De coronacrisis is nog lang niet voorbij, we gaan ons nog lang in stilte moeten bezighouden. Dus leek een reeks gastblogs leuk om de boel wat op te vrolijken. Ik nodigde uit om een vriendenboekje in te vullen, en kreeg veel respons. Vandaag leren we Katrien kennen. Veel leesplezier!

Naam: Katrien

Leeftijd: 41

Mijn hobby’s: met mijn dieren bezig zijn, wandelen, fietsen, reizen, lezen, paardrijden (ligt wel al 10 jaar stil intussen maar ik droom er nog altijd van dat ooit terug op te nemen), theater en musea, citytrippen.

Hier vind je me op het internet (blog, instagram…): https://josiesstories.wordpress.com/, @lucathegalga, @cosmowhippet

Dit ben ik in 3 woorden: vegetarisch, dierenliefde, nieuwsgierig.

Als kind wilde ik dit worden: jumpingruiter.

Ik ben goed in: luisteren, met veel dingen tegelijk bezig zijn, schrijven.

Ik ben slecht in: niks doen, geduld oefenen, functioneren in grote groepen.

Ik word blij van: de zon op mijn huid, goede muziek, nieuwe plekken om te ontdekken op de wereld, nieuwe projecten om me op te smijten, afwisseling.

Heb ik een hekel aan: mensenmassa’s zoals de Veldstraat op een zaterdagmiddag, slechte muziek, overvol en onbetrouwbaar openbaar vervoer, wachten.

Mijn beste eigenschap: dat zou je aan anderen moeten vragen!

Grootste blunder: zogezegd niet naar een trouwfeest kunnen gaan van mensen die we eigenlijk niet zo heel tof vonden en die dan op hun trouwdag in vol ornaat tegenkomen op een steenworp van het stadhuis.

Ik ben bang voor: spinnen.        

Mijn guilty pleasures: hamburgers en frieten van Ellis of Frituur Tartaar, Queen en The Killers, shoppen, leuke spullen kopen voor mijn beestjes.

Mijn slechte gewoontes: uitstellen en dan dingen last minute moeten afhaspelen.

Mijn grootste teleurstelling: het feit dat ik mijn eigen gezin amper heb kunnen delen met mijn mama, die gestorven is toen mijn zoontje nog geen 5 maanden oud was. Ik zou zoveel willen vertellen, vragen, delen,…

Het beste wat me overkomen is: mijn gezin. Man, zoon, dochter, dieren.

Ik heb er spijt van dat ik nooit: geen idee. Ik probeer mijn dromen na te jagen en niet teveel spijt te hebben. Toch niet van grote dingen.

Mijn lievelingseten: gaan eten bij Vrijmoed. Of bij een goede Italiaan als het wat bescheidener moet zijn.

Dit lust ik niet: vlees en vis, rode kool, zoute chips, fanta, knolselder, zuurkool, olijven.

Mijn lievelingskleur: blauw.

Mijn favoriete boek: ik heb er veel. Bv Oorlog en Terpentijn, de Bekeerlinge, Harry Potter.

Mijn favoriete film: Bram Stokers Dracula.

Mijn favoriete muziek: Balthazar, Tamino, Arcade Fire, Nathaniel Rateliff, The National, The Afghan Whigs.

Ik surf elke dag naar: De Morgen, Facebook, Instagram, KMI.

Mijn favoriete reisbestemming: USA en Canada.

Favoriete plek om te wandelen/fietsen: ergens waar het plat is en er weinig verkeer is. Vaak gewoon de Gentbrugse Meersenomgeving.

Mijn ideale vrije dag: uitslapen, uitgebreid gaan ontbijten, shoppen of iets cultureel doen in eigen stad of beter nog een vreemde stad verkennen en dan ’s avonds lekker gaan eten.

Deze acteur/actrice mag de hoofdrol spelen in de film over mijn leven: Eva Green.

Deze celebrity mag eens bij me langskomen: Thimothee Chalamet.

Bovenaan op mijn bucketlist staat: ik heb geen bucketlist. Als ik even denk, dan wil ik misschien nog wel een derde tattoo. Ik wil weer gaan reizen, ik zou graag Azië eens verkennen. Of terugkeren naar de USA. Weer gaan paardrijden.

Mijn lievelingsquote: Bla bla bla (https://www.pinterest.com/pin/185632815864115450/)

Mijn levensmotto: ik ben niet iemand van spreuken en motto’s. Ik zou zeggen zoiets als ‘handel altijd naar best vermogen. En verandert je inzicht op een bepaald moment, probeer dan ook daarnaar te handelen. En wees niet kwaad op jezelf voor dingen die je in het verleden mogelijk fout deed’.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

29 reacties

 1. Leuk je hier te ontmoeten. Haha, die grootste blunder, dan wil je toch in de grond zakken van schaamte 😉.
  Je dromen proberen naleven is de mooiste droom die je als mens mag koesteren. Veel succes.

  1. Dat is iets wat een mens toch tekent voor het leven he… Mijn mama heeft inderdaad nog mijn eerste baby 5 maanden gekend, al was ze toen wel al zeer ziek. Maar het is wel iets waar ik heel dankbaar voor ben. Ik ga jouw blogje alvast ook eens verkennen!

 2. Een dierenvriend; dat lees ik graag. Welke dieren heb je overigens thuis? (Behalve spinnen, haha.)
  Verder: aangename kennismaking! Je naam trok meteen mijn aandacht. (Ook mijn madam heet Katrien, vandaar.)
  Straks kom ik wel eens op bezoek. Virtueel, vaneigens. 😉

  1. Ik moet zeggen dat mijn feedreader ook wordt uitgebreid met nieuwe blogs dankzij dit leuke initiatief 🙂
   Ik heb momenteel twee konijnen (hangoren, kwamen er om de leegte te vullen toen onze laatste galgo espanol is gestorven 2.5 jaar geleden) en een whippet puppy van bijna 4 maanden oud.
   Aangename kennismaking en wie weet tot op de blogs verder 🙂

 3. Uitstelgedrag, het is me niet vreemd… Ik wist eigenlijk niet dat je Katrien heet, dus ik heb weer wat bijgeleerd, haha :-). En de Veldstraat op een zaterdagnamiddag, daar zal je mij ook zo weinig mogelijk vinden!

 4. Ongeduldig ✅. De zon op mijn huid ✅. Nieuwe plekken om te ontdekken op de wereld ✅. Uitstellen ✅.
  Ben alvast eens een kijkje gaan nemen op je blog.
  Fijn je te leren kennen!

 5. Ik heb zo’n vermoeden dat die blunder uiteindelijk het basisprobleem – tijd met die mensen moeten doorbrengen terwijl je dat niet wilt – wel opgelost heeft, niet? 😉 (al zou ik op het moment zelf ook door de grond zakken van schaamte, daar niet van)
  Veel herkenbaars, dat uitstellen, afwisseling, Canada, olijven (olijfolie, cava, maar olijven in hun geheel of als tapenade, juk!). Dat plat fietsen daarentegen, dat vind ik enkel maar leuk als het voldoende afgewisseld wordt met heuvelachtige ritten 🙂

Zeg het eens?