Een 30-day song challenge die ik in 30 weken ga doen. Elke week een mooi liedje dus. En avant!

1_tCFbGBvMPx-2GUn_6jKLvw

Ik hoop dat ik niet constant ga teruggrijpen naar jaren 80 muziek, maar doe het bij deze toch nog maar eens. Een nummer dat me indertijd bij mijn nekvel greep, door de mysterieuze en lichtjes enge sfeer die het uitstraalde. Ik zat midden in mijn zwarte new wave periode, dat hoor je er wel aan. En zoals wel vaker, is het de eerste keer dat ik dit filmpje zie. Niet erg eigenlijk, want voor mij doet het een beetje af van het mysterie van de Danse Society. Altijd een groep zonder gezicht geweest voor mij, letterlijk dan.

Wat ik wel wist, is dat dit een cover is van een nummer van de Rolling Stones. En ook dat heb ik nu voor het eerst beluisterd. Behoorlijk psychedelisch, dit. En de Danse Society hebben zich het nummer echt wel toegeëigend.

Wat ik eigenlijk eerst in gedachten had voor deze blogpost, was 2-4-6-8 Motorway van de Tom Robinson band. Met een zalig live filmpke van Top of the Pops van de BBC in 1977, hoe wijs is dat. Met vanalles waarom te grinniken valt, zoals het debardeurke van de presentator. Maar alle gekheid op een stokje, zalig nummer van Tom Robinson, die je misschien wel kent van nummers als Listen to the Radio (dat ik zelf nog woord voor woord kan meezingen) of War Baby of Too Good to Be True. Of nog eentje: Glad to Be Gay! Zoekt keer op, echt waar, ge gaat verschieten wat ge allemaal kent van diene mens. En uiteindelijk gaan we hier allemaal zitten zingen: siiiiiiiing if you’re glad to be gay! Maar goed. Terug naar 2-4-6-8 Motorway!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

    1. Ik hou wel van een deprimerend nummer op zijn tijd. Komt uit volle puberperiode bij mij natuurlijk. Ik vind het nog altijd een heerlijk nummer, en hoor het liever in de coverversie dan de originele. De Dinky toys zijn mij dan weer een beetje te licht 🙂

        1. Ik hield wel van wat doom en gloom op zijn tijd, en wat lawaai ook. Nog altijd trouwens. Maar in mijn vroege pubertijd waren er zeker ook meer lichte muziekskes.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: