In Simplenote hou ik een lijst bij met blog-ideeën allerhande. Dingen waar behoorlijk wat werk aan is, ideeën voor reeksjes, maar ook simpele en grappige dingen. Tags bijvoorbeeld. Voor wanneer het eens van pas komt. Zoals nu. Ik had zin in een blogberichtje. Buiten is Dennis zich aan het opmaken voor de strijd, de winter loopt op zijn einde, de lente zwaait daar in de verte uitdagend naar mij, ik verlang naar de zomer. Het ideale moment voor de summer-tag dus, om ons te verlekkeren aan zomer en zon en blauwe lucht en zwoel weer, terwijl we eigenlijk bijna wegwaaien in de koude wind.  Gezien bij Joni van Hoofdstuk 3, en bewaard for future reference. Hier gaan we.

WAT IS JE FAVORIETE IJSJESSMAAK?

Laat ik nu niet de grootste ijsjesfan zijn, maar als het moet, doe mij dan maar speculoosijs. Of salted caramel. (zwaait eens naar Leslie)

CZ

(Lies, 2003)

WELKE KLEDINGSTUKKEN ZIJN ’S ZOMERS ONMISBAAR?

Shortjes (makkelijke, in katoentricot of zo), en shirtjes. En kleedjes. Mijn birkenstocks erbij en ik ben tevreden.

WAT IS JE FAVORIETE ZOMERSE DRANKJE?

Dat maakt eigenlijk weinig verschil met de winter, behalve dat ik gemakkelijker genoeg zal drinken. Water, water met Teisseire (passievrucht is favoriet) of Fanta.

WAT IS JE LIEVELINGSACTIVITEIT ’S ZOMERS?

Fietsen. Voor de mobilhome zitten. Kijken naar groen gras en blauwe lucht. Genieten van water (meren, rivieren, zeeën, oceanen… maakt niet uit)

20180630_122458-PANO

(West-Vleteren, 2018)

HOE ZIET JOUW TYPISCHE ZOMERSE MAKE-UPLOOK ERUIT?

Ik gebruik geen make-up meer.

WAT IS JE FAVORIETE ZOMERSE LIEDJE?

WELK ZOMERS GERECHT EET JE HET LIEFST?

Ik eet graag tabouleh in de zomer.

WAT IS VOOR JOU DE ULTIEME ZOMER DIY?

Kleedjes maken. Shirtjes maken.

20180504_132234

WELKE GEUR DRAAG JE ’S ZOMERS?

Ik draag het hele jaar door hetzelfde. Ik ben geen fan van parfum, de meeste parfums kan ik zelfs niet verdragen. Ik gebruik altijd dezelfde deo van Ushuaia (Hibiscus), en soms kersenbloesem eau de toilette van Yves Rocher.

WELKE PLANNEN HEB JE VOOR DE ZOMER?

Onze vakantieplannen situeren zich dit jaar in het voorjaar, voor de verandering. Plannen voor de zomer zijn er nog niet, maar dat kan altijd veranderen. Eén plan is er altijd: koers kijken. De Tour de France zal dit jaar vanuit de zetel geconsumeerd worden. Dat heeft ook zijn charmes!

plannen

Kijk jij ook zo uit naar de zomer? En de lente, om mee te beginnen?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

14 reacties

  1. Da’s waar. Het loeit en het rammelt hier weer, en de sirenes klinken van alle kanten. Maar eens door de zomerfoto’s grasduinen, dat geeft deze burger altijd moed 🙂

 1. Mmm, speculoosijs!
  Waar wij wonen mag het al wel lente worden, want momenteel is het vooral grijs en regenachtig. Of échte winter, want ik ben eigenlijk nog niet klaar om er afscheid te nemen, net omdat we er hier “beneden” op de hoogvlakte nog niet echt een winters gevoel gehad hebben. Ik vrees er wel voor dat er hier nog sneeuw gaat vallen, dus hoop ik op een vroege lente hier en een lange winter in de bergen, zodat ik er ginder nog wat van genieten 🙂

  1. Dat moest ik twee keer lezen, haha! Maar het lijkt me het perfecte compromis: lente “beneden”, en nog een beetje winter “boven”. Dan kan je kiezen!
   Hier ben ik het winderige weer beu, maar we hangen er volgens de voorspellingen nog minstens twee weken aan vast!

   1. Haha, woeps, sorry! Ik zat nog op het werk gisterenavond, even bijlezen was een korte pauze en dat is er ook aan te zien, merk ik nu 🙂
    Dat je dat winderige weer beu bent, dat snap ik helemaal. Wij hebben geluk gehad, dat enkel Ciara tot hier geraakt is.

 2. ekkes tesseire, je hebt een te zoete smaak voor mij

  eet je tabouleh: de libische versie (gehakte peterselie en tomaat en citroen) of de noord-Afrikaanse versie met couscous of bulgur? ‘k vind vooral de eerste versie ongelooooooflijk lekker.

Zeg het eens?