Zoals beloofd, meer shirts, meer zomerkleren gemaakt in de herfst. Meer knippen en plakken of knippen en locken. Ik had allerlei overschotten stof, beetje buiten mijn comfort zone qua kleuren, maar toch ook met behoorlijk wat zwart, en ik zag er wel iets in. Ik zag ze groeien voor mij ogen. Ik zag hoe ik de stukken aan elkaar wilde zetten zodat ik grotere stukken stof kreeg, ik zag daar shirtjes in.

Een eerste werd een shirt zonder mouwen (Tamarillo patroon) met wat tropische (vind ik) motieven. Voor de voorkant lockte ik 3 stukken aan elkaar, voor de achterkant werden het er 6 of 7. Het resultaat mag er zijn, met een effen zwart boordje aan de hals maar blauw/zwart boordje aan de armen dat er erg goed bij past.

Een volgende werd een shirt met een effen zwarte voorkant (katoentricot van bij stoffen.net), de stof die ik gebruik om aan te vullen als ik er niet geraak met de overschotten.

De achterkant is heel wat kleuriger. Ik vond het wel leuk om dit als achterkant te gebruiken. Ik zette deze keer korte mouwen aan het shirt (voor de armsgaten en mouwen gebruikte ik het Plantain patroon), en ik zette boordjes aan de mouwen. De boordjes kleuren mooi bij de rest van de stof.

In het volgende stuk stof zag ik een shortje, zoals ik al eerder maakte, afgeleid van het Burda Corinne yoga pants patroon, een broek die ik heel graag draag. Bleek dat de stof te klein was. Verdju. Ik liet het zaakje liggen en sliep er een nachtje over, en toen bedacht ik dat ik toch ook kon combineren met zwart? Enter de bovenvermelde zwarte katoentricot. Ik wisselde links en rechts af met zwart en gekleurd, maakte de heupband langs de buitenkant in het zwart en langs de binnenkant in de gekleurde stof, gebruikte de platte hoodiekoord van bij Stoffen Verkempinck en was zeer tevreden met het resultaat.

De laatste stofresten waren wat groter, en daar kreeg ik een shirt en short uit, gecombineerd met de zwarte katoentricot.

Het vergde behoorlijk wat nadenken en uitproberen, maar uiteindelijk ben ik heel tevreden met hoe het spel van de kleuren uitkwam. De voorkant past zoals hierboven te zien mooi bij elkaar, en ook de achterkant is fijn gecombineerd.

Voor sommige stukken had ik voldoende stof om niet te moeten knippen en locken, voor andere stukken was het wel zoeken en prutsen om het mooi tesamen te krijgen. De mouwen zitten niet helemaal goed en wringen een beetje tegen, maar het shirt zit door de rek in de stof toch gemakkelijk. De short is zo simpel dat je er weinig fout aan kan doen.

Zoals al gezegd zijn het niet altijd de kleuren die me liggen, maar ik vermoed dat ik deze shirtjes en shortjes goed ga kunnen gebruiken. Misschien om te sporten tijdens de geplande revalidatie. Misschien om mee te slapen. Of misschien gebruik ik ze als doodgewone shirtjes en shortjes tijdens onze komende Frankrijk-reis. Waarom niet, ze zijn mooi genoeg.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?