Dinsdag muziekdag. Het liedje van vorige week verbind ik met het liedje van deze week. Er zijn zoveel links tussen muziek, ik zoek er eentje. Al dan niet vergezocht of voor de hand liggend, maakt niet uit. Suggesties voor het volgende nummer zijn altijd welkom.   

Vorige week hadden we Forbidden Colours van David Sylvian en Ryuichi Sakamoto. En dacht ik met deze reeks te stoppen tot na de zomer. Maar toen stond er geen blogbericht klaar voor dinsdag, en werd ik daar een beetje triestig van. Dus ging ik toch maar op zoek. En vond.

Op Wikipedia zocht ik David Sylvian op, en mijn oog viel op alle mensen waar hij mee samenwerkte. Want dat was niet alleen Ryuichi Sakamoto. Maar ook Robert Fripp bijvoorbeeld. Van King Crimson, onder andere. En nog veel meer. Muzikale duizendpoot. Maar daar vond ik tóch mijn gading niet. En toen zag ik Holger Czukay. En er ging een lichtje branden. Holger Czukay. Jah Wobble. How Much Are They? Tune van Vrijaf indertijd, het woensdagnamiddagprogramma van Gust De Coster op Radio II, in de jaren 80. Zalige muziek werd daar gedraaid. Keek je gewoon een week naar uit. En die tune? Is nog altijd een meer dan fantastisch nummer.

 

Verwante Berichten:

 • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

25 reacties

 1. Nog nooit van gehoord. Volgens mij is jouw muziekkennis veel uitgebreider dan de mijne, en luister(d)en wij ook niet echt naar dezelfde muziek.

  1. Je kan mij wel redelijk fanatiek noemen als het over muziek gaat 🙂
   In die periode, vanaf halverwege jaren 80, was ik een new waver, en mijn muziekvoorkeur heeft zich altijd wel in alternatieve hoek bevonden, hoewel een goed popliedje er ook altijd in gaat.

 2. Mijn muziekkennis is heel beperkt. Heb een aantal nummers die ik mooi vind en in een bepaalde periode draai ik ze blauw maar meestal staat de radio uit. Ben op You Tube toch eens gaan luisteren naar dit nummer, altijd wel nieuwsgierig, helaas this is not my cup of tea, sorry.

    1. Dat vind ik dus ook! Leuk als je daarin een gemeenschappelijke noemer vindt, maar het hoeft niet echt. Over smaak valt nu eenmaal niet te twisten 🙂

     1. Klopt helemaal, hoewel Henk en ik in grote lijnen wel dezelfde smaak hebben zijn er tóch verschillen in wat onze voorkeur heeft… bovendien is het ook nog een beetje afhankelijk van “het humeur van de dag” waar je voor open staat. Eigenlijk best een leuk onderwerp voor een logje;-)

      1. Ja, da’s bij mij en Meneertje Mertens ook wel zo, herkenbaar. En ik ben héél ontvankelijk van het “humeur van de dag” als het over muziek luisteren gaat! Inderdaad, kijk, inspiratie! Je vindt ze overal 😀

       1. Ja hoor, mede bloggers inspireren elkaar vaak.
        En ik heb altijd maar héél weinig nodig om ergens een logje in te zien wat niet wil zeggen dat ook ieder logje er komt;-)

 3. Ja natuurlijk ken ik die! De naam wist ik niet meer…
  Zalig om weer te horen. Ik ga het nummer meteen op mijn lijstje zetten bij spotify. Die moet erbij, heerlijk jeugdsentiment.

   1. Ja, ik wist het direct toen ik het hoorde. Nog steeds heel leuk om te horen, daarom heb ik het meteen bij mijn muziek gezet. Bedankt om dit nog even op te frissen. Het zat ver, maar het was er zo weer terug.

 4. Wat een zalig nummer is dat toch, hè. En wat een megaprogramma was Vrijaf toentertijd. Ik was een vaste luisteraar van Gust De Coster, behalve toen hij naar radio Donna overstapte. Maar Gust is en blijft de bedenker van de term ‘Belpop’, nog steeds een van mijn favoriete muziekgenres.

  1. Dat nummer is niet kapot te krijgen.
   Vrijaf was bij mij ook vaste kost op woensdagnamiddag. Zalig programma, veel aandacht voor Belgische muziek inderdaad, en een heerlijke, warme radiostem.

Zeg het eens?