Tijdens de 40 dagen bloggen reserveer ik mijn dinsdagse blogbericht voor een rondje jatten. Gepikte ideeën, die vind je hier. Ik lees bij andere deelnemers, ik kijk eens rond op hun blogs, en ik pik wat ik leuk vind om zelf eens te doen.

Deze heb ik gezien op Evi’s blog, oorspronkelijk komt het van bij ene Koen.

1. Wanneer heb je voor het eerst gevlogen?
Toen ik nog in het lager zat, zijn we eens naar Spanje geweest, met het vliegtuig. Mijn ma, Hilde, een vriendin van mijn ma en haar zoontje, en ik. Ik herinner me nog dat ik de nacht na de vlucht lag te schommelen in mijn bed. En dat het heel veel geregend heeft toen. En dat dat jongetje “kenen op zijn tenen” had, en dat wij dat rijmpje het mopje van de vakantie vonden. Het jongetje vond het toch net iets minder grappig. En mijn ma vond dat we daar niet zo mee mochten lachen. Verder heb ik niet vaak meer gevlogen. Eén keer denk ik, naar Chicago.

2. Waar ging je voor het eerst naar school?
Ik ging naar het Sint-Lutgardis in Mariakerke. We woonden in Wondelgem. Ik was één van de weinigen die niet in Wondelgem naar school ging. Maar het was een gezellig schooltje. Met drie nonnen, toen. Het schooltje is er nog. De nonnen niet meer.

3. Waar (en wanneer) ging je voor het eerst zonder ouders op vakantie?
Goh, ik neem aan dat we de kampen van de CM meerekenen dan? Als ik me goed herinner was het eerste naar Retie. Ik deed dat niet echt graag, op kamp gaan.

4. Wat weet je nog van de allereerste keer dat je alcohol dronk/proefde?
Nee, herinner ik me echt niks van.

5. Wat is de eerste single/lp/cassettebandje/cd die je zelf kocht (of kreeg)?
Aha. Mijn zussen waren eigenlijk wel veel met muziek bezig, toen, eind jaren 70. Christine had cassetjes met de verzamelalbums van de Beatles, en dan mocht ik op haar kamer gaan luisteren. Van Hilde herinner ik me Easter van Patti Smith. Ik was al snel gefascineerd, ook al door mijn ma haar oude platendraaier. Mijn eerste LP kreeg ik in 1979, voor mijn verjaardag. Reggatta de Blanc van The Police, en ik vind dat nog steeds een goed album.

6. Wie was de eerste dode mens die je zag?
Dat was mijn grootmoeder langs vaders kant, lang geleden als kind. Ik heb nog een paar flitsen van herinneringen aan die dag.

7. Weet je nog iets van de eerste keer dat je de zee zag?
Daar herinner ik me niet veel van, ik was dan ook erg klein. Plenty of foto’s van ons aan de zee, was iets wat mijn ma heel vaak met ons deed. Ik herinner me boterhammen met ei en zand.

Mijn zussen en ik. 1970 denk ik?

Mijn oudste zus Christine en ik.

 

8. Waar stond het bed waarin je voor het eerst sliep nadat je je ouderlijk huis hebt verlaten?
Het eerste bed waar ik sliep nadat ik het ouderlijk huis verliet, stond in Mariakerke. In de Octaaf Van Dammestraat. Vlakbij de Bourgoyen. In een klein rijhuisje, waar op de benedenverdieping plaats was voor de keuken en eetplaats, en de living op het eerste verdiep was. De slaapkamer was zo klein dat het bed er wel in paste, maar de kleerkast in de kamer ernaast stond. Het was er klein maar supergezellig.

9. Wie was de eerste niet-Vlaming – iemand met een andere culturele achtergrond – waar je mee hebt gepraat?
Holy crap, dat herinner ik me echt wel niet. Ik denk, maar ik kan mis zijn… het Turkse meisje dat bij ons in de klas zat in het eerste middelbaar, in het Stedelijk Onderwijs in de Pollepelstraat. Ik herinner me niet of er mensen van een andere origine in het bovenvermelde Sint-Lutgardis zaten (alhoewel me iets voorstaat van een Spaans meisje met de naam Mercedes en dat ik daar toch aan moest wennen), maar dat meisje herinner ik me wel. We hebben het hier over 1980, en toen waren er toch nog niet zoveel mensen van Turkse origine in het Gentse onderwijs. Ze praatte zeer mooi Nederlands, had een Belgisch vriendinnetje, was volgens mij perfect geïntegreerd, maar toch deden de typische problemen zich voor. We mochten bijvoorbeeld geen nagellak dragen, en het meisje had rode nagels van de henna waarmee ze het haar van haar mama bewerkte. Probleem! Tssss. Of die keer dat zij en een ander meisje, dat last had van haar schildklier en zwaar obees was, gedwongen werden om net als de rest in korte broek en shirt te turnen, ipv. een lange broek te mogen dragen. Again: tsssss, waarom moet van dat soort dingen een probleem gemaakt worden? Wat is het belang van een korte broek in de turnles? Ik begrijp dat niet echt goed. Soit.

10. Wat was de eerste plek die je bezocht buiten Europa?
Chicago. Ben ik eens een paar dagen heen geweest toen mijn ex er werkte. Mooie herinneringen. Zo spannend, die vliegreis op mijn eentje. Klein vliegtuigje naar Kopenhagen, vandaar grote jet naar Chicago. Heel rustig, rij zetels voor mezelf, allemaal behoorlijk relaxed. Afgesproken met mensen die ik van het internet kende. Zotte Carla die ik kende van een Smashing Pumpkins forum, en Valerie die ik via de Finn-kanalen kende. Zij is voor mij van Columbus naar Chicago gereden, en is een paar dagen gebleven. Was echt zalig. Via Facebook heb ik nu al jaren terug contact met Valerie, en dat is plezant. Ik hou van het internet!

11. Wat weet je nog van de eerste keer dat je je partner voor het eerst helemaal bloot zag?
None of your business.

#40dagenbloggen, uitleg vind je hier, deelnemers vind je hier.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

Zeg het eens?