• Ik heb eindelijk eens de moeite genomen ons terras onder handen te nemen, de twee zetels voor op reis staan er nu, en het is er aangenaam zitten. De komende weken neem ik de tuin onder handen. Nu nog de moed vinden om alle dagen de regenput open te leggen, emmertjes water te putten en de blauwe regen te gieten.

 

 • Die blauwe regen: de droge zomer en de problemen in de winter (paar keer naar beneden gedonderd) heeft hij niet goed doorstaan. Hier dit jaar geen foto van de bloeiende blauwe regen, denk ik. Op een paar trosjes na.

 

 • On that note: ook mijn kleine gieter is weer terecht, en zo kunnen we wat makkelijker de geveltuin water geven ook. Waar voorlopig niet meer in gekakt wordt. Knock on wood.

 

 • Lies had een date afgelopen weekend. Voor u roept: DAMAGNIE!! Een online date. Met een vriendin. Samen iets drinken, chipje eten en kletsen. Inventief toch.

 

 • Ik zag op een blog een prachtige foto van een zonsopgang. Met fantastische kleuren. Paars, oranje, roze… en ineens zat ik bijna te wenen bij de gedachte hoeveel zonsopgangen we zullen missen dit jaar.

 

 • Zondagmorgen waren de blije chocoladesnoetjes van de kleinkinderen geld waard. We zaten er voor niks tussen, trouwens.

 

 • Ik probeerde deze week te bellen naar een brunch-zaak niet ver van ons om een brunch te bestellen voor zondag. Het bellen lukte niet, steeds voicemail. Ik heb het opgegeven, en we hebben dan maar zelf een ontbijt in elkaar gestoken. Fruitsap, fruitsla, koffie, granola met yoghurt, smoothies, eitjes, de brownies van Julie’s House die aan onze deur geleverd werden (dankjulliewel Sara en Milan), ontbijtkoeken… het was lekker.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

28 reacties

 1. Vermoedelijk wordt het vandaag geen terrasweer. Wat een verschil met gisteren. Ik wens je veel goede moed met de werkzaamheden. Nu en dan iets doen, zo kom je er wel. Ik wens je een fijne paasmaandag.

  1. Het ziet er maar grijs uit, het waait hard en het heeft al geregend. Ik doe kleine stukjes, teveel in één keer ontneemt me inderdaad de moed 🙂 Nu moet ik eerst wachten tot de GFT-bak geleegd wordt (donderdag).
   Voor jullie ook een fijne paasmaandag!

 2. Wij zitten ondertussen ook op een proper terras. Niet mijn verdienste trouwens. Net zoals de propere tuin, ook niet mijn verdienste. Ik heb daar geen tijd voor met alle blogs die ik volg. Haha.
  Wij hebben onze blauwe regen eruit gegooid. Ieder jaar hadden we minder bloemen. Vorig jaar hebben we passiflora en clematis in de plaats gezet. De clematis laat op zich wachten maar de passiflora heeft vorige zomer goed zijn best gedaan We hopen dit jaar van ’t zelfde!

  1. Hahahaha dat snap ik 😉 😉
   De blauwe regen staat hier al langer dan ik in het huis woon, en da’s ondertussen bijna 30 jaar. Elk jaar na een zeer droge zomer, doet hij het niet goed, maar hij komt er altijd door. We zullen zien nu. Clematis en passiflora…. ook mooi hè!

  1. Onze tuin is een “urban jungle”, ik ben er nog even zoet mee. Maar beetje per beetje zal het wel komen. Ben al blij met een “afgelikt” (nou ja) terras!

 3. Openliggende regenputten, brrr, ik ben daar bang van. Kan je niet zo’n ouderwetse gietijzeren handpomp op de kop tikken? Geen elektriciteit nodig, maar wel stukken handiger dan emmertjes putten en vintage mooi ook.
  Ik mis de blauwe regen uit mijn vorige woning. Hier wordt er ook zeker ene geplant maar alles staat on hold qua tuinaanleg wegens gesloten kwekerijen.

  1. Ik doe de put open, put mijn emmertjes, en doe weer dicht. Ik herinner me wat verhalen van bij mijn grootouders, waar 2 putten zonder pomp waren… dus ik ben heel voorzichtig. Want ook een beetje benauwd 🙂
   Tja zo’n handpomp…. ik denk dan altijd dat dat niet gaat zonder breekwerken, en ik heb daar geen zin in.
   Er zijn hier in het Gentse heel veel kwekers die aan huis leveren (serreland ligt vlakbij… Lochristi, Beervelde enzovoort). Zijn die er bij jou niet?

   1. Ik ben kieskeurig. Ik wil planten van een biokwekerij, die ligt in Halle en ze leveren zover ik weet niet aan huis. En ik heb mijn tuinaanlegger nodig om het assortiment te helpen samenstellen.

    1. Dan heb je groot gelijk om te wachten 🙂
     Ik wil enkel wat terrasplantjes dus die kan ik wel bestellen bij een kweker hier in de buurt.

 4. Oei toch geen gevaarlijke put waar je kan indonderen?

  Het terrasjesweer zit er erop, toch voor even, want de beloften zien er toch weer goed uit. Corona blijft duren, maar de zon ook! Eerst nog even twee dagjes overbruggen, even ‘bijkomen van de zon’ 🙂

  1. Eigenlijk wel, maar ik ben heel voorzichtig en laat hem niet openliggen. Ben benauwd genoeg om voorzichtig te zijn 🙂

   Voor de corona-laksheid is dit mindere weer goed. En voor de plantjes ook, als het wat wil gaan regenen. Maar voor de rest kijk ik uit naar de betere vooruitzichten!

  1. De tuin wat toonbaar krijgen, da’s het plan. En wat mogelijkheid tot buiten zitten creëren 🙂 Lijkt me dat we zouden moeten openbreken voor een pomp, daar heb ik geen zin in. Toen we verbouwden, hadden we niet echt budget voor een pomp. Alles wat er nu aan het huis ontbreekt, is omdat we toen geen budget hadden 🙂

 5. Oh wat zonde dat het niet gelukt is met de brunch. De wederhelft is de woensdag meteen binnen geraakt en heeft zelfs nog es teruggebeld om van uur te veranderen. Volgend weekend doen ze het weer denk ik, zeker nog es proberen als je er nog zin in hebt want het was waanzinnig lekker (en nog redelijk gezond).

  1. Ik heb woensdag verschillende keren proberen bellen, en botste op een (vol) antwoordapparaat. Daarna had ik geen zin meer om te bellen. Ons eigen ontbijt was uiteindelijk ook erg lekker 🙂 Maar ik denk dat ik volgende week nog wel eens ga proberen. Ben er een paar keer geweest vroeger, en ik vond het daar toch altijd erg lekker, dus kan me voorstellen dat het de moeite waard was.

  1. Meneertje Mertens doet dat wel vaker, ik vertrek voorlopig nog later omdat ik het dan te koud vind. (ik weet het, ik ben een watje)

Zeg het eens?