Ik doe mee met 40 dagen bloggen, uitleg vind je hier, deelnemers vind je hier.

Op woensdag pluk ik een onderwerp uit de suggesties die we via mail toegestuurd kregen.

Moest de mogelijkheid zich aanbieden: zou je je leven zoals het nu is achterlaten en ergens anders opnieuw starten? Waarom wel, waarom niet?

Waarom wel? Ik heb altijd iets gehad Australië. Of toch van tijdens mijn puberjaren. Gefascineerd. Prachtige landschappen. Oneindig ver. Wide Open Road. De muziek ook. The Triffids en zo.

Moest ik mijn leven zoals het nu is kunnen achterlaten en ergens anders opnieuw starten, het zou best wel in Australië mogen. Ik zie me daar wel te aarden. Niet in Sydney. In Perth misschien. Of zo ergens in een klein godvergeten nest in het midden van de woestijn. Of ergens aan zo’n prachtige kustlijn, met blauwe oceaan en wit strand en altijd mooi weer. Of in Melbourne. Lijkt me een gezellig stad. Ik zou wel eens gaan sightseeën natuurlijk, in Sydney, naar dat operagebouw en die brug en zo gaan kijken.

Wat ik er zou gaan doen? Ik heb geen idee. Ik weet het echt niet.

En dus ja…

Waarom niet? Het is compleet utopisch, uiteraard. Ik geraak daar niet eens binnen. En daarbij… vier weken op vakantie gaan, dat is best wel OK. Maar mijn kinderen en kleinkind achterlaten en aan de andere kant van de wereld gaan wonen? Ik dacht het niet. So simpel is dat.

De foto’s bij dit bericht zijn van Fleur van Lieshout. Op haar blog Dora (Flora) the Explorer lees je over haar avonturen in Australië en Nieuw-Zeeland, geïllustreerd met veel mooie foto’s.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: