Dinsdag muziekdag. Het liedje van vorige week verbind ik met het liedje van deze week. Er zijn zoveel links tussen muziek, ik zoek er eentje. Al dan niet vergezocht of voor de hand liggend, maakt niet uit. Suggesties voor het volgende nummer zijn altijd welkom.   

Vorige week hadden we Mad World van Tears for Fears.

Tears for Fears behoorden tot de stroming van de New Romantics, die eind jaren 70/begin jaren 80 ontstond uit de new wave/punk. Heel kenmerkend waren de kledij (stijlvol, glamoureus) en de make-up en kapsels (behoorlijk extreem). De muziek wordt vaak omschreven als synth-pop. De bekendste New Romantics waren wat mij betreft Spandau Ballet en Duran Duran.

En voor die groepen had ik als tiener dus echt wel een zwak. Ik was fan! Dat duurde niet erg lang, ik had het er rond 1985 echt wel mee gehad. Ze gingen veel te veel richting mainstream en plakkerige/bombastische pop uit.

Maar die eerste platen van Duran Duran, ik vind die nog altijd wel de max. En Save a Prayer zal wel altijd mijn favoriete nummer van Duran Duran blijven. Mijn verbazing was groot toen ik het opeens gecoverd hoorde door de Eagles of Death Metal. Maar ik prefereer nog steeds de originele versie.

Zoals gezegd, suggesties voor een gerelateerd nummer zijn altijd welkom!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

20 reacties

 1. Mijn favorietje. Misschien niet direct aansluitend op dit nu met maar ook apart… alles van Japan Nightporter, Ghosts, Visions of China als je aan die kant van de wereld wil blijven… Duel van Propaganda, come live with me Heaven 17, Alles van Scritti politti… 💜🎉 i want to be young again with no worries

  1. Allemaal zo’n beetje in hetzelfde schuitje hè.
   Tip: zet die muziek gewoon op jong. Je voelt je meteen wat beter.
   Interesse in mijn jaren 80 spotify playlist?

 2. Die vond ik ook zo goed destijds, maar mijn toenmalig lief had er toch zo’n hekel aan. Hij begreep niet dat ik daarnaar luisterde.
  Daar moet ik altijd aan denken als ik Duran Duran hoor. Hij begreep zoveel niet… het is dan ook niks geworden.

  1. Ik verslikte me bijna in mijn koffie bij het laatste zinnetje… hahaha. Dit niet begrijpen is inderdaad een groot struikelpunt 🙂

   1. We waren het over zoveel nooit eens. Hij is de vader van mijn dochter. Een goede man, een fijne vent, een prima vader. We kunnen het nog steeds goed met elkaar vinden, maar als gehuwde man en vrouw waren we totaal mislukt. We blijven uiteraard samen de ouders van onze dochter en komen regelmatig samen, op verjaardagen enz. Fijn dat het zo kan en lukt.

    1. Ja kijk, en eigenlijk vind ik het dus echt fantastisch dat dat zo kan. Heel mooi!
     (ietske anders tussen de vader van mijn kinderen en mij. nu ze het huis uitzijn, zien we elkaar niet meer. hoera)

 3. ja leuke 80ies muziek .

  oh we mogen meedenken. Damn dan zal ik eens mijn blogleesachterstand moeten verkleinen, je hebt vast al de volgende posts gedaan.
  Ik dacht spontaan aan Like a prayer van Madonna. Of Save the last dance for me.

  1. Ja, als je twee weken achterloopt, kan je geen suggesties meer doen hè 🙂 En jammer best wel, ik had eigenlijk niet gedacht aan woorden uit de titel. Je kan er héél veel kanten mee op hè, met verbanden bedenken.

Zeg het eens?