Zeswoordverhaal. Een tweewekelijkse zeswoordverhaal-met-beeld-schrijfuitdaging van Doldriest, die overgenomen werd door Melodyk.

Deze week: directie. Ik wijk een beetje af en maak er dirigent van.

Dit spande toch wel de kroon tot nog toe qua moeilijkheidsgraad. Ik heb mijn foto’s afgezocht, vond niks. Mijn hersenen kraakten, maar dat leverde ook niet veel op. Ik had één idee, maar daarvan had ik geen geschikte foto.

Ik dacht aan opgeven, maar het schijnt dat ik dat niet doe, en toen dacht ik: ik ga eens aankloppen bij Herman. Of hij foto’s heeft van hem als dirigent? Natuurlijk. Maar hij had ook andere foto’s, van een andere dirigent, en stuurde die eerst door. En toen wist ik het wel.

Dirigent vindt zijn stokje niet meer.

Ik doe hierbij nog even de uitleg die Herman me stuurde.

In New York kan men voor een bescheiden toegangsprijs soms de laatste repetitie bijwonen voor een concert en dat hebben wij al een paar keren kunnen doen.
Jaap Van Zweden is de vaste dirigent van de New York Philharmonic en niet de eerste de beste (je moet maar eens googelen).
De kwaliteit van de foto’s is niet zo goed (binnen en met telelens), maar ze zijn een mooie herinnering.

Er zitten ook foto’s bij waar de mens gewoon aan het dirigeren is hoor, maar ik vond bovenstaande te mooi om te laten liggen.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

22 reacties

  1. Jaap Van Zweden, een begenadigd dirigent én violist. Zijn vrouw Aaltje Van Zweden heeft trouwens een aangrijpend boek geschreven over haar leven met een bekende man en vier kinderen waarvan één zwaar autistisch. Heel mooi boek over deze problematiek!

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: