Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

De weersvoorspellingen waren om bij te huilen. Zaterdag werd er niet gewandeld of gefietst, maar op zondag wilde ik toch eens de deur uit. Wandeling gepland op de Hotondberg, en daar zouden we heenrijden en bekijken of de weersomstandigheden goed genoeg waren om te wandelen. De rit heen was al veelzeggend (klikkerdeklik), en toen we op de Hotond stonden, was het koud, nat, winderig en guur, en besloten we er gewoon eens wat rond te kijken, en naar de kapel te rijden die ook in de wandeling zat. Zo hadden we toch eens onze neus buiten gestoken, wat frisse lucht gehad en eens iets anders gezien dan onze woonkamer.

De Hotondmolen, waar nu een café en hotel is, en waar het heerlijk rook naar kaneelkoeken.

20210314_074300

Het uitzicht aan de Hotondmolen is schitterend.

DSC_0281

Koers! Koers! Wij willen koers!

DSC_0291

Na wat zoeken en rondrijden (niet veel ergs aan, mooie omgeving en we herkenden hier en daar iets van eerdere wandelingen) reden we langs zeer smalle straatjes omhoog naar de Kapel Wittentak.

DSC_0367

Schitterende kapel.

DSC_0317

De omgeving was prachtig, we komen hier zeker nog eens terug voor een wandeling.

DSC_0335

Dinsdag had ik een afspraak aan het Sint-Pietersstation in het Virginie Lovelinggebouw. Daar was ik nooit eerder. Het regende de ganse dag honden en katten (om beleefd te blijven) en ik vond het er een beetje deprimerend.

20210316_131928

Woensdag maakte ik een ommetje in de buurt voor de komende foto challenges, en ik kwam een beetje van een kale reis terug. Te grijs en deprimerend voor wat ik in mijn hoofd had. Maar ik zag wel leuke dingen. Zoals dit bankje aan een huis in de Wolterslaan met twee peren. Twee peren?!?!

20210317_101622

Een spookhuis.

DSC_0394

De Denderlaan. Het leuke aan deze mural is dat de spoorweg zich aan de overkant bevindt.

DSC_0397

Nog eens terug naar de mural van de wolkenlucht die ik een tijdje geleden in de wolkenlucht-fotochallenge gebruikte. Ik deed ‘m wat oneer aan, want het is meer dan een wolkenlucht.

DSC_0402

Katjes aan het Bijgaardepad en de spoorweg.

DSC_0409

Woensdag kwam de kapster. Bij Janna, daar kan het net iets corona-veiliger, want de cijfers nopen nu niet echt tot het vrolijk negeren van de regels. Wij staan buiten, aan het open schuifraam.

Pipa was een beetje geschrokken en kijkt wantrouwig toe, veilig vanop mama’s schoot.

20210317_172928

Maar ze zag hoe haar zus geknipt werd, en wilde dat dan ook. Wat was ze flink, net als zus. En nu hebben we twee proper geknipte meisjes. En twee zéér kortgeknipte grootouders! (waarvan eentje moet afkicken van haardraaien)

20210317_174029

Boven de garages nog een mooie lucht. Maar hey, mannekes, ik wil schoon weer! Dat we zo niet moeten staan kleumen in de tuin!

20210317_182046

En da’s mijn uitsmijter, want de rest van de week maakte ik geen noemenswaardige foto’s meer.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

25 reacties

 1. Die Hotond-wandeling zegt me wel wat. Enig idee of er daar in de buurt openbare toiletten zijn? Eer ik ergens naartoe rijd wil ik dat in deze tijden echt wel weten.

  1. Ik heb daar wat op zitten zoeken, maar ik vind niks over openbare toiletten. Heb er ook geen gezien (ook niet aan de kapel).

 2. Hotondmolen … nooit van gehoord, maar google leert mij dat het in Ronse is. Heel mooie streek inderdaad!
  Ja, het was niet echt fotoweer hé, behalve gisteren dan. En vandaag belooft ook een goede – weliswaar koude – dag te worden.

  1. Waarschijnlijk kent je wederhelft de Hotondberg wel. Binnenkort te zien op je TV, dan kan je ook genieten van het landschap 🙂
   Je gaf me dat duwtje om toch maar een kort fietstochtje te maken, pluim op je hoed! En het viel qua koude eigenlijk best wel mee.

 3. Prachtige herinneringen komen hier boven drijven. Aan de Hotond en kapel Wittentak, als rasechte Ronsenaar. Vroeger deed ik geregeld de fiertel mee, de plaatsjes blijven in mijn brein gebeiteld.
  Ik zou er zo graag eens terug komen, maar nu geen horeca open is en dus ook geen toiletten zie ik het niet zitten.
  Bij dit lezen overvalt heimwee me enorm. Maar toch dikke merci!

  1. We gaan daar nog eens terug om écht te wandelen, dat fiertelpad of iets in dien aard heb ik op de kaart gezien.
   Voor jullie is het nog een eind verder hè. Geen idee of je daar openbare toiletten vindt, Vief vroeg er ook al om.
   Graag gedaan, niet de heimwee maar wel de mooie herinneringen!

  1. Het was niet echt een wandeling, we hebben er wat rond getoerd. Maar we keren nog eens terug.
   Onze fris geknipte kopjes doen deugd. Ik mis alleen het in mijn haar draaien, daarvan moet ik dus echt afkicken. Dju toch!

 4. Hoewel het een spookhuis is, ziet het er toch een vrolijke woning uit. Daar zorgt de polychromie voor.
  En is dat een kapel? Het lijkt wel een kerk(je).

  Hm. Straks ook maar eens bellen naar mijn kapper. Het is onderhand hoogdringend. Ik kan al in mijn froufrou bijten.

  1. Het staat in een parkje dat vaak gefrequenteerd wordt door jeugdig volkje. Ik vermoed dat de stad er nog wel plannen mee heeft. Er staat ook een mural op de zijkant, maar de foto ervan spaarde ik nog even op (ook een plan B indien nodig).

   Ja, dat is een kapel, maar wel een flink uit de kluiten gewassen kapel, dat ben ik met je eens. Je kan er niet naastkijken.

   Ik heb mijn froufrou af en toe zelf bijgeknipt (met wat hulp van Meneertje Mertens), ik krijg er hoofdpijn van als die voor mijn ogen hangt.

 5. Ondanks het grijze, kille en af en toe natte weer een aardig weekoverzicht, vind ik. Vooral het uitzicht aan de Hotondmolen en de muurschilderingen waren de moeite waard.
  Ik kon afgelopen week ook voor het eerst dit jaar weer eens naar de kapper. Dat voelde nadien toch weer weldadig aan. 🙂

  1. Af en toe hebben we het slechte weer toch eens getrotseerd. Ik ben blij met het betere weer vandaag.
   Mijn korte kapsel is héérlijk. Weldadig voelt het inderdaad wel wat aan 🙂

  1. Het zal daar inderdaad wel wat drukker worden. Wij waren er wel weer ’s morgens vroeg als driekwart van de bevolking nog slaapt. En tijdens de koersen mag er niet op de bergjes gesupporterd worden, dus het zal wel weer stiller zijn dan andere jaren.

  1. Mijn man heeft een tondeuze gekocht, die werd helemaal gek van zijn haar. Nu de kapster weer mocht, heeft hij het wel door haar eens deftig laten bijwerken… rond de oren en zo is toch niet evident.
   Die kapel is inderdaad prachtig. Ik was zo onder de indruk van de kapel in combinatie met het landschap. We keren er snel eens terug.

 6. ah tiens dat weekend hadden wij toch wel beter weer. Da’s weekend dat de kat toekwam en ik dan uren de kinderen op sleeptouw op wandeling genomen heb om dat beestje even wat rust te gunnen in zijn nieuwe huis.

  Hotond, ‘k moest dat opzoeken. ‘k zal geen koerskenner zijn zeker. Wel mooi met die molen en kapel.

  1. Hier was dat weekend maar guur en fris.
   Als je de regio niet goed kent en niet naar de koers kijkt, kan ik me goed inbeelden dat je dat niet kent. In de koers is de Hotond een begrip 🙂 En een steil kreng. Maar dat zijn ze daar allemaal.

Zeg het eens?