op te vrolijken. Ik nodigde uit om een vriendenboekje in te vullen, en kreeg veel respons. Vandaag leren we mijn bestie Corine kennen. Veel leesplezier!

Naam: Corine

Leeftijd: 53

Mijn hobby’s: duiken, lezen, in de tuin bezig zijn

Hier vind je me op het internet (blog, instagram…): geen blog, enkel instagram, Corine Schellinck

Dit ben ik in 3 woorden: moederkloek, empathisch, loyaal

Als kind wilde ik dit worden: verpleegkundige of leerkracht

Dit is/was mijn beroep: administratief medewerker in een ziekenhuis, dus toch in de zorgsector.

Ik ben goed: in oriëntatie (en dat voor een vrouw), hoofdrekenen, quizzen.

Ik ben slecht: in vroeger zou ik gezegd hebben “het woord nemen in groep”, maar sinds ik ook duikopleidingen geef, is dit al veel verbeterd, al is het nog vaak met een bang hartje.

Ik word blij van: mooi weer, lekker geurend eten, warme vriendschappen.

Heb ik een hekel aan: wind, oppervlakkigheid, in de belangstelling staan.

Mijn beste eigenschap: ik probeer een waardevol persoon te zijn voor de mensen die mij nauw aan het hart liggen.

Nutteloos talent: zonder uurwerk (ik draag dit nooit) kan ik steeds vrij precies de tijd inschatten.

Grootste blunder: geen flauw idee, kleine blunders genoeg, maar niks zo erg dat het mij ’s nachts wakker houdt. Toegift van de uitgever: ik herinner me een examen Frans, waarbij “die van Frans” (en wéér weet ik haar naam niet meer) ons op voorhand inpeperde dat we ons boek moesten meebrengen, geen boek was 0 voor het examen. Corine komt ’s ochtends aan op de Korenmarkt om dan verder samen naar school te gaan en… het valt haar in dat ze het boek niet mee heeft. Grote paniek, zou ik nog terug naar huis kunnen, neen dan ga ik te laat zijn… 0 voor het examen Frans dus.

Ik ben bang voor: brand.

Mijn guilty pleasure: snoepgoed en chocola kan ik moeilijk weerstaan, maar moeilijk gaat ook.

Mijn slechte gewoontes: aan mijn nagels friemelen, “pietsen” gelijk wij het noemen. Misschien weet mijn man er nog, maar het gefriemel aan mijn nagels is het enige waar hij mij attent op maakt.

Mijn grootste teleurstelling: na het verlies van veel van mijn dichtste familieleden aan kanker, op een dag zelf die diagnose krijgen; ik was als het ware teleurgesteld in mijn eigen lichaam.

Het beste wat me overkomen is: mijn 2 kinderen, die ik ondertussen heb mogen zien opgroeien tot fijne volwassenen.

Ik heb er spijt van dat ik nooit verder gestudeerd heb.

Mijn lievelingseten: alles wat in de buurt komt van mediterrane keuken, Frans, Grieks, Italiaans.

Dit lust ik niet: (smeer)boter, orgaanvlees, …

Mijn lievelingskleur: groen, iets in de richting van olijfgroen.

Mijn favoriete boek: er zijn zoveel goeie boeken, maar de reeksen van Tess Gerritsen en Camilla Läckberg heb ik steeds graag gelezen.

Mijn favoriete film: ik ben niet de grootste tv kijker, maar deze 2 films zijn mij bijgebleven : empire of the sun en the boy in the striped pyjamas.

Mijn favoriete muziek: ik ben opgegroeid met Belpop, Belgische rock en New Wave, via Spotify luister ik daar nog steeds heel vaak naar, maar met het ouder worden ben ik steeds meer genres gaan waarderen. Om het met de woorden van Raymond te zeggen : ik hou van veel muziekjes. Ik was bijna vergeten U2 te vermelden, vreemd, want het is niet voor niets dat ik daar sinds ’82 lichtjes bezeten van ben (grijns). Een op Belgisch vlak is er ook nog eentje, noem het mijn guilty pleasure op vlak van muziek, niet iedereens meug, maar ongelofelijk krachtig en altijd een feestje live: Janez Detd, trouwens mijn laatste optreden net voor de lockdown, Ik herinner me hoe we nog serieus gezweet hebben omdat we vreesden dat het niet ging mogen doorgaan.

Ik surf elke dag naar facebook, kmi, …

Mijn favoriete reisbestemming: Als duikster zal dit zeker en vast Egypte zijn; de Rode Zee is prachtig en bovendien is het droge klimaat een zegen voor alle scharnieren in mijn lijf.

Favoriete plek om te wandelen/fietsen: aangezien ik in Destelbergen woon, hoef ik niet eens de wagen te nemen om mooie wandelingen te maken. Daarnaast is Zeeland ook prachtig om te wandelen, wat wij dan ook vaak doen.

Mijn ideale vrije dag: gezellig bijpraten met een goede vriendin, in corona tijd steeds tijdens een leuke wandeling, meer moet dat niet zijn

Superkracht die ik wil bezitten: goed kunnen zingen. Echt waar, ik vind dat iets enorm, mensen die dat kunnen. Ik zing graag, beter met de jaren, maar had het graag echt goed gekunnen.

Deze acteur/actrice mag de hoofdrol spelen in de film over mijn leven: omdat we op precies dezelfde dag geboren zijn en dat het er nog een toffe madam uitziet: Julia Roberts

Deze celebrity mag eens bij me langskomen: voor mij normaal gezien geen mannen met baarden, maar deze baardman mag altijd eens bij mij aan de deur komen bellen: Gerard Butler.

Bovenaan op mijn bucketlist staat: bucketlist vind ik een beetje als “wat ik nog wil doen voor ik sterf”, dus bij deze: leven en van ’t leven genieten! Verder mij nog eens volledig op mijn Spaans smijten en misschien ooit nog Arabisch leren en heel graag nog veel reizen.

Mijn lievelingsquote: eentje die mij is bijgebleven van onze vroegere leerkracht Godsdienst: naar mijn bescheiden en tevens juiste mening, vond ik persoonlijk best grappig maar zelf gebruik ik wel vaker deze als ik eens zin heb in wat zelfbeklag: it’s a dirty job but somebody’s gotta do it…

Mijn levensmotto is heel simpel: life’s what you make it.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

10 reacties

 1. Jouw superkracht zou ik heel graag met je delen. Maar of oefening altijd kunst baart?
  Duiken daarentegen is mijn grootste nachtmerrie met mijn claustrofobie.
  Jammer dat je het monster zelf moest ontmoeten, hopelijk voltooid verleden tijd.
  Aangename kennismaking.

 2. Dag Corine. Net zoals de twee vorige dames zou ik ook nooit durven duiken. Mijn man heeft wel vele jaren gedoken. De Rode Zee is ons dus zeker niet onbekend!
  Helaas is jouw grootste teleurstelling ook de mijne. Ik hoop dat het ondertussen goed met je gaat.

 3. Als mensen vragen waar je bent, krijgen ze waarschijnlijk als antwoord: “Ondergedoken!” 😀
  We delen dezelfde muzieksmaak en hetzelfde geboortejaar. Ook qua kleur en liefde voor de tuin zitten we op dezelfde lijn. Nice.
  Ik snor je meteen eens op op Instagram.

 4. Fijn gelezen te hebben. Dat zingen ervaar ik ook zo, nu ik het zo lees. Hier horen het alleen de muren en bij uitbreiding de buren. Nog nooit klachten gehad 😉
  Die (rot)diagnose… herkenbaar.
  En dat duiken dan… ooit volgde ik twee lessen in een groot zwembad. Voelde als een vis in het water. Een papiertje bijgestoken in mijn ‘emmertje’ (misschien ooit nog te doen).

 5. Zowaar een duikster in ons midden, hoe tof is dat! Ik wed dat zij veel interessante verhalen te vertellen heeft, misschien ook wel spannende. Een dame die je graag als vriendin zou willen, waar je meteen aansluiting bij vindt. Al helemaal als je een lotgenote bent of was.

 6. aaaaah een duikster. Oooh ik hoop op een dag het weer op te pikken en weer mijn onderwatervrienden in de Rode Zee te gaan bezoeken. Zaaaaalig. Waar duik/dook je vooral in Egypte? Andere landen ook?

Zeg het eens?