Zeswoordverhaal. Een tweewekelijkse zeswoordverhaal-met-beeld-schrijfuitdaging van Doldriest.

Het nieuwe woord: stilte.

Hoor je dat? Wat? De stilte.

20161211_131251

(Assenede, Gezustersstraat vlak bij het Hollandse Gat, 11 december 2016)

Deze keer wist ik meteen wat ik wilde. De bijna tastbare stilte van sommige plekken in het Meetjesland. Het krekengebied in Assenede, bijvoorbeeld. Maar er zijn zo nog van die plekken, daar. Toen we er samen fietsten, zei ik soms tegen Meneertje Mertens: luister eens! Hij luisterde, hoorde niks en vroeg: wat moet ik horen? En ik: de stilte. En toen hoorde hij het. De stilte.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

22 reacties

      1. Dat snap ik. Ik ga graag een keer naar de stad (hoewel dat minder en minder gebeurt) maar ik ben altijd weer blij om terug naar mijn dorp te gaan waar geen bal te doen is.

      1. Zeker. Ik kom ook uit het Meetjesland, maar dan wel uit Lievegem. In Assenede ben ik vaak geweest bij een vriendin, ook gewandeld, gefietst… en als we volgend jaar zijn verhuisd, woon ik weer dichter bij deze uitgestrekte polder bij de grens.

  1. Toen we er samen fietsten, zei ik soms tegen Meneertje Mertens: luister eens! Hij luisterde, hoorde niks en vroeg: wat moet ik horen? En ik: de stilte. En toen hoorde hij het. De stilte.

    Precies een verhaaltje van Toon Tellegen ♥

Zeg het eens?