Een 30-day song challenge die ik in 30 weken ga doen. Elke week een mooi liedje dus. En avant!

1_tCFbGBvMPx-2GUn_6jKLvw

Hier moest ik geen moment over nadenken. Een nummer van een groep waarvan je wenste dat ze nog samen waren. Hüsker Dü! Ik ben zo’n halfzachte liefhebber die hen pas leerde kennen met Candy Apple Grey, maar ik was er meteen weg van, en zat echt te wachten op de opvolger. Die er ook kwam, in de vorm van een dubbelaar zelfs, Warehouse: Songs and Stories. Maar: tegelijk met die dubbelaar kwam ook het nieuws dat Hüsker Dü ermee ophield. Bob Mould en Grant Hart geraakten niet meer door dezelfde deur, om het simpel te houden. Ik was er echt het hart van in. Dat was toen, in 1987.

Van Candy Apple Grey komt dit I Don’t Want to Know If You Are Lonely.

Dat was er eentje van Grant Hart, en dan moet er eigenlijk ook eentje van Bob Mould. Deze komt van Warehouse.

En omdat ik het altijd moeilijk bij één nummer kan houden, euh, of twee boom ik hier nog even voort. Want Hüsker Dü, die waren behoorlijk invloedrijk. Op wat later komen zou, onder andere Nirvana en Green Day, om maar eens een paar bekende namen te noemen. Bob Mould en Grant Hart maakten solo ook nog allerlei muziekjes die ik heel hard kon pruimen, en die ik nog steeds graag hoor.

Grant Hart als Nova Mob, maar ook onder zijn eigen naam, zoals hier met het prachtige All of My Senses:

De man is ondertussen ook al dood…

En Bob Mould ook in allerlei incarnaties, onder andere het redelijk fantastische Sugar met het al even fantastische If I Can’t Change Your Mind:

Alstublieft zie, dat was uw portie melodieus lawaai op dinsdagochtend. Zonderdank!

En och ja, waarom niet. Tijdens deze korte docu zag ik de helft van mijn jonge muziekleven passeren. Genieten!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

10 reacties

  1. Doe Maar!!!! De enige band waar ik ooit fan van was. ‘k zat als kleuter te wenen op wc toen mijn zus kwam zeggen dat die gesplit waren …’k snapte het in feite niet goed. Maar als ik ze ooit maar kon uitleggen hoe erg ik dat vond, dan gingen ze dat toch zeker ongedaan maken eh?

Zeg het eens?