Na een dekentje voor een wiegje, wilde ik ook nog een groter dekentje maken voor het bedje van de baby.

DSC_1707

Van Janna en Florian kreeg ik voor mijn nieuwjaar het breiboek Jules en Julie (vette wink-wink nudge-nudge uiteraard!), waarin ik een mooi dekentje zag waarop ik me baseerde. Een rand in ribbelsteek, en dan vierkante blokjes van 10 steken op 12 rijen rechtsen en averechtsen. Erg simpel, maar erg mooi.

DSC_1711

Ik gebruikte Rico Baby Classic DK met naalden nr. 4. Zalige wol om mee te breien, als er eens een steek van je naald valt, is ze makkelijk weer op te rapen. Deze wol is wat warmer, zachter en lichter dan katoen, en dus heel geschikt voor een winterdekentje. De afmetingen van het dekentje heb ik niet nagemeten, maar het is zeker groot genoeg voor een kinderbedje.

DSC_1725

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?