Vraag om advies en deel de beste in een volgende blogpost. (pagina 202, opdracht 5)

Deel 2 van deze opdracht, het advies dat ik kreeg (deel 1 vind je hier, moest je het gemist hebben). Advies dat in grote lijnen overeenkomt met wat ik zelf in gedachten heb, met hier en daar een uitschieter.

  • Bibliothecaris. Mijn jeugddroom. Misschien moet ik die maar eens verwezenlijken en een opleiding volgen?
  • Verkoopster in een platenzaak. Nog zoiets dat me altijd aansprak. Je mag daar een boekenwinkel en stoffenwinkel bij doen. Onvoldoende beheersing van de materie zou wel mijn probleem zijn. (dat lijkt het vaak te zijn: ik ken van alles een beetje en van niets veel).
  • Vertaler op zelfstandige basis. Ook. Goede aanzet. Weet niet of ik nog zou willen vertalen en of daar een markt voor is, maar, goede aanzet om eens te kijken wat de mogelijkheden zijn.
  • Psychologe (opleiding?), coaching, een adviserende rol… zoals een collega zei, een verzadigde markt, maar het onderzoeken waard, die coaching was iets dat ook al in mijn hoofd speelde.
  • Een boek schrijven. Mmmh. Ik denk dat ik dat niet kan. Ik word zenuwachtig als ik aan verhaallijn en schrijftechniek denk.
  • Opleiding “technieker in de zorg”. Ik zie een aantal praktische obstakels, maar het is eigenlijk wel het startpunt om eens door te denken over en te zoeken naar opleidingen die voor mij minder voor de hand liggen.
  • Loopbaanopleiding volgen. Coaching. Outplacement. Trajectbegeleiding. Hoe het kind ook moge heten. Komt ervan, zeker weten.
  • Kleertjesboetiek. Voor kleine kinderkleertjes dus. Vloggen. Filmpjes. Advies. De aanzet was er. Ga ik daarmee verder? Anderhalve maand bezig, gestopt. Jammer. Geen idee hoe het daarmee verder zal gaan, is één van de opties die bekeken moet worden.
  • taart-, haak-, brei-, naai-, lees-, koers- en coachingcafé. Make your dream come true. Een boeken- annex brei- en naaiatelier. Dagschotels. Koffie en thee. Boeken. Grote rekken met boeken en stoffen. Tijdschriften. Lezers. Creatievelingen. Eters. Koffiedrinkers. Werkers. Babbelaars. Ik zie het zo voor mij. Maar: geld, en energie. Maar, ook: I want!

Veel denkvoer, hè? Leuk.

#projectblogboek

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?