Deel een lijst met jouw favoriete mensen om te volgen op Twitter en hun beste tweets. (pagina 202, opdracht 6)

Ik gebruik Twitter voor 2 heel specifieke dingen.

  1. Ik heb mijn eigen account, die ik voor weinig meer dan mijn blog gebruik. Eigenlijk is het vooral praktisch. Ik post een bericht op mijn blog (9 keer op de 10 gaat dat automatisch met een gepland bericht), IFTTT stuurt dat bericht automatisch door naar mijn Twitter-account, waarna datzelfde IFTTT zich al even automatisch ontfermt over het doorsturen van dat bericht naar mijn Facebook-pagina. Deze omweg is nodig omdat de simpele weg al gebruikt wordt om het bericht door te sturen naar mijn persoonlijke profiel.
  2. Het wielrennen volgen. Twitter is al jaren de speeltuin van wielrenners, wielerploegen, teammanagers, sportdirecteuren. Er was een tijd dat ik vooral in de zomer Twitter volgde, nu loopt het toch wel een beetje door want er valt nauwelijks nog van een stille periode te spreken. De wielrenners en ploegen hebben ook Instagram ontdekt, en nu is het helemaal leuk. Zo zag ik de afgelopen week allerlei wielrenners weer aan het trainen gaan voor 2018, na hun vakantie. Sommige accounts worden beheerd door managers en PR-mensen, sommige wielrenners en co. posten zelf wat hun uitkomt op hun profiel. Foto’s, filmpjes, opmerkingen, commentaar, kritiek, je leest het er allemaal. Heel leerrijk.

Voor de rest heb ik wat vrienden en bekenden op Twitter, maar verder hou ik me er niet mee bezig. Teveel lawaai naar mijn goesting, teveel opgewonden standjes, teveel geblaat, teveel zever, teveel gezaag.

En is het nu bijna tijd voor de Omloop?

#projectblogboek

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?