Onlangs zou ik spaghetti maison maken. Ik overliep met Meneertje Mertens of we alles in huis hadden. Spaghetti, tomaten in blik, ajuin, wortels, paprika’s, kaas. Gehakt hadden we niet in huis. “Dat gaat Lies wel halen bij de slager”, zei Meneertje Mertens. Champignons hadden we ook niet in huis. Maar ik vond het een beetje zielig om Lies naar een tweede winkel te sturen om groenten die ze daarbij nog niet eens lust.

Meneertje Mertens: “Hebben we geen champignons in blik?”

Ik ging bijna over m’n nek. Neeeeeeeeeen. We hebben geen champignons in blik in huis. Nooitvanzeleven! Ik vind dat verschrikkelijk, champignons in blik. Iew! Eikes! Bweurk!

En toen dacht ik, ha, leuk voor mijn blog. Een onbenullige blogpost over het eten in blik wat ik zum kotzen vind. Dat ik echt vertik om ooit te eten. Zoals daar zijn.

1. Aardappelen

Dat is het eerste wat in me opkomt. Ik zag dat eens in de Turkse supermarkt, aardappelen in glas. En toen dacht ik: tja, dat zal wel in blik bestaan ook. Maar allez, wie éét dat nu! Leg me dat eens uit.

2. Champignons

Welja. Zoals hierboven vermeld dus. Champignons in blik. Die textuur. Bweikes.

3. Witte bonen in tomatensaus

Ik vind dat dus de gruwel. Echt. Ik moet daar niet van hebben. Ik vind dat vies. Ik kan dat niet uitleggen, maar ik vind het vies. Vies!

4. Ravioli

Da’s een restantje van de lagere school. Ik mocht boterhammen eten op school, en mijn ma deed haar best om lekkere boterhammetjes te maken, met variatie. Er waren ook kinderen die warm aten op school. En dat was echt vreselijk. Dat werd aangeleverd (toen al, ik heb het over halverwege de jaren 70) op school, in gamellen. En dat stonk, mannekes toch, dat stonk. Over het algemeen hoorde je van de rij tafels waar warm gegeten werd alleen gesteun en gekreun en gezucht en geklaag komen. Behalve als het ravioli was. Dan waren ze allemaal super-enthousiast! Gejuich. Hoera! Ravioli! En ik vond dat dat gewoon even hard stonk als het andere eten, en het zag er even vies uit. Iew. Ik heb het nooit gegeten, en ik kan me er nog steeds niet toe zetten om ravioli uit blik klaar te maken of te eten. Bah.

En nu ben ik echt benieuwd. Kom op. Wat vinden jullie vreselijk eten in blik. Vertel. Eens met de bovenstaande, of zijn het andere gruwelen? Spill the beans!

Dit is mijn negentiende bericht in de de 40 dagen bloggen challenge. Uitleg alhier. Deelnemerslijst alhier.

Verwante Berichten:

 • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

17 reacties

 1. Ja, bij jou is het overduidelijk dar je geen champignons uit blik lust 🤣😂Witte bonen koop ik in glazen potten en vind ik wel lekker.
  Stoverij met veel vet aan uit blik en vol-au-vent uit blik daar gruwel ik ook van. 🤢🤮

 2. Boontjes in tomatensaus uit blik eet ik eigenljik wel graag. Haha 😀 Champignons vind ik sowieso vies maar uit blik lijkt het me helemaal ranzig!

  1. Ik eet echt héél graag champignons. Maar niet uit blik 😀
   En die dégout van witte bonen in tomatensaus is iets irrationeels bij mij. Ik mag er gewoon niet aan denken. Brrrr!

 3. Boontjes in tomatensaus lust ik wel eens maar niet uit blik, wel uit bokaal. Voor de rest ook zoveel mogelijk vers, zelfs de ravioli 😉

 4. Haha, grappig bericht!
  Witte bonen in tomatensaus eet ik wel nog graag uit blik, al heb ik ze nog nooit vers proberen klaarmaken, terwijl dat meestal de doodsteek is voor om het even welk blikvoedsel (champignons bijvoorbeeld; mijn moeder gebruikte regelmatig champignons uit blik, dus als kind was ik dat gewend en vond ik dat ook lekker, maar sinds ik ze zelf vers klaarmaak, vind ik er ook niets meer aan).
  Er zijn twee dingen uit blik die ik écht écht niet wil eten, al ligt dat misschien eerder algemeen aan het voedsel dan specifiek aan het feit dat het in blik is: corned beef en rolmops. Jakkes.

  1. Corned beef heb ik nog nooit gegeten. Niet dat ik daar een degout aan heb: het zegt me gewoon helemaal niks. Ik zie niet in waarom ik dat zou eten.
   Rolmops daarentegen, dat vind ik dus gewoon, echt, lekker. Die potten zijn wel altijd te groot, want ik eet er eentje en ik heb weer voor een heel lange tijd genoeg. Dat ligt namelijk de rest van de dag op mijn maag. Maar af en toe krijg ik daar dus heel veel zin in, en moet ik een rolmops eten. Eens om de zoveel jaar.

 5. Witte bonen in tomatensaus, koud, zo uit de pot? Lekker! 🙂 Eten de jongste twee ook altijd met me mee als de oudste en zijn vader een of andere vieze groente door en door hebben gekookt 🙂

 6. Weet je dat ik ravioli uit blik geweldige comfort food vond in mijn jeugd en jong volwassen leven. Omdat mijn man ervan gruwelde kocht ik het uiteindelijk enkel nog als snelle hap op dagen dat hij in het buitenland was, maar sinds ik nu ook moet maaltijden maken voor mijn kindjes is mijn consumptie van ravioli uit blik stilgevallen. En heb ik geleerd om desnoods gewoon wat pasta te koken met een bokaal tomatensaus erbij als snelle comfort food.

  1. Ik hoop dat je de ravioli niet al te hard mist, hihi 🙂
   Ook spaghettisaus uit een bokaal eet ik niet. Heeft alles te maken met het feit dat mijn maag daar echt niet meer mee om wil. Ik heb wel andere culinaire zonden 😀

 7. Uit nieuwsgierigheid heb ik eens spinazie uit blik geprobeerd. Ik vond het net Olvarit…. Absoluut niet voor herhaling vatbaar.

  1. Ja, champignons zijn zalig lekker.
   Tomaten uit blik, en passata en tomatenpuree. Witte bonen. Zonder tomatensaus! Kidneybonen. Voor de rest zijn het maar eens de occasionele dingen hier.

Zeg het eens?