Op donderdag is het hier Throwback Thursday. Dan bedenk ik een willekeurige zoekterm, en zoek aan de hand daarvan foto’s op in mijn fotoarchief.

Omdat we dezer coronadagen niet veel anders te doen hebben dan eten, een Throwback Thursday met taart. Véél taart. En er zit ook blijkbaar veel taart tussen mijn foto’s.

Als eerste: een lichtjes wazige foto van de Red Velvet Brownie van Julie’s House. Onwaarschijnlijk lekker!

20200412_121554

Lili en de chocoladecake. Ze deelde die graag uit, want ze is er zelf eigenlijk niet echt zot van (04/01/2020)

IMG_4116

Lili mag kaarsjes blazen (05/05/2019)

IMG_0861

Tiramisu in een retro potje. (04/05/2017)

20170504_143856

Blazeeeeeeeeeuh! (02/10/2015)

WP_20151002_003

Mmmmmm! (23/11/2013)

2013-11-23 - snorrenfeest guz -0111

Soms wachtte er lekkers op mijn bureau op het werk (09/10/2013)

WP_002342

Mmmmmmm (12/11/2011)

05 Anne 12 nov 2011

What’s this? What’s this? Vlaai. Vloan, gelijk ze zeggen in Oosteeklo. (01/11/2010)

Afb0130

Als uitsmijter een foto vol lekkers, lekker kwijlend sluiten we af. (16/08/2009)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

33 reacties

 1. Amai, zo ne snoeper! 😉
  Gelukkig ben ik gene grote snoeper. Het is zo al erg genoeg. Ben al een kilo bijgekomen tijdens de corona (en ik had er al zeker 15 op overschot).
  Maar het middelste patéke op de schaal van de laatste foto, een merveilleux (astridje noemen wij dat in het Antwerpse), dat vind ik wel eens lekker.

  1. Hahaha, gelukkig is het gespreid over jaren! Maar ik eet graag ja, en niet alleen taart 🙂 De kilo’s zijn hier ook moeilijk onder controle te houden, en soms denk ik dat we niet anders doen dan cake eten dezer dagen 🙂

   1. Ik ben eigenlijk geen snoeper en een kleine eter. Maar alles wat ik lekker vind is niet altijd zo gezond. ☺️ Nochtans heb ik nu meer beweging dan normaal. 🤔

    1. Is wel vaker hè, dat wat we lekker vinden, niet het gezondste is. Naar het schijnt helpt bewegen dus niet voor af te vallen. Het is gezond, dat wel, maar je verliest er geen gewicht door. Daar wordt een mens ook al niet echt vrolijk van.

 2. Zal ’t gaan ja! 🙂
  Ik heb hier al véél te veel geboeft in Coronatijden. Pannenkoeken, rijsttaart, ‘pottink’ (ken je dat?), om maar te zwijgen van de magnums in de diepvries.

  1. Hahaha! Een mens heeft precies niet anders te doen dan eten (maken) dezer dagen, het enige lichtpuntje van de dag 🙂
   Ja, ik ken dat, pottink. Broodpudding. Mmmmm. Verdju, nu zit ik ook te kwijlen!

  1. Hihi 🙂
   Mijn roots liggen in Oosteeklo, beide ouders waren van daar, en ik heb er in mijn kinderjaren veel tijd doorgebracht bij mijn grootouders.

 3. Dat ziet er allemaal heerlijk uit, zeker voor een zoetebek als ik.
  Net als Myriam is de merveilleux mijn favoriet.
  Julie’s house, daar ging ik ook al eens een taartje halen.
  Ik bak zelf zelden.

  1. Ik bakte vroeger wel wat, maar heb daar nu geen zin meer in.
   De dochter die nog in huis woont, bakt nu wel regelmatig cake. Moet iets therapeutisch zijn 😉
   Mijn favoriet is frambozenbavarois! Ik heb een foto van een vegan frambozen cheesecake, maar die heb ik weggelaten omdat ik die hier al vaker gebruikte. Maar de taart is heerlijk!

   1. Mijn probleem is dat ik het hier dan grotendeels alleen ‘moet’ opeten. Eigenlijk enkel een probleem voor de lijn😉
    Van cheesecake ben ik ook heel zot.
    Eigenlijk smaakt me alles wat ziet is!

 4. Ale jong, ik probeer nu net wat minder te snoepen 😜
  Er zit dus echt amper iets bij dat ik niet graag eet, allemaal zo jummie seg! Vlaai, daar koop ik wanneer ik in België ben, speciaal ingrediënten voor, zodat ik dat hier af en toe eens kan maken, want dat kennen de Zwitsers uiteraard niet 🙂 (wel een aangepaste versie, zonder mastellen, dus geen “echte”, maar wel even lekker vind ik ;-)).

  1. Hihi sorry hè 🙂
   Ik doe ook geen mastellen in mijn vlaai. Ik gebruik een recept van mijn grootmoeder, en maak zo Oosteeklose vlaai. Met melk, suiker, beschuit, speculozen en kandijsiroop, meer niet. De buurvrouw van mijn grootmoeder deed er peperkoek in, maar ik vond dat niet lekker. Ik eet die van mijn grootmoeder het liefst.

   1. Haha, dan ga je de mijne ook niet lekker vinden, want die is met peperkoek (zonder speculoos). Verder dezelfde ingrediënten als de jouwe, maar ook nog eieren, kaneel- en foeliepoeder. Hmm, nu heb ik er weer zin in. Misschien toch eens maken binnenkort, want ik heb gelukkig alle ingrediënten nog in huis 🙂

    1. Haha oeps 🙂 Ik vind dat zonder peperkoek en eitjes, die vlaai ook minder zwaar valt. Want echt een licht en luchtig tussendoortje kan je het niet noemen 😀

  1. Mmmm van chips en kaas aperitiefjes & co. kweek je ook extra kilo’s hoor 😉 Eigenlijk denk ik dat het bij mij met coronakilo’s meevalt. Ik was ervoor al bijgekomen…

   1. mja op werk zat mijn lade vol chips en at ik bijna elke dag rond 4u een pootje …soms periodes niet maar toch heel frequent. Ik doe wel een grote week met een zak!.
    Maar thuis doen we veel minder aperitief en ‘k denk dat ik nogal zou commentaar van mijn man krijgen. ‘k heb hier meer sociale controle , hahahahaaa, en ook competitie in het opeten door mijn kinderen.

Zeg het eens?