921. Kun je lekkere hapjes maken?

Ik kan dat wel ja, maar ik vind dat vaak wel veel werk voor kleine dingen die snel op zijn. Ik maak dus niet erg graag hapjes, maar eet ze wel graag op. Er is wel een oneindige variëteit aan hapjes, en er valt ook wel wat uit te zoeken dat lekker is maar waar minder werk aan is.

922. Wat heb je onlangs zelf voor elkaar gekregen?

Dat ik vorige week al het oud papier buiten zette, dat is niet zo’n overweldigende prestatie zeker. Maar ik was er toch tevreden mee. Met het bereiken van mijn tweede fietsdoel(etje) ook. En met het maken van de trouwjurkjes voor de meisjes ook. Maar voor de rest… weinig feiten over mezelf waar ik erg tevreden mee ben. Ik moet mezelf wat herpakken om weer wat actiever te worden. Zo een beetje mooi nazomerweer, ik mis dat wel, en ik vermoed dat we het ook niet meer gaan krijgen.

923. In hoeverre lijkt jouw leven op een sprookje?

Behalve dat ik een stiefmoeder ben, vind ik in mijn leven weinig overeenkomsten met sprookjes.

924. Wat snap je soms nog steeds niet?

De pertinente domheid van een substantieel deel van de bevolking. Ik snap dat echt niet. Ik heb een beetje moeite met de wereld de laatste jaren, en ik sluit me er steeds meer van af.

925. Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken?

Er is niet veel waar ze me ‘s nachts wakker voor mogen maken als er niet ook een kop koffie klaarstaat. Als die kop koffie er niet is, zullen ze toch wel wat slecht humeur en bliksemende blikken moeten weerstaan. Maar ze (ik vraag me nu wel af wie “ze” zijn) mogen me wel ‘s nachts wakker maken om met een mobilhome op reis te vertrekken.

926. Draag je dagelijks make-up?

Vroeger wel. Al een hele tijd niet meer. Geen make-up, wel ochtend- en avondcrème. Maar geen dure toestanden.

927. Welke meditatieoefening is je favoriet?

Ahahahaha. Sorry. Meditatie is niks voor mij. Ik heb wel mijn eigen vorm van meditatie, en dat is handwerk. Naaien, haken, breien.

928. Wat zou je doen (of hebben gedaan) als mensen gemiddeld veertig jaar werden?

Ik vind dat een heel moeilijke vraag. Omdat ik “gemiddeld veertig jaar worden” in mijn hoofd niet kan loskoppelen van “slechte levensomstandigheden”. Wat zou ik gedaan hebben in dat geval? Ik vermoed dat er dan weinig keus zou geweest zijn. Gewerkt tot ik erbij doodviel, wellicht. Of gewerkt tot ik ziek werd en dood ging.

929. Waar erger je je aan bij anderen, maar doe je zelf ook?

Deze vraag krijg ik maar niet beantwoord. Ik laat het dan maar zo. Ik ben meer voor “look for the good in others, and they’ll see the good in you”.

930. Heb je ooit getwijfeld over je geaardheid?

Nee, nooit.

Eerlijk gezegd jongens, ik vond dit een ellendig stel vragen.

Elke vrijdag 10 vraagjes beantwoorden. Vast rubriekje. Ik vond het bij Nerdy Geeky Fanboy, Lieke startte het, vele bloggers begonnen ermee, ook Sara doet het ondertussen, MimaMaakt sprong ook al op de trein en houdt koppig vol. Later volgden nog Lentebloem, en nu doet ook Pharailde van Casa Murphy tot mijn groot jolijt mee.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

29 reacties

 1. 923 sprookjes bestaan niet, punt, andere lijn.
  922 OOk ik kom tot veel te weinig tegenwoordig. Tand des tijds?
  929 Mensen die niet of maar half luisteren. Ai te laat gelezen ‘maar doe je zelf ook’. Neen dat doe ik eigenlijk niet. Denk ik toch 🙂

  1. 923 hahaha juist!
   922 Ik weet het niet. Herfst, corona-moeheid, een beetje een bult waar we over moeten? aanpassing aan het koude weer? Ik weet het niet.
   929 Jij lijkt me niet iemand die met een half oor luistert 🙂

 2. Ik heb wel zo hard moeten lachen met je antwoord dat je wel een stiefmoeder bent! Gelukkig geen evil stiefmoeder :p En je zegt dat je jezelf wat moet herpakken om wat actiever te zijn. Dat kan zeker, maar als je voorlopig meer behoefte hebt om gewoon wat passief te zijn, mag dat ook helemaal. Soms is dat ook gewoon nodig 🙂

  1. Nee, ik ben geen evil stiefmoeder 🙂 Eigenlijk worstelen we wel wat met de terminologie daaromtrent.
   En Tamara, bedankt voor de tweede opmerking, dat doet me nu eens echt deugd. Had ik nodig, want ik heb altijd het gevoel dat ik vanalles moet. Misschien moet ik maar eens niet.

   1. Ik snap je, ik geef mezelf ook het gevoel dat ik constant nuttig of actief moet zijn! Maar eigenlijk moeten we maar eens niet, zoals je zegt, ik zou het niet beter kunnen zeggen! 🙂

 3. Ik erger me aan uitstelgedrag bij de echtgenoot, maar ik bezondig mij er ook soms aan… En de domheid van de mensen, I hear you! Ik trek me steeds meer terug de laatste tijd. Ik wil het gewoon allemaal niet meer zien.

  1. In uitstelgedrag zijn we hier ook beiden goed. Jammer genoeg.
   Ik doe hetzelfde, terugtrekken. Levert net iets meer gemoedsrust op. Wat is de meerwaarde van ons eraan te ergeren? Niks. Lijkt me dus het beste.

 4. Tja vragen als 929 zal iedereen moeilijk vinden om te beantwoorden;-)
  923. Of mijn leven iets van een sprookje heeft ? Mijn hele leven is dan wel erg lang, maar als we het over de tijd dat ik getrouwd was zou ik zeggen, ja er is wel een overeenkomst, we leefden nog lang en gelukkig! Toch wel een leuke vraag;-)

  1. 929: ik probeer me toch maar op het positieve te focussen 🙂
   923: wat mooi. Ik hoop dat ik dat over 25 jaar ook kan zeggen 🙂

    1. Natuurlijk, dat kan ook niet anders hè, tijdens al die jaren samenleven. Maar ik vind het echt mooi, dat je dat zo welgemeend kan schrijven, dat je altijd gelukkig geweest bent met hem. Mooi.

  1. Meestal lukt het wel als ik mezelf de tijd geef om de vragen wat te laten bezinken en erover nadenken. Meestal een blogpost die ik in twee bewegingen schrijf.

 5. je vindt het wel vaker ambetante vragen eh maar je bent er bijna mee rond.

  Voor mij moeten ze me ook voor niets wakker maken…behalve zo’n klein warm lichaampje dat wat troost nodig heeft, die vergeef ik nogal snel.

  ‘k denk dat er wel sprookjes bestaan met minimensjes met toverblikken 😉

  1. Op 1000 vragen kan het niet anders dat er ambetante tussen zitten 🙂

   Variatie: wakker worden met zo’n mini-armpje rond je hals geslagen… dat is ook heerlijk.

   geef eens een voorbeeld joh 🙂

Zeg het eens?