Het ene moment zeg ik dat de moed en de goesting om te bloggen er niet is, het volgende moment vind ik opeens mijn drive en inspiratie terug. En ik heb nog wel wat dingen om op jullie af te vuren, wacht maar!

Laat ik beginnen met de sjaal die ik maakte tijdens mijn dip. Er werd weinig geschreven, er werd weinig genaaid, er werd weinig gekookt, er werd weinig gedaan tout court, maar er werd wel als een bezetene gebreid. En naar Netflix gekeken ondertussen. Breien en Netflix, een zeer aangename combinatie.

Ik kwam deze sjaal tegen in een godvergeten hoekje van het internet, en ik was meteen verkocht. Ik zag ‘m in “mijn” kleuren voor mijn ogen, in de Fabel wol van Drops (want we moeten toch wel wat op het budget letten), en ik moest en ik zou.

Dus ik bestelde bij Wolnut 10 bollen Fabel, een paar effen, een paar bollen print en een paar longprint. En ik was content van de kleuren toen ik ze “intecht” zag. Ik bestelde ook een set bamboe rondbreinaalden. Komt altijd van pas. Ik breide met naalden 5,5.

Het begin ging moeizaam, héél moeizaam. Ik las, herlas, begreep niet, probeerde, zag dat het niet goed was, herbegon. Rinse, lather, repeat. Ik haalde er Youtube filmpjes bij. En het begon heel traag te dagen. Na 100 keer herlezen, diep fronsend nadenken, luidop lezen, patroon uitschrijven zonder afkortingen, 4 keer herbeginnen. Begreep ik het. Ik vreesde dat ik het begrepen had tot ik een nieuwe kleur moest aanhechten, maar asjemenou! ik kon zonder problemen verder.

En ik vond het zalig. Ik breide en breide en breide. Als een bezetene. Verslavend was het. En ik vond het mooi ook.

Ik blokte niet, ik stopte de draadjes in, ik maakte flosjkes. Stel je voor, in één keer snapte ik hoe ik de kwastjes moet maken! Weer iets bijgeleerd.

En ik ben content van het resultaat. Een heerlijke sjaal om in te wonen.

Het leutige is dat ik nog de helft van de wol overheb. En dat ik het maken zo verslavend vind, dat ik een tweede, vrijwel identiek, exemplaar aan het breien ben. Het enige verschil is dat ik met naalden nr. 5 brei. En ik weet al aan wie ik dat tweede exemplaar kwijt kan.

#40dagenbloggen, uitleg vind je hier, deelnemers vind je hier.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

Zeg het eens?