Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. Soms eens een foto met de Nikon of Canon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Vorig weekend kreeg ik vroege verjaardagsbloemetjes van Meneertje Mertens. Ja, enthousiast is hij wel, en zo duren de festiviteiten lekker lang.

20201018_121110

Maandag. Eten maken gaat soms wel gepaard met een knetterende vloek, zoals algemeen geweten.

20201019_121122

Vrolijk wordt een mens er niet echt van.

20201021_091538

Ik wéét dat ik een reeksje lopen heb van “pluk de lach uit je kutdag”, maar dit past daar echt niet in. Ik kon wel wenen en ik was boos op mezelf. Waarom moet toch altijd net dát sneuvelen waarvan je niet wil dat het sneuvelt? En waarom gebruikte ik deze mooie soeppot ook dagelijks? Omdat je niet iets koopt om het in de kast te zetten zeker? Maar, mijn mooie retro soeppot is dus kapot. Snirf.

20201021_122557

Woensdag zag ik opeens blauwe lucht, waaide het niet te hard meer, en besloot ik op den bots een fietstochtje te doen. Ik reed over de beruchte Moscou-brug. Ik zou eigenlijk Lightroom weer eens moeten installeren, zodat ik hier wat betere fotobewerkingstruken op kan loslaten. Dit soort foto’s leent zich daar zo goed toe.

20201022_101705 (1)

Het kasteel van Laarne.

20201022_104745

De belichting zit niet snor, maar de hemel boven de Gentbrugse Meersen is zo heerlijk dramatisch.

20201022_110425

Dit beestje heb ik weer afgestoft, want Meneertje Mertens dreigde hem in beslag te nemen om wax in te smelten. Niks van! Mine! Mine!

20201022_121302

En kijk, ja, ik weet het, ik heb er nog eentje. Ook een cutie. Uit de kringwinkel, gescoord voor een euro of 3. Maar toch doet mijn hart nog altijd een beetje zeer dat mijn mooie retro-pot gesneuveld is.

20201023_123048

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

31 reacties

  1. Dankjewel 🙂
   Dat zou in principe kunnen gelijmd worden, maar ik vrees dat dat niet lang gaat houden. Het deksel is nogal zwaar. Lijmen om hem te houden ter decoratie, dat wel, maar niet voor dagelijks gebruik.
   Een crock-pot is een slow cooker. Dat helpt hè 🙂 Geen stomer, geen snelkoker, een traagkoker. ’s Ochtends doe je er alle ingrediënten in, zet je het ding op, en je maaltijd gaart traag. ’s Avonds heb je een lekker potje eten. Overgewaaid vanuit Amerika, maar ik vind het wel leuk ter afwisseling. En het is gemakkelijk.

  1. De bluts en de buil zeker, yin en yang 🙂
   Het is niet echt speciaal van smaak, maar wel heel lekker. Ik had er deze week tomaten in gedaan, daarop kipblokjes, ajuin en look, een paprika en courgette. En oregano en tijm. Was echt lekker 🙂

 1. Ik dacht al, een nieuwe soeppot zou een tof verjaardagskado zijn. Maar je hebt jezelf al verwend, zie ik. Om de pijn te verzachten, kan je de retropot in stukjes slaan en ermee leuke onderzettertjes samenstellen? Wat anders is fantasie dan het lijmen van gebroken stukken? Voor vandaag (en het ganse weekend) een fijne verjaardag gewenst!

  1. Ik had die eigenlijk al staan, die andere soeppot 😀 Ben sedert corona niet meer in een kringwinkel geweest 🙂 Er iets anders van maken is eigenlijk wel een leuk idee 🙂
   Dankjewel!

  1. Ik moet zeggen, ik ben sinds het begin van de pandemie geen kringwinkel meer binnengeweest. Gelukkig had ik die andere al eens eerder gekocht 🙂
   Ik hou daarvan, van zo’n felgekleurd boeketje in huis.

 2. de moscou brug! ‘k heb 3 jaar in arsenaalstraat op paar 100m gewoond (maar er al 15 jaar niet meer gepasseerd).

  hmm met retropotten heb ik persoonlijk absoluut niets. hoe strakker en moderner, hoe liever bij mij

  1. Serieus? Daar woonden ooit een tante en nonkel van mijn ex, nonkel die hier veel geholpen heeft bij de verbouwingen. Bij mij is het van 1992 of zo dat ik daar nog geweest ben, maar herinner me nog dat het in de Arsenaalstraat was 🙂

   Ik ben fan van retro. Maar niet teveel. Combinatie van modern en oud. Niet noodzakelijk hippe retro. Gewoon oud mag ook. Meubelen met een verhaal. Love ‘m.

Zeg het eens?