Nieuwe rubriek op vrijdag: Satur9 “doet iets”. Satur9 maakt, Satur9 eet, Satur9 kijkt, Satur9 leest… bedenk het maar. Vanaf nu elke week op vrijdag. 

Ik bijt de spits af met een dekentje en truitjes die ik maakte voor Pipa. Het dekentje passeerde al op héél veel foto’s, het wordt intensief gebruikt. Voor Lili maakte ik 2 jaar geleden een knalgeel dekentje met Rico baby classic DK uit het boek Jules en Julie. Daar waren we zo tevreden van, dat ik nu gewoon hetzelfde deed, maar dan in mintgroene wol. Op het laatst moest ik ineens heel snel breien, zodat het af was tegen dat de kleine juffer Pipa haar vervroegde entrée maakte.

(foto’s van enkele maanden geleden)

Ik had nog wol over, en breide tegen dat Pipa naar huis mocht uit het ziekenhuis ook nog een truitje. Want zo kleine prematuurtjes moeten warm gekleed zijn, ze hebben soms wat moeite met de temperatuurregeling van dat kleine lijfje.

Ik breide een truitje dat ook al voor Lili gemaakt werd, het movember truitje uit hetzelfde boek, maar dan zonder snor. Ik zette aan de sluiting op de rug ouderwetse pressionnekes, daar zou ze veel minder last van hebben dan van die dikke kamsnaps of gewone knopen.

Ik maakte het kleinste maatje, maat 0, en Pipa kon het truitje meteen dragen.

Ik was een beetje lui en blokte het truitje niet, daar had ik achteraf spijt van want de achtersluiting krulde echt wel veel om. Ik werkte ook de hals niet af, en had daar achteraf een beetje spijt van.

Onlangs maakte ik een tweede versie. Deze keer maatje 0 tot 3 maanden. Deze keer werkte ik de hals wel netjes af.

 

Ik blokte het truitje ook, maar bleef daar toch een beetje op mijn honger zitten: tussen de pressionnekes zijn nog steeds gapende gaten. Ze zijn wel iets kleiner. Volgende keer brei ik ook daar een boordje, denk ik.

Maar voor de rest: superzacht, comfortabel en makkelijk truitje.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?