De coronacrisis is nog lang niet voorbij, we gaan ons nog lang in stilte moeten bezighouden. Dus leek een reeks gastblogs leuk om de boel wat op te vrolijken. Ik nodigde uit om een vriendenboekje in te vullen, en kreeg veel respons. Vandaag leren we Irene kennen. Veel leesplezier!

Naam: Irene

Leeftijd: 29

Mijn hobby’s: Ik lees, wandel en blog veel en ik doe het alledrie bijna even graag.

Hier vind je me op het internet (blog, instagram…): mijn blog kan je vinden via http://tussenmarsenjupiter.be en op Instagram ben ik tssnmrsnjptr

Dit ben ik in 3 woorden: Hooggevoelige, optimistische introvert

Als kind wilde ik dit worden: Juf, zoals zoveel meisjes denk ik. Ik heb ook een poging gedaan om juf te worden maar dat bleek toch niet zo goed bij me te passen als ik dacht.

Dit is/was mijn beroep: Ik werk als bemiddelaar bij een overheidsdienst die werkzoekenden begeleidt in hun zoektocht naar een passende job of opleiding, maar dan telefonisch.

Ik ben goed in: mensen en stemmingen inschatten, bakken en mijn baksels dan zelf opeten, geld uitgeven aan nutteloze dingen of kleren voor mijn baby

Ik ben slecht in: Afstanden inschatten, omgaan met groepen of boze mensen en super gezond eten

Ik word blij van: mijn kind, mijn lief, lezen, schrijven, lekker en warm eten en zoetigheid, kleurtjes, dansjes doen en muziek, een mooie outfit, het bos, kerstlichtjes, vintage dingen, af en toe mijn living eens opnieuw inrichten, boodschappen doen, mijn worstkussen en een nacht ononderbroken slaap.

Heb ik een hekel aan: natte sokken, haren in mijn eten, mensen die alleen maar zagen over alles, afgebladderde nagellak, spinnen, ijs van de autoruiten krabben, koude voeten, mensen die zeggen dat ik de dingen die ik niet lust dan maar moet leren eten en drinken of de uitspraak ‘ge weet niet wat ge mist’.

Mijn beste eigenschap: Ik heb werkelijk geen idee. Wat ik wel gewoon fijne eigenschappen vind aan mezelf: dat ik niet snel zoiets heb van ‘stom idee, doen we niet’ (behalve als’t zou gaan om een bungeejump of diepzeeduiken), dat ik makkelijk kan relativeren en dat ik lekker kan koken.

Nutteloos talent: Euhm ik kan mijn billen (van mijn poep dus) apart bewegen. Ik weet niet of dat een talent is, misschien kunnen meer mensen dat maar mijn vriend niet en dat is hier efkes mijn referentiekader.

Grootste blunder: Op mijn eerste werkdag bij mijn huidige job, mijn allereerste telefoon met een klant, dacht ik dat ik een vrouw met een heel zware stem aan de lijn had. Ik sprak die persoon dan ook aan met mevrouw maar het bleek een man te zijn. Dat was meteen ook de laatste keer dat ik zo’n flater beging. Sindsdien ben ik altijd heel neutraal met het aanspreken van mensen.

Ik ben bang voor: alleen zijn in het donker, spinnen, vallen, de tandarts, spuiten en naalden (behalve tatoeage naalden), hoogtes en dieptes, grote menigtes en kleine ruimtes en de zee als ik mijn voeten niet kan zien.            

Mijn guilty pleasure: ik geloof daar niet in. Als je iets leuk vindt zou je u daar niet om moeten schamen. Ik vermoed dat Dr. Phil en stationsromannetjes als guilty pleasure aanzien zouden worden dus doe die dan maar. Oh en ik hou ook van op zijn tijd eens stevige boenkmuziek opzetten en dan onnozel staan dansen in de keuken.

Mijn slechte gewoontes: Ik kan heel moeilijk omgaan met andere mensen die spontaan plannen bedenken en dus bijvoorbeeld onaangekondigd aan mijn deur staan. Zelf spontaan dingen doen is geen probleem, haha. Oh en ik vind het ook lastig om met wijzigingen om te gaan. Als iemand mij bijvoorbeeld zegt: we gaan eerst zus doen en dan zo en we doen dan helemaal zus en zo niet maar a en b, ja dat gaat niet goed. Tenzij ik dus zelf met de wijzigingen op de proppen kom.

Mijn grootste teleurstelling: Nu zie ik dat niet meer als een teleurstelling maar vroeger vond ik het stoppen met mijn studie wel een teleurstelling. En mijn tweede job was ook een grote teleurstelling. Dat was misschien wel de grootste, omdat ik er veel van had verwacht en het toch tegen bleek te vallen. Ik werd er doodongelukkig.

Het beste wat me overkomen is: Mijn vriend leren kennen, ons huis kopen en onze baby krijgen.

Ik heb er spijt van dat ik nooit – ik kan hier eigenlijk niet meteen iets op bedenken. Das goed he? Oké, we zijn nu een dag later en ik zei deze ochtend tegen mijn vriend dat ik wou dat we voor de komst van onze baby eens een hele dag in bed hadden doorgebracht met lezen en films kijken en bucht eten.
Edit: Ik heb er nog eens over nagedacht en ik heb ook wel spijt van onze Land Rover Discovery die we verkocht hebben. Ik ben niet zo’n automeisje maar die auto… ♡♡♡ Helaas waren er voor onze portemonnee te veel kosten aan.

Mijn lievelingseten: FRIETKOTFRIETJES! En daarnaast eigenlijk veel ongezonde dingen zoals pizza, pannenkoeken, smoutebollen, kaaskroketjes en bitterballen, roomkaas, brownies, taart, … Maar ik eet ook heel graag soep!

Dit lust ik niet: baklava, witloof, geitendingen, champignons, olijven, wild, drop, marsepein, augurken, mosterd, koffie, alcohol, … Ik vergeet waarschijnlijk nog veel dingen. En dan heb je dus ook de categorie met dingen zoals mosselen en oesters en slakken, dingen die ik gewoon niet wil eten omdat ik ze zo ranzig vind.

Mijn lievelingskleur: ik vind eigenlijk bijna alle kleuren mooi maar als ik moet kiezen: licht grijzig blauw en roze

Mijn favoriete boek: Ik kan dus nooit maar 1 favoriet ding kiezen zoals je merkt dus hier mijn top 5: Normale mensen van Sally Rooney, De Boekbinder van Bridget Collins, Call me by your name van André Aciman, Joyland van Stephen King en de Harry Potter reeks.

Mijn favoriete film: Euhm, doe dan maar ook de Harry Potters.

Mijn favoriete muziek: Oeeh heb je efkes? Mijn muzieksmaak is super uitgebreid dus ik deel mijn 9 all time favoriete liedjes, niet in een volgorde: Venice bitch van Lana Del Rey, Full moon van The Black Ghosts, Careless whisper van George Michael, Rose Tattoo van Dropkick Murphies, Cola van Arlo Parks, Float van Flogging Molly, Flou van Angèle, Valovi van Zalagasper en O children van Nick Cave & The Bad Seeds. Maar de lijst is bijna eindeloos 🙂

Ik surf elke dag naar: ik surf niet meer elke dag maar als ik surf: mijn eigen website en feedly om andere blogs te volgen. En mijn mailbox.

Superkracht die ik wil bezitten: Onzichtbaar kunnen zijn wanneer ik daar nood aan heb.

Deze acteur/actrice mag de hoofdrol spelen in de film over mijn leven: Jennifer Lawrence of Shay Mitchell omdat ik ze beide grappig vind. Ik maak me niet de illusie dat een van de twee ook maar op me lijkt.

Deze celebrity mag eens bij me langskomen: Lenny Kravitz 🤤

Mijn lievelingsquote: First we’ll cuddle, then we’ll see (uit Signals van Zalagasper)

Mijn levensmotto: Ik heb niet echt een motto denk ik maar ik ga vanaf nu voor: Voor alles is er een oplossing. Dat vind ik namelijk wel een waarheid als een koe.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

30 reacties

 1. Aangename kennismaking.
  Ik vind jouw nutteloos talent schitterend 🤣🤣 Mijn zondagochtend is hier al goed gestart.
  Dat van die stem aan de andere lijn heb ik ook al meegemaakt. Super gênant.🙈

 2. Met graagte gelezen.
  Toffe naam heb je. Wijlen mijn moeder heette Irena. 😉
  Enne… je weet toch: wie met een Land Rover rijdt, wordt al snel beste maatjes met zijn garagist.

 3. Heel toevallig deze week kennis gemaakt met baklava, mierzoet en bagger vet, bah!
  En verder ben ik het helemaal met je eens dat “voedsel” dat eruit ziet als mosselen, oesters en slakken gewoon niet smakelijk kán zijn.

    1. Als je er eerst goed op kauwt, gaat dat niet rondkruipen in je maag hoor 😀
     Sorry, ik kon het niet laten. Ik hou ook niet van mosselen. En oesters.

Zeg het eens?