Deel je bucket list: wat wil jij nog allemaal doen voor je sterft? Kan ook: wat wil jij allemaal nog doen voor je dertig wordt, aan kinderen begint, gaat slapen. (pagina 146, opdracht 11)

Eerlijk gezegd krijg ik het op mijn zenuwen van al dat gedoe over die bucket lists. Ik heb geen bucket list. En ik wil ook geen bucket list. Bucket lists are overrated anyway.

Voila, there you had it. Ik heb een beetje een wrang gevoel bij deze opdracht. Ik ben nog niet van plan om dood te gaan, maar ik ben en blijf nog wel een tijdje ziek, dus ga je sowieso toch wel denken. Wat heb ik gedaan in mijn leven, wat heb ik niet gedaan, wat wil ik nog doen?

Maar neen, echt, ik heb geen bucket list. De dingen zijn goed zoals ze zijn, en ik heb niet het gevoel dat ik veel mis. Ik wil geen wilde dingen doen, ik wil geen zotte dingen doen.

Als er één ding is dat ik graag eens zou doen, dan is het wel: naar de andere kant van de wereld reizen. Voor een lange tijd, liefst een maand of 3 of zo. Naar Australië, en naar Nieuw-Zeeland. Daar droom ik al van sedert mijn tienerjaren, en misschien moeten we dat ooit toch maar eens doen. Naar Sydney, naar Melbourne, naar Perth, naar Hobart, naar Wellington, naar Kare Kare beach, naar Te Awamutu. En zeker ook naar the Bay of Plenty, daar wil ik ook wel eens geweest zijn, alleen al voor de naam.

Maar voor de rest? Ach. We kijken uit naar onze vakantie!

#projectblogboek

Picture by Phillip Capper [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

  1. Ik ben in Nieuw-Zeeland geweest en echt, gewoon doen :-). Leuk om te zien dat er nog mensen met projectblogboek bezig zijn. Ik heb het later dan de meesten ontdekt en daardoor heb ik er ook niet echt mee verder gedaan. Misschien moet ik daar toch maar eens verandering in brengen.

    1. Ik heb nog zitten twijfelen over 40 dagen bloggen, maar net #projectblogboek zorgt ervoor dat ik dat maar links laat liggen. Ik héb al onderwerpen 🙂
      Ooit doe ik het eens, Nieuw-Zeeland. Ooit!

Zeg het eens?