Donderdagse 40dagenbloggen-berichten gaan over muziek. Een onuitputtelijke bron aan inspiratie wat mij betreft, dat kan niet misgaan.

Onlangs maakte Janna een reportage over het schatten van LP’s. En ik had net mijn volledige collectie (CD en vinyl) ingegeven op discogs (vriendjes worden? mijn gebruikersnaam is satur9).

Bottomline van de reportage is dat uw oude elpee’s over het algemeen geen fluit waard zijn. Dat wist ik al langer, en met CD’s is het nog erger gesteld. Nog geen euro krijg je voor courante CD’s van bekende groepen. De algemene regel is: hoe obscuurder, hoe duurder. Maar dan moet je wel je elpee’s in goede staat bewaard hebben, en niet in je vochtige kelder of in de zon op de hoedenplank van je wagen.

Ik sorteerde mijn collectie eens aflopend op waarde, en onderstaande 3 bleken de duurste items te zijn. Geen dingen die gruwelijk veel geld waard zijn, maar het is toch wel leuk om weten. Ik kreeg trouwens al een paar berichtjes (lang geleden, toen ik een eerste deel van mijn collectie ingaf, maar ergens na 1/5e of zo gaf ik het op), of mijn Chills CD’s niet verkoop. Maar neen, ik verkoop niks. Het is gewoon leuk om weten.

  • Mijn mooie CD-box van Mellon Collie and the Infinite Sadness van de Smashing Pumpkins. Ik heb daar veel geld voor betaald, en ik zou dat kunnen terugkrijgen moest ik willen.
  • Ik en Mezelf, Een EP uit de jaren 80 van Fred A., ofte Fred Angst, ook gekend als Gerry Vergult van (onder andere) Aroma di Amore. Tot mijn verbazing brengt dit behoorlijk wat geld op, het duurste vinyl uit mijn collectie.
  • De Secret Box van the Chills. Een box set uitgebracht via de website van The Chills in beperkt aantal. Het verschil tussen de minimumprijs en maximumprijs is nogal groot, maar het is toch wel een gewild item.

Maar zoals gezegd, ik zie mijn LP’s en CD’s graag, dus verkopen doe ik toch niet.

#40dagenbloggen, uitleg vind je hier, deelnemers vind je hier.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

  1. Mijn elpees liet ik achter en mijn moeder gaf ze weg. Inmiddels heb ik geen platenspeler meer maar wel nog cassettes en cd’s. Ik overwoog ze weg te doen aangezien alles tegenwoordig streaming en mp3 kan maar besloot ze te houden. Het is toch vooral de sentimentele waarde

  2. Inderdaad, er is ook een sentimentele waarde. En nog: ik vind dat mooi, vooral een LP. Ik heb graag iets om “vast te houden” tegenover de streaming en MP3’s.

  3. Ik hou mijn collectie ook bij op die app, maar hou vooral van de gezelligheid van LP’s. Zowel ik, als mijn kinderen luisteren echt héél vaak LP-tjes. De kinderen naar sprookjes en luisterverhalen en ik naar oude én nieuwe muziek. Zou mijn spelen niet meer kunnen missen!

Zeg het eens?