Maandag tag-dag. En omdat ik het niet slecht vind te denken over de dingen waar ik blij van word, deze Happiness Tag. Gevonden bij Tifosi, die de tag bij Mrs. Curly vond. En zij vond hem dan weer bij Lafemmefem.

Van welk eten word jij blij?

Ontbijt. Mijn gewoon ontbijt (havermout, muesli, granola, melk), of een uitgebreid ontbijt met croissants en boterkoeken en brood met beleg en een zachtgekookt eitje met soldaatjes en yoghurt en ontbijtgranen en fruitsap en fruitsla en een fles bubbels en zo. Beetje veel denk je zo? Dan eet ik er wel de ganse dag aan verder. Geen probleem.

Welke film maakt je vrolijk?

Da’s een moeilijke. Ik kijk weinig films de laatste tijd. En al helemaal geen films waar ik vrolijk van word. Ik werd vroeger vaak wel vrolijk van films met Robin Williams.

Welk kledingstuk maakt je happy?

De pyjama-broeken die ik voor mezelf maak. Eigenlijk yoga-pants, met een patroon van Burda. In zwarte katoen-jersey van stevige kwaliteit. Heerlijke broeken om te dragen. Zitten super-makkelijk. En je kan er al eens mee over straat zonder dat iemand opmerkt dat je een pyjama-broek aan hebt.

Van welke beautyproducten word je blij?

Ik word niet blij van beautyproducten. Ik ben wel tevreden als dingen lekker ruiken, want dat is een probleem dat ik met veel beauty-producten heb. Dat ik de geur niet kan uitstaan. Dus gebruik ik al 15 jaar of zo dezelfde deo, gebruik ik vanalles van Yves Rocher omdat ik er bij hen in slaag vanalles te vinden dat ik kan verdragen qua geur. Hun kersenbloesem-lijn vind ik zalig ruiken en daar word ik dan wel blij van, ja.

Wat is jouw gelukkigste herinnering?

Eén van mijn mooiste herinneringen is hoe Meneertje Mertens en ik in het gezegende jaar 2003 (wat een zomer) door het zonnige, groene landschap cruiseden met zijn Citroen Xantia (pneumatische ophanging anyone), met A Rush of Blood to the Head of de 3 maxi singles van Clocks van Coldplay heerlijk luid. En maar meezingen.

Van welke muziek word jij blij?

Onlangs begon ik op Spotify met een “Happy” playlist. Allemaal liedjes waar ik blij van word. Het eerste wat daar áltijd in mijn hoofd opkomt als ik denk aan liedjes waar ik blij van word: Supergrass!

Onlangs hoorde ik deze Take the Skinheads Bowling terug op Radio 1, en daar word ik ook blij van.

In het verlengde daarvan, They Might Be Giants natuurlijk.

Drie is wel genoeg zeker? Als mijn playlist wat uitgebreider wordt, deel ik hem eens. Voorlopig heb ik nog maar een tiental liedjes.

Wat doe je op dagen als je jezelf down voelt om weer happy te worden?

Lezen, om soelaas te zoeken in een andere wereld. En proberen mezelf voor te houden dat als ik een nachtje geslapen heb, ik alles weer anders zie.

Noem drie willekeurige dingen die je ontzettend gelukkig maken.

Mijn gezin en daarnaast en daarbuiten: mijn kleinkinderen. Stoffenwinkels. Muziek.

(deze prachtige foto werd gemaakt door mama Janna)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

    1. Ja, awel. Heb nog steeds niet meer dan 10 liedjes in mijn happy-lijst. Laat me een “melancholie”-lijst maken, en ik klop je on the spot dood met minstens 50 nummers en een geschikte titel voor die lijst. 😀

Zeg het eens?