De coronacrisis is nog lang niet voorbij, we gaan ons nog lang in stilte moeten bezighouden. Dus leek een reeks gastblogs leuk om de boel wat op te vrolijken. Ik nodigde uit om een vriendenboekje in te vullen, en kreeg veel respons. Vandaag leren we één van mijn buren, Sabine, kennen. Veel leesplezier!

Naam: Sabine

Leeftijd: 48

Mijn hobby’s: lezen, bewegen, handwerken…

Hier vind je me op het internet (blog, instagram…): nergens

Dit ben ik in 3 woorden: behulpzaam, doorzetter, perfectionist volgens mijn jongste dochter.

Als kind wilde ik dit worden: juffrouw, leerkracht dus. Uren speelde ik schooltje, mijn poppen waren de leerlingen. Ook mijn grotere zus deed al eens mee, maar ik was de juf. En een hele strenge naar ’t schijnt.

Dit is/was mijn beroep: verpleegkundige. Jaren op geriatrie gewerkt in UZ Gent. Mooie herinneringen. Fysisch een zware afdeling, maar oh wat een fijne collega’s had ik daar. Toen we verhuisden naar Nederland, 5 jaar daar gewoond en thuis gebleven. Ik was wel veel op school te vinden, klassenmoeder heet dat daar. En overblijfmoeder. Nu werk ik sinds 9 jaar in een gynaecologische privépraktijk.

Ik ben goed in: organiseren en commanderen volgens mijn huisgenoten.

Ik ben slecht in: nee zeggen. Ik probeer en wil het graag oefenen en volharden, maar nee, het lukt me niet. Ik wil alles en iedereen tevreden stellen. Ik weet dat dit niet kan, maar toch…

Ik word blij van: veel. Lekker eten, mooi weer, een lief berichtje, een mooi boek…

Heb ik een hekel aan: ruzie. Ik kan er echt niet tegen. In onvrede leven is niets voor mij.

Mijn beste eigenschap: praktisch ingesteld.

Nutteloos talent: lenigheid.

Grootste blunder: met 8 personen een vlucht naar Marrakech missen. Ik ben nog nooit zo boos en verdrietig tegelijk geweest. Mijn man herkende me bijna niet. Ik was woest. De storm ging wel redelijk snel gaan liggen.

Ik ben bang voor: actueel… de covid crisis. Hoelang gaat dit nog duren? Wat met de economie ?          

Mijn guilty pleasure: chocolade en oliebollen mmm

Mijn slechte gewoontes: naar Thuis kijken. Zoveel gebeurt er niet in een aflevering, maar toch kan ik het niet laten om elke dag te kijken. Ik kijk er zelfs naar uit, een genietmomentje. En tegelijk vind ik het zo erg dat ik naar een soap kijk…

Mijn grootste teleurstelling: nog vers in het geheugen. Mijn deelname aan Homo Universalis. Was een super ervaring, maar de exit kwam veel te vroeg (69). Wat een ontgoocheling. Ongeloof etc…

Het beste wat me overkomen is: clicheetje maar toch mijn man en kinderen. Door hen ben ik wie ik ben en sta ik waar ik sta.

Mijn lievelingseten: ik kan niet kiezen. Iets gezond, maar af en toe iets van vettige brol kan me ook smaken.

Dit lust ik niet: warme rode kool, ingewanden. Verder is er weinig dat ik niet lust.

Mijn lievelingskleur: als Sint Pietersmeisje antwoord ik toch blauw. 6 jaar blauw uniform en nog steeds vind ik blauw mooi. Steekt niet tegen.

Mijn favoriete boek: veel te veel om op te noemen. Momenteel lees ik ‘Wat het hart kan horen’… prachtig boek. Ik snoep van de mooie zinnen. De liefde spat van het papier. Ik voel het verdriet van de personages…

Mijn favoriete film: ik kijk weinig films. Aanrijding in Moscou vond ik wel super.

Mijn favoriete muziek: al naar gelang de stemming, ik kan zeker ontroerd worden door muziek. Maar vraag me er niets over, ik ken er niets van.

Mijn favoriete reisbestemming: ik wil nog zoveel reizen. Als ik moet kiezen, kies ik voor Marokko. Ik ben helemaal verliefd op dat prachtig land.

Favoriete plek om te wandelen/fietsen: natuur tout court.

Mijn ideale vrije dag: was steeds maandag. Na het weekend, iedereen weer terug naar school. Het huis voor mij alleen. Nu 3 van de kinderen niet meer naar school gaan en sommigen in shiften werken, is de maandag niet steeds meer van mij alleen.

Deze acteur/actrice mag de hoofdrol spelen in de film over mijn leven: Frances Lefebure. Haar mooie Gentse tongval kan me zeker bekoren.

Deze celebrity mag eens bij me langskomen: Koen Wauters, sorry 😀

Bovenaan op mijn bucketlist staat: naar het noorden gaan. Een tocht met de hondenslee, sneeuwscootertocht, rendieren, het noorderlicht…Lijkt me magisch. En we gaan het doen, na corona.

Mijn lievelingsquote: ‘all we have is now’. Ik ben nogal een planner, regelaar etc. Wat Covid me dan toch geleerd heeft, is dat ik meer in het NU moet leven. Plannen gaat nu even niet. Misschien kan ik het eindeloos ver vooruit plannen voor altijd laten varen.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

33 reacties

 1. Fijn om kennis met je te maken Sabine. We hebben wel wat dingen gemeen. Lekker eten, mooi weer, praktisch ingesteld, organiseren, … En de guilty pleasure! En oh, je hebt meegedaan aan Homo Universalis? Hoe zot is dat!

  1. Homo universalis is inderdaad zot ! Een super ervaring. Al dacht ik op voorhand dat het alleen maar leuk zou zijn. Niets is minder waar. Wat een stress ! En de ontgoocheling als het afgelopen is. Je moet een beetje rouwen.. Dat ervaren alle deelnemers. Maar het blijft onvergetelijk.

 2. Dag Sabine.
  Je speelde nog mee in homo Universalis, ik heb je dus zeker ooit gezien, want ik vind het een schitterend stukje tv en voel altijd enorm mee met de mensen die, bord en hoofd omhoog, moeten verdwijnen.
  Op veel gebieden zijn we vrij gelijk gesteld, ontdek ik. Het hoge Noorden, moeilijk neen zeggen, genieten van alleen in huis👍

  1. Omabaard… Homo Universalis was eigenlijk wel mijn TOP moment van 2020. Je kan het niet uitleggen, maar 100 vreemden zijn door dat spel opeens verbonden. Mensen van alle rand en stand. Heel bijzonder. Je vraagt je inderdaad af : wanneer gaat het mijn beurt zijn om in de cirkel te staan ?

  1. Aanrijding in Moskou… De film die we samen met onze vrienden keken toen we in Leeuwarden woonden. Zo leerden we de Friezen een mondje Gents.

  1. Dank je wel Samaja. Foto genomen door Biestbeeld Fotografie. Zij doet, zeker in tijden van Corona, gevelportretten. Leek ons een leuk idee, nu de oudste begin januari het nest verlaat. Al zal de fotoschuur ongetwijfeld ook zo’n prachtige foto’s kunnen maken.

 3. Dit moet ‘m zijn, de enige Belg die nérgens te vinden is op het internet! 😉
  Frances Lefebure: fijne keuze. Er kan me wel meer bekoren aan haar dan haar fijne Gentse tongval.
  Aangename kennismaking, buurvrouw van.

 4. Fijn kennis te maken. Heel leuk om je log te lezen! En ja een vliegtuig missen naar Marrakech… Ik vloog naar Cassablanca met mijn kinderen ipv Marrakech, dus maar een auto huren en naar daar rijden 🙂
  Fijne Kerst.

  1. Cassablanca moeten we ook nog een keer doen.Blijkbaar niet zo autenthiek als Marrakech. Mogelijks zag je enkel de luchthaven ? 🙂

 5. Erg leuk voorgesteld, ik weet nu al dat ik een buurvrouw als jij ten zeerste zou waarderen. En een blauw meisje bovendien. Had ik zo graag willen zijn, maar wegens ouderlijke wetten liep ik (te veel) jaren in het groen.

  1. Dank je wel. Bavo groen is ook mooi.
   Een goeie buur is goud waard. We lopen de deur zeker niet plat, maar als er iets is….
   Met een klein hartje afwachten. Wat als Anne en meneertje Mertens gaan verhuizen… Wie neemt dan onze pakjes aan bijvoorbeeld ?

 6. Hahaha, “commanderen volgens mijn huisgenoten” :’-) Heerlijk eerlijk!
  Ik speelde ook supergraag juf en ik was ook een strenge. Dat mijn broer dat maar bleef meespelen, ik snap het eigenlijk niet goed 🙂
  Rode kool vind ik wel lekker, maar ingewanden, daar geef ik je groot gelijk in. Vieze dinges, dadde!

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: