Tijdens onze vakantie neem ik altijd handwerkgerief mee. Vorig jaar deed ik al heel weinig en stond mijn mand nogal in de weg, dus koos ik dit jaar zorgvuldig uit: mijn kruissteekwerkje waar ik toen aan bezig was, en een vestje om te breien. En opnieuw: ik deed nauwelijks iets. Het komt er gewoon niet van. Volgend jaar moet ik gewoon iets simpels meenemen om te breien, en verder niks.

Ik had zwarte wol mee en zou voor Lili een vestje breien voor in de winter. De wol is Rico baby classic dk, wat ik eerder al vaker gebruikte voor dekentjes, en van de overschot kon ik nog truitjes of vestjes maken. De wol breit zalig, en is gemakkelijk in onderhoud. Kleren voor kinderen die je enkel met de hand mag wassen, vind ik niet echt praktisch. Dit steek je zo in de machine.

Uit mijn Jules & Julie boek (dat heeft al dienst gedaan zeg!) koos ik voor Lili de Axelle cardigan in ribbelsteek, en maakte die in maat 4 jaar. Kleiner durfde ik niet echt, en ik hoop dat die niet gigantisch te groot gaat zijn. Knoopsgaten maakte ik niet, ik naaide er bovenaan een haakje en oogje aan. Als dat niet werkt, kan ik later nog altijd iets anders verzinnen.

IMG_2531

 

IMG_2538

 

IMG_2541

Voor Pipa koos ik nog maar eens voor het Movember truitje, maar dan met de sluiting vooraan. Ik maakte maat 18 maanden, ik durfde voor een éénjarige geen trui te breien in maat 1 jaar. Een beetje dom misschien, want het kind is nog behoorlijk mini, maar toch… liever te groot dan te klein! En desnoods draagt ze het vestje niet komende winter maar de  winter erna. Voor haar gebruikte ik dezelfde Rico wol in een mooie kleur, die combineerde met een overschotje van haar dekentje dat ik nog liggen heb. Ik naaide er leuke knopen aan die ik van Sara kreeg. Ook die hebben al goed dienst gedaan.

IMG_2505

 

IMG_2521

 

IMG_2519

Truitjes in elkaar naaien is nog altijd niet mijn forte noch mijn favoriete bezigheid, maar ik vind ze toch wel goed geslaagd.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?