Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Meneertje Mertens gaat op zaterdag in alle vroegte fietsen, en brengt een foto voor mij mee vanuit de haven van Gent.

20210123_085840

Op zondag zijn we opnieuw voor het krieken van de dag op pad, en we worden beloond met de prachtige kleuren van de zonsopgang. We zijn in Waterland-Oudeman (Sint-Laureins), en we moeten het er wel voor over hebben dat het spiegelglad is. De sneeuw die in Gent lag, zagen we richting Sint-Laureins beetje per beetje verdwijnen. Maar zoals gezegd, spekglad is het wel, en zo ongeveer de helft van de wandeling schuifelen we eerder dan we stappen. Er waren een paar serieuze uitschuivers, maar vallen doen we gelukkig niet.

20210124_075948

Hiervan word ik intens gelukkig.

20210124_080951

De watertoren van Sint-Jan-in-Eremo.

DSC_0335

DSC_0353

We liepen een héél klein stukje over de grens in Nederland.

DSC_0374

We kwamen twee wandelaars tegen, en één auto. Meer niet.

DSC_0389

Een straat net op de grens met deze naam geeft aan dat het hier vroeger niet altijd peis en vree was.

20210124_092645

Langs de ene kant tuurden we recht in de zon…

20210124_093650

… en langs de andere kant zag het er zo uit.

DSC_0408

Het enige kapelletje dat we tegenkwam.

20210124_101248

‘t Is gedaan!

20210124_082039

Meneertje Mertens liet de Bernie-hype los op een oude foto van Lili en Pipa.

lili_pipa_bernie

Maandag scheen de zon uitbundig, dus raapte ik mijn spullen bij elkaar en ging erop uit om foto’s te maken in de Oude Dokken. Mijne favoriete côté van Gent, weetwel?

Er waren nog twee voorbeelden voor de “kader in kader” opdracht van de foto challenge die ik goed genoeg vind om hier te delen.

DSC_0425

DSC_0442

En dit is wellicht mijn allerlaatste foto van de betoncentrale, waarvan de afbraak nu echt gestart is. Zie ook deze reportage ‘s namiddags: https://youtu.be/-MLbQ24XEHI

DSC_0490

Voor de rest van de week was het behoorlijk kakkineus weer, en dus maakte ik nauwelijks foto’s.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

29 reacties

  1. Ik blijf ze grappig vinden, de Bernie-foto’s. Ondanks de veelheid.
   Ik heb wel even getwijfeld om te starten, maar ja. Gelukkig was het niet overal glad, zodat we af en toe konden bekomen, want het was toch wel extra lastig zo. En ja, vallen op ijs komt harder aan dan in de modder. Blij dat we ervan gespaard bleven.

 1. Jullie zijn wel vaker in de buurt van het mooie Bentille en Waterland-Oudeman de laatste tijd. Je komt steeds dichter in mijn buurt. Langs de Rovershoek heb ik ook al gefietst.
  Zo dapper zo vroeg in de ochtend! Maar je krijgt er dan ook iets heel moois voor terug.

  1. Morgen gaan we er zelfs nog eens terug, we starten aan de Roste Muis en doen een toerke Sint-Jan-in-Eremo. Vlak, en veel mogelijkheid om te wandelen in rustige straten (= verhard, ik heb het zo gehad met de modder), waardoor we er vaak terugkeren. En we zijn er graag.
   We krijgen er inderdaad veel moois voor terug. Vanaf nu lengen de dagen sneller, we zullen elke week iets vroeger moeten vertrekken. Tot het weer fietsweer is voor mij.

  1. Dankjewel! Ik hoor vaak van fotografen dat blauwe luchten “niet interessant” zijn, maar zo’n staalblauwe lucht, ik vind dat wijs. Kan je heerlijk mee combineren en opvallende foto’s mee maken.

  1. Ik had geen zin om “kakweer” te schrijven.
   Kakkineus is eigenlijk absoluut geen synoniem, het betekent “pretentieus”. Maar ik vind het leuk klinken dus gebruikte ik het toch 🙂

Zeg het eens?