Lieze en ik, wij blijken onze verjaardag te delen, zij is wel een beetje (veel) jonger dan ik. Bij haar zag ik deze verjaardagstag, en die doe ik hier ook graag eens.

20180505_163853-PANO
foto in de tuin van Janna en Florian

Welke dag is het nu?
Als jij dit leest zondag 25 oktober (of later), ik schrijf dit op donderdag 22 oktober, mijn verjaardag is op 24 oktober.

Welke dag ben je geboren?
52 jaar geleden viel 24 oktober op een donderdag. Ik werd geboren rond 5u ‘s ochtends.

Welke sterrenbeeld ben je dankzij jouw verjaardag? En welk Chinees sterrenbeeld ben je?
Ik ben een schorpioen, en hoewel ik een borderline schorpioen ben, ben ik wel een rasechte schorpioen. We zijn ook een familie van schorpioenen. Mijn dochter was uitgerekend op mijn verjaardag, maar is uiteindelijk 10 dagen later geboren. Mijn schoonvader is schorpioen. Meneertje Mertens is schorpioen. Mijn moeder is schorpioen. Mijn grootouders (langs moeders kant) waren schorpioenen. En daarnaast is één van mijn beste vriendinnen is ook schorpioen. We love it. Mijn Chinees sterrenbeeld is Aap.

Welk liedje stond op nummer 1 toen je geboren werd?
In België blijkbaar Those Were the Days van Mary Hopkin. Als dat klopt. In Nederland Hey Jude van The Beatles.

IMG_2684

Met welke beroemdheden deel jij jouw verjaardag?
Met bijvoorbeeld Isabella Van Portugal, Ernest Claes en Aagje Vanwalleghem, schreef Lieze. Maar ook met PewDiePie en Barry Ryan. Van het mooie Eloise dat ik hier op mijn 50ste verjaardag deelde.

Wat voor weer was het toen je geboren werd?
Ik vroeg Herman via Whatsapp dit eens te vragen aan mijn ma. Ik kreeg dit antwoord terug: Het was mooi weer en nog niet koud. 2 dagen na je geboorte zat de zon in de kamer en deed ze het raam open.

Is er in de geschiedenis op jouw verjaardag iets belangrijk gebeurd?
In 1929 vond op 24 oktober zwarte donderdag plaats, de beurscrash die de Grote Depressie inleidde, schreef Lieze. Ja zeg, dat soort dingen kan ik toch gewoon overnemen, niet? Met bronvermelding?

Wat staat er boven aan je verlanglijstje dit jaar?
Eigenlijk staat er niks op mijn verlanglijstje dit jaar. Gewoon een gezellige dag met z’n tweetjes en iets lekkers om te eten is goed genoeg.

Vier je je verjaardag altijd de dag zelf? Hoe vier je en heb je bepaalde tradities?
Er zijn geen tradities op mijn verjaardag. In principe vier ik op de dag zelf, maar meestal zijn er vooraf en/of achteraf nog feestjes, vaak ook gecombineerde feestjes omdat we met zoveel op een hoop verjaren. (Lies zit nog 2 dagen voor mij, Milan begin oktober, het houdt gewoon niet op). Wat ik echt deprimerend vond vroeger, was verjaren op een maandag. Voor de rest weinig klachten. Beetje jaloers op Meneertje Mertens die altijd op een feestdag verjaart, de gelukzak.

IMG_20181111_160838_185

Wat is je lievelingstaart?
Ow, ik eet zoveel taart graag. Als ik een favoriet moet noemen, dan misschien wel frambozenbavarois.

Ken je mensen die op dezelfde dag jarig zijn?
Ik ken veel mensen die kort voor of kort na mij jarig zijn, maar tot nog toe kende ik niemand die op mijn verjaardag jarig is. Ik deel wel mijn verjaardag met Mellon Collie and the Infinite Sadness, dat gisteren 25 jaar werd.

Eindigen doe ik met één van de mooiste cadeaus die ik ooit kreeg. Twee jaar geleden, op mijn 50ste verjaardag, mocht ik Pipa voor het eerst vasthouden, 6 weken na haar geboorte. Veel mooier kon ik echt niet krijgen.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

31 reacties

 1. Wat een mooi cadeau twee jaar geleden! Een prachtig cadeau dat met jou meegroeit.
  Mijn dochter werd geboren op 9 oktober, op de verjaardag van mijn lieve vader zaliger. Ze werden beste vrienden – ook al was dat maar voor zes jaar wegens zijn veel te vroeg heengaan.

  1. Dat is zo, dat cadeau groeit met me mee. Dat eerste moment vergeet ik nooit.
   Gelukkig heb je mooie herinneringen aan de band tussen je dochter en je vader, en zal zij ook nog wel herinneringen aan hem hebben. Denk er met veel warmte aan terug, ook al heeft hij jullie veel te vroeg moeten achterlaten.

  1. Taart smaakt altijd 🙂
   Ik vond dat vroeger echt schitterend. Mijn grootouders en mijn ma verjaarden heel kort op elkaar, 15, 17 en 20 november. Een heel nest keikoppen bij elkaar, je hebt geen idee 😀
   Eigenlijk ging Pipa ook een schorpioentje zijn, Janna en ik vonden dat een heel fijn idee. Maar door 2 maanden vroeger geboren te worden, kwam daar niks van in huis!

 2. Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag. Bescheiden vieren is sowieso de enige optie op het moment. Kan me voorstellen dat je heel blij werd van het cadeau 2 jaar geleden, heerlijk zo’n hummeltje en natuurlijk extra als het zo’n zorgenkindje geweest is.
  Van mijn geboortedag weet ik erg weinig, vergeten te vragen en midden in de oorlog geboren waardoor een kind krijgen op dat moment niet altijd de onverdeelde vreugde was die hoort te zijn.

  1. Dankjewel!
   Ja, veel meer dan bescheiden zit er niet op, was een dagje (weekend) met twee. Maar da’s ook fijn.
   Helemaal gelijk heb je over die kleine hummel. Momenten die je ook nooit vergeet.
   Midden in de oorlog, niet de gemakkelijkste omstandigheden, om het zachtjes uit te drukken. Maar misschien wel een lichtpuntje in alle ellende.

   1. Ik heb nooit het gevoel meegekregen dat het zó werd ervaren, na mij kwam er nog een vijfde kind . In een “vriendinnengesprek heb ik wel eens opgevangen “dat die laatste twee niet meer hadden gehoeven”. Dat kan ik nú in de juiste “context ” zien maar het heeft wél m’n jeugd bepaald.

    1. Ja, we gaan nu teveel uit van het feit dat alle kinderen gewenst zijn. Toen was dat zeker nog niet zo hè. Moeilijk om daar vrede mee te krijgen. Inderdaad, als je ouder wordt, kan je het in de juiste context zien, als kind zie je alleen het “ongewenste”.

 3. Hoera! Ik weet eigenlijk bitter weinig over de datum waarop ik geboren werd, maar het moet gesneeuwd hebben toen ik ter wereld kwam, alles lag wit buiten toen mijn mama terug op haar kamer kwam.

 4. ooh gij waart jarig. Proficiat met wat vertraging!! Hiep hiep hoera.

  maar gij zijt gewoon wel geniepig een halve post van Lieze aan het kopiëren eh. Alle omdat je jarig waart, mag dat eens.
  op 24 oktober eindigde ook de Yom Kippoer oorlog, sloot Ford Genk, werd de eerste foto van de aarde vanuit de ruimte gemaakt enz . Je deelt je verjaardag ook nog met Ernest Claes, Mehro, Barry Ryan, Tamino, …(je kan gewoon een datum opzoeken in wikipedia …lekker handig). Voila de extra nieuwtjes waren mijn verjaardagskadootje

  1. Dankjewel dankjewel! En ook voor uw verjaardagskadootje 🙂
   Laat mij wel specifiëren dat ik geen halve maar 1/5 post gekopieerd heb, en niet geniepig want ik schreef het erbij 😀
   Gij kunt wel beter opzoeken dan ik, want qua gebeurtenissen vond ik gelijk niet veel spannender dan hetgeen zij opgeschreven had.
   Voor verjaardagen had ik er wel PewDiePie én Barry Ryan bijgezocht hoor 😀 (die van Eloise, toen ik 50 werd heb ik hier 50 muziekjes gedeeld en dat was het 50ste, denk ik)

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: