Bij het kopen van stofjes, laat ik me nogal vaak verleiden door motiefjes. Bloemetjes, vaak. Geometrische dingen. Kleurtjes, ook. En zo begon ik stilaan wat in de problemen te komen: allerlei leuke shirtjes en rokjes, maar weinig combineerbare dingen. En effen en zwart begon in de verdrukking te geraken. Maar basisstukken zijn nodig.

Dus dook ik in mijn voorraad, en nam alle mogelijke zwarte, donkere en/of effen stoffen mee naar beneden.

Zo ook een half metertje reliëfstof uit de coupons van In den beer. Dat ik gebruikte voor het lijf van een Plantain-shirt. Voor de mouwen gebruikte ik een overschotje stof dat ik van Andere Oma Nadine gekregen had, zwart, een beetje transparant, zeer glad en synthetisch. De zomen naaide ik met zwart garen, dat zo een beetje opvalt op de bleekgrijze stof.

Erbij maakte ik een rokje in een stof die ik ook van Andere Oma Nadine kreeg. Een grote lap vrij stugge stof, ik dacht jeansblauw maar bleek toch eerder donkergrijs te zijn. Ik heb geen idee wat voor stof het is, maar het is wellicht een soort heel stevige katoen. Ik kan ze heet strijken zonder dat er iets gaat ruiken of smelten.

Ik gebruikte het patroon voor de rechte rok uit een heel oude Burda voor Beginners, een patroon dat hier al een tijdje meegaat. Makkelijk om maken, zit lekker.

Voor de rits dacht ik, ik zet eens vast met washi tape in plaats van spelden.

En jeetje, is dat goed gelukt zeg! Ik ben er echt trots op.

Ik ben trots op het hele rokje eigenlijk, het zit perfect in elkaar en het is erg mooi. En het past goed bij het shirt.

Omdat ik toch niet altijd voor mezelf kan naaien, was het volgende project een t-shirt voor Janna. Opnieuw het prijsbeest Plantain-shirt, in een kleiner maatje, en met een overschot (van wat? geen idee meer eigenlijk, denk dat de stof van stoffen.net komt) grijze gebreide stof. Gisteren afgegeven, hopelijk past het!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?