De afgelopen weken schreven vijftiger Saralien, veertiger Nobutterfly en dertiger Bostonbaby hier een gesmaakte gastblog. Er waren nog kandidaten, dus verzamelde ik een tweede stelletje bloggers die een stukje wilden schrijven.

Opnieuw ga ik voor een dertiger, een veertiger en een vijftiger die schrijven over wat hen bezighoudt of waar ze graag mee bezig zijn. Eerste in dit rijtje is Sille van IJgenwijs, een dertiger die ook heel creatief is. Zij schreef een stukje over de wondere Pinterest-wereld en hoe die zich verhoudt tot de realiteit. Altijd leuk om lezen!

Bedankt Sille voor de aangename samenwerking!

Pinterest vs Realiteit

De meeste creatieve mensen houden al hun hele leven van knutselen, tekenen, naaien, verven, whatever. Ik niet. Als klein madammeke hield ik van dansen, toneeltje spelen, droomde ik van een carrière als catwalk model (wie mij kent zal nu wel een lachje laten ontsnappen) en zwom ik snel als een dolfijn in de zwemclub. Heel actieve dingen eigenlijk. Thuis kwam er ook geen enkele stimulans op creatief vlak (no offence, mamaatje) en dus zag ik er ook het nut niet van in.

Maar toen mijn leventje wat huiselijker werd, bleek er toch een klein creatief beestje in mij te schuilen. Ik kon niks, en wist al helemaal niet hoe ik ergens aan moest beginnen. Aan wat dan ook. Dus begon ik allerlei workshops te volgen. De drempel was laag, ik leerde op korte tijd iets eenvoudigs te maken en kon op die manier verschillende soorten creatieve uitlaatkleppen uitproberen. Het werkte, er werd iets in gang gezet en intussen begon dat kleine creatieve beestje in mij steeds meer plaats in te nemen. Ik maakte en probeerde en knoeide, met wisselend succes.

Waarom nu heel deze uitleg? Omdat ik – als niet zo van nature enorm creatief wonder zijnde – mij nogal vaak vergaap aan die mooie knutselwerkjes op Pinterest. Op mijn borden staan meer pins die ik wil uitproberen, dan dat er mij nog dagen resten (en ik ben nog maar bijna 34!). Hoewel Pinterest al jaren mijn favoriete inspiratiebron is, kan ik soms moeilijk geloven dat deze projectjes ook door mij zo’n mooi resultaat zullen opleveren.

Daarom dat ik er vandaag, voor mijn allereerste gastblog, 2 pins uitpik om uit te proberen. Je zal telkens de originele pins, mijn (ver)knoeiproces én uiteraard het eindresultaat te zien krijgen.

Probeersel 1: Shrinky dinks

https://www.pinterest.com/pin/775815473288213072/

Krimpfolie is een tof ding om mee te werken. Ik maakte er eens een mooi setje oorbellen van, dus ging ik met plezier ook deze uitdaging aan. In het voorbeeld werken ze met doorschijnende krimpfolie, ik had alleen witte. Dus moest ik de foto overtekenen. Er bestaan grotere tekentalenten. Maar kijk, het resultaat valt wel mee.

Pin vs realiteit? Min of meer ok. Het gaatje bleek te klein. Volgende keer bovenaan wat meer witruimte overlaten en een groter gaatje maken.

collage

Als extraatje maakte ik de confetti’s met een ronde pons en viltstiften.

krimpfolie04

Probeersel 2: Hot glue gun

https://www.pinterest.com/pin/775815473288213086/

Ik moest en zou het hebben, zo’n lijmpistool. Makkelijk vind ik het helaas niet. De letters schrijven is echt niet makkelijk, ze er nadien afpellen is een hele klus. Ik probeerde ook maar wat uit met de spuitbussen die ik nog had: roze, blauw, goud en glitter.

collage2

Pin vs realiteit? Mwah… Het effect is inderdaad gelukt. Volgende keer wat beter nadenken over de kleuren. En nog wat oefenen op het maken van mooie letters met het lijmpistool. Met letters die aan mekaar vasthangen en met wat extra lijm aan de zijkant zal alles ook wel makkelijker loskomen. Net zoals op de pin dus.

lijm04

 

lijm05

Dit is mijn twintigste bericht in de de 40 dagen bloggen challenge. Uitleg alhier. Deelnemerslijst alhier.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

  1. Pinterest is leuk! Je doet er heel veel ideeen op, mijn dochter en ik zijn er groot fans van. Ook als je minder creatief bent kun je natuurlijk gewoon iets namaken wat een ander heeft bedacht.

Zeg het eens?