Ik vraag me af: zou ik niet gewoon 40 dagen bloggen, in plaats van 1x per week te bloggen in het kader van de 40 dagen bloggen challenge? Want ineens loopt mijn brein over van ideeën en inspiratie en door wat nieuwe blogs te lezen ook wat gepikte ideeën en zo. Dus. Misschien. Afwachten. Niet te zot. We zien wel. Maar misschien ga ik dus wel voor elke dag een blogpost. We zien wel.

Voor Meneertje Mertens zijn valentijn zette ik gisteren een Youtube filmpje van Message to My Girl op Facebook. En opnieuw dacht ik: wat is dat toch een onverwoestbaar goed nummer. En Neil Finn bewijst dat gewoon, dat dat een onverwoestbaar goed nummer is.

Want je hebt enerzijds de originele versie met die zalige 80’s synthesizers en het al even zalige cheesy 80’s clipje. Cringeworthy if you ask me, but fun.

Neil Finn brengt het nummer vaak in een uitgebeende versie, enkel op piano. Het schoonste bewijs dat het een nummer is dat er stáát.

En dan is er nog deze versie, aan het andere eind van het spectrum, van uitgebeend naar bombastisch. Met volledig symfonisch orchest en koor. Je krijgt er wat uitleg bij van Neil Finn, die in het begin maar huiverachtig stond tegenover deze behandeling van zijn nummers, maar er uiteindelijk wel vrede mee had. Eddie Rayner, toetsenist van Split Enz, maakte deze bewerkingen, wat resulteerde in een aantal CD’s. Ik vind vooral de eerste prachtig, af en toe laat ik die eens door het huis schallen, waarbij ik luidkeels meezing, en ook dirigeer en ronddans. Als ik alleen thuis ben, wel te verstaan. De beeld- en geluidskwaliteit zijn niet echt je dat in dit fragment, maar ik vind het toch zalig.

(dit is live, de CD-versie is ook te vinden op Youtube en klinkt beter, maar ik vind dit echt wel iets hebben).

Als een nummer in zovele uitvoeringen kiekevel veroorzaakt, dan is het goed. Voila. Meer heb ik daar niet over te zeggen.

#40dagenbloggen, uitleg vind je hier, deelnemers vind je hier.

(foto bij dit bericht door Meneertje Mertens, van Neil Finn – en zoon op drums en zoon op gitaar en echtgenote op bas – op de Lokerse Feesten in 2016, met paars pak en paarse belichting)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?