Het kan een lightbox quote zijn. Een tekst op een letterbord. Iets wat ik tegenkom op straat. Ze hebben één ding gemeen: het zijn woorden op maandag.

Op Instagram volg ik Introvert Memes, en meer dan eens moet ik daar grinniken uit herkenning. Ik deel er hier een paar met u.

Hoe ik me voel op feestjes.

Vaak ik wil ik zelfs gewoon niet vertrekken.

Je wil niet weten hoeveel keer ik de afgelopen weken tegen Meneertje Mertens gezegd heb: “wij zijn te braaf”.

Allez nog eentje om het af te leren. Ik herken mezelf hier ook wel in…

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

31 reacties

 1. Zo ontzettend herkenbaar! Mensen verwachten ook altijd dat mijn man en ik zo braaf zullen zijn en als we ons dan eens wat strikter opstellen, is het precies alsof we mega over de schreef gegaan zijn…

  1. Uiteindelijk moeten we niet te braaf zijn en doen waar we voor staan. Punt. Maar ik vind dat soms echt moeilijk. Zeker als het ingaat tegen de ideeën van bijvoorbeeld familie.

 2. Ik heb ooit zoveel tegen mijn goesting moeten doen, dat ik dat nu nog zelden doe (hoewel het huishouden nu ook weer geen hobby is, maar je begrijpt mij allicht).
  Nu ben ik wel extra fier dat jij me uitgenodigd hebt om te gaan wandelen, gezien je zo graag thuis blijft 🙂

  1. Ik begrijp je 🙂
   En zo’n one-on-one afspraken vind ik minder moeilijk. Groepen, dat is anders.
   (dus als ik onder een blogmeet probeer uit te muizen… je weet waarom 🙂 )

 3. Wat bof ik toch (-: Mensen zijn van mij gewend dat ik er altijd iets uitflap. Of – heel dom – ze vragen mijn mening.
  “Go big or go home.” Goodbey everyone!

 4. Haha geweldig, vind ik ook heel herkenbaar! Die introvert struggle toch, hé. Ik ben stiekem wel ook een beetje bang voor na corona: wellicht zal de halve wereld de schade willen inhalen, maar ehhh ik sta daar niet voor te springen. Een beetje mensen zien, graag, maar het hoeft nu ook geen overkill te zijn.

  1. Ik deel je stiekem een beetje bang zijn… die introvert struggle inderdaad! Ik wist dat jij je hier ook wel in zou herkennen 🙂

  2. ik heb daar ook schrik voor! Dat iedereen van alles plant en onder het mom “we hebben elkaar zo lang niet gezien” dat het ook niet geaccepteerd wordt dat je misschien niet zou kunnen/willen aanwezig zijn. “Ge gaat nu toch niet nee zeggen zeker”.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: