Het Corona-virus zorgt ervoor dat we wellicht nog wel wat tijd in ons kot zullen moeten doorbrengen. En daarna misschien nog behoorlijk wat tijd in eigen land. Geen reis en geen reisverslagen, dus dacht ik: ik vraag aan mijn lezers en medebloggers om een gastblog te schrijven over hun woonplaats, om zo virtueel te kunnen rondreizen in België en eventueel ook het buitenland. Een oproep die gretig aanvaard werd, ondertussen hebben zich al 19 gastbloggers aangemeld! Wie dit nu pas leest en ook nog wil aansluiten, laat maar weten hè. Iedereen is welkom.

Vandaag aan zet: Sara, de vriendin van mijn zoon, ofte mijn schoondochter. Zij heeft ook een blog, maar die ligt momenteel stil. Ze gaat in haar woonplaats Wetteren op zoek naar groen.

**********

Als je in een drukke straat woont, waar er non-stop verkeer is, wil je soms wel eens naar de rust terug keren. Daarom deel ik vandaag de groene plekjes die ik in Wetteren al gevonden heb.

Toen ik nog in het centrum werkte, nam ik mezelf voor om te gaan wandelen tijdens mijn middagpauze. Vaak wel dezelfde route, naar de achterkant van het rustoord Sint-Jozef en het ASZ.

De achterkant van een mooi gebouw. Ik heb eens op google maps gekeken van wie of wat het is, maar ik kan niet met 100% zeggen of het van een school of dergelijke is.

Als je de paden volgt, kom je aan de Schelde uit.

En soms passeert daar ook al eens een bootje…

Iets verder van het centrum van Wetteren heb je ook het Provinciaal Domein Den Blakken. Het is er wel mooi, maar omdat ik er al met de fiets naar toe moet, en de route nogal kort is, ga ik niet zo veel naar daar. Maar wel het delen waard natuurlijk!

Vorige winter hebben Milan en ik de Kalkense Meersen ontdekt. Het is zo’n groot stuk natuur dat je het best met de fiets doet, of met de auto tot daar rijdt en dan wandelt. Het loopt een stuk door tot Schellebelle. Toen we er de eerste keer waren, was het jachtseizoen denk ik. We hoorden schoten en waren toch niet op ons gemak.

Wegens de maatregelen van de crisis, waardoor je best in een “loop” rond je huis wandelt, ben ik op google maps eens op zoek gegaan naar een wandelroute met veel natuur die bereikbaar is zonder de fiets. Mijn dagelijkse weg door de woonwijken achter ons huis ben ik beu gezien.

Zo kwam ik uit op het Molenbeekpad. Ik vroeg aan Milan of hij zin had om eens tot daar te gaan. Het lag goed verborgen, de eerste keer zijn we de ingang gewoon voorbij gewandeld. Maar eens we het gevonden hadden: zo mooi! Zo rustig! Al die velden! Het was er muisstil, buiten de kikkers in de vijver. De volledige route is 9,6km lang. Misschien iets waarnaar ik kan opbouwen.

Tot zo ver al mijn ontdekte plekjes in Wetteren.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

37 reacties

 1. Dank om me mee te nemen op deze groene wandeling op ongekend terrein. Wetteren ken ik alleen van het bord op de E40, op weg naar zee. 😉 En wow, een bloggende schoonmoeder en schoondochter.

  1. 😀 Hiermee moest ik luidop lachen!
   Ja, schoonmoeder en schoondochter kunnen het heel goed vinden en hebben ook wat hobby’s gemeen 🙂
   Wetteren is vast wel onbekend en onbemind. Er is heel wat groen te vinden en de Schelde is toch wel een troef.

 2. Oh, daar hebben we wel eens gefietst als ik het mij goed herinner. Van Wetteren naar Gent en terug over het jaagpad langs de Schelde. Mooi zo langs het water.

  1. Heel mooi, en echt een klassieker, langs het jaagpad. Wij wonen er niet ver van, ik heb het net iets te vaak gezien de laatste jaren. Het vliegtuig aan de Schelde blijft wel een toppertje 🙂

    1. Haha Myriam, wat ben ik blij dat je dat begrijpt. Meestal reageren mensen van “maar allez, zo schoon daar, hoe kunt ge dat beu zijn!!”. Euh, ja, na 30 jaar, heb ik het wel gezien. Samen met de eeuwige tegenwind en het complete gebrek aan beschutting… ik mijd het daar als de pest de laatste jaren 😀

 3. Ik wist niet dat Wetteren zo’n mooie plekjes heeft. Beslist de moeite om er eens te fietsen en te wandelen. En niet eens zo ver van hier… als we over de grens mogen later…

  1. We leren hier allemaal bij 🙂 Plekjes om te onthouden voor als we ons weer mogen verplaatsen. Wandelingen en fietstochtjes om naar uit te kijken 🙂

 4. Ik moet daar ook al gefietst hebben toen we ooit een route deden vanuit Overmere-Donk. Mooie natuur, en dat gebouw (WZC?) mag er ook zijn.
  Merci om ons mee te nemen.

 5. De Kalkense Meersen, goede tip, wij zijn eerder fietsers dan wandelaars.
  Met dank aan jullie gemeenschappelijke hobby’s heb ik hier al veel kunnen mee genieten. Dank je aan de schone dochter!

  1. Kalkense Meersen zijn inderdaad prachtig om te fietsen. Zeker eens doen! In de zomer is het wel opletten voor knijten daar.
   In de winter hou ik wat meer van wandelen dan fietsen, en dan zullen we wel eens met Sara en Milan die mooie route doen 🙂

 6. Mooie plekjes groen. Heerlijk als er ook water in de buurt is en dat blijkt er te zijn. Meer dan 9 km dat is voor velen niet veel, maar mij lukt dat niet meer, maar als je de route in beeld brengt, wandel ik wel mee 😀

  1. We zullen, als we ooit samen eens gaan wandelen, verslag uitbrengen. 9km moet mij nog net lukken. Maar als de kleintjes meegaan, is het misschien wat veel 🙂 We zien wel! Als het weer mag.

 7. Ik fiets heel graag naar Wetteren en naar de Kalkense Meersen, de laatste tijd mijd ik het jaagpad een beetje want er loopt en fietst teveel volk 😉 En dat rot stuk (misschien ondertussen al gerepareerd?) waar het asfalt verwijderd werd voor de bouw van het nieuwe pompgemaal en er stenen liggen. Fietsers afstappen…en met je koersschoenen over het steenpuin is nu niet waar ik ’s nachts van droom 😉

   1. De kans lijkt mij klein eigenlijk (al weet je natuurlijk nooit), want er zijn toch wel meerdere plaatsen in België die Molenbeek heten of waar een Molenbeek loopt (van zodra er ergens een waterloop is, is er grote kans dat zich daar ooit een molenaar gevestigd heeft en ja, dan heb je het dus al). Vroeger, toen ik nog bij mijn ouders woonde, ging ik soms wandelen langs de Molenbeek, later heb ik nog – met plezier – in dat meest beruchte Molenbeek bij Brussel gewoond 🙂

 8. Leuk om nog eens naar Wetteren terug te keren! Ben er vroeger regelmatig (in de buurt) gaan fietsen, o.a. met tochtjes langs Schelde en Dender 🙂
  Tof ook voor je zoon en zijn vriendin dat ze in deze tijden nog extra nieuwe plekjes ontdekt hebben!

Zeg het eens?